reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Boże to straszne. Mój brat zmarł na białaczkę w wieku 7 lat. Nie wiem jak moi rodzice sobie z tym poradzili ale mimo że minęło już 30 lat to widzę jak bardzo to jest dla nich bolesne. Chyba nie da się śmierci dziecka w żaden sposób przepracować. Najgorsze w chorobie jest to że nie mamy na nią wpływu i nie można w żaden sposób pomóc dziecku które umiera na oczach rodziców.
Straszne.. az mi sie slabo robi na samą myśl. Od razu mam wyrzuty sumienia ze sie zloszcze. 😞

U nas lęki separacyjne trwają. Jak wychodze z pokoji to płacz. Jak ktos inny sie nia zajmuje a tylko jej gdzies migne to placz. I tylko mama mama mama…. 😵

Próbuje oduczyc od zasypiania z cycem. To tak sie drze… z pozniej juz nawet z cycem nie zasnie 🤣 @ness. jak Ty to zrobilas ze nauczylas zasypiac bez piersi?

U nas lęki separacyjne trwają. Jak wychodze z pokoji to płacz. Jak ktos inny sie nia zajmuje a tylko jej gdzies migne to placz. I tylko mama mama mama…. 😵

Próbuje oduczyc od zasypiania z cycem. To tak sie drze… z pozniej juz nawet z cycem nie zasnie 🤣 @ness. jak Ty to zrobilas ze nauczylas zasypiac bez piersi?
Było bardzo dużo płaczu na początku. Potem stwierdziłam, że skoro nie ma spania bez cyca to bawimy się.. no i się tak bawił do 12 w nocy, az w końcu dziecko padło samo z siebie 🙈 kolejnego dnia już w łóżeczku, co wstawał to go kładłam i tak w kółko, trwało to bardzo dlugo. Dodam, że zaczęłam mu puszczać kołysanki podczas karmienia cyckiem na dobranoc, żeby coś innego mu się z tym kojarzyło.

no ale teraz nie śpi oczywiście, bo po co...

Było bardzo dużo płaczu na początku. Potem stwierdziłam, że skoro nie ma spania bez cyca to bawimy się.. no i się tak bawił do 12 w nocy, az w końcu dziecko padło samo z siebie 🙈 kolejnego dnia już w łóżeczku, co wstawał to go kładłam i tak w kółko, trwało to bardzo dlugo. Dodam, że zaczęłam mu puszczać kołysanki podczas karmienia cyckiem na dobranoc, żeby coś innego mu się z tym kojarzyło.

no ale teraz nie śpi oczywiście, bo po co...
Ehhh hardkor. Wszystko przede mną. 😳

reklama
U nas chyba jest skok a do tego zeby i katar😱 bo nocki są tragiczne a dzisiaj to prawie w ogóle nie spałam, za każdym razem jak zaczynałam zasypiać to pobudka i straszny płacz 🤯 już mam dosyć a tu cały dzień przed nami😱

Do góry