G
gość _199
Gość
Jak młody dzisiaj wstanie więcej niż dwa razy w nocy to strzelę sobie w łeb
Albo postrasze go nauka samodzielnego zasypianiA.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z jednej strony to dobrze. Nie każdy rodzic jest ogarnięty i widzi że z dzieckiem jest coś nie tak i nie chodzi o drobne rzeczy. Potem na bilansach wady postawy, skoliozy, koślawe stopki. Moim zdaniem fajnie by było jakby każde dziecko po porodzie miało taka konsultacje z fizjoterapeuta- jak nosić,podnosić ,odkładać bo części dzieci wystarczy tylko właściwa pielęgnacja.U nas jest ośrodek wczesnej interwencji i wszystkie dzieci na terenie mojego miasta mają być pod okiem rehabilitantów.
Też już kilka przepisów stestowalismy z tego blogaJa tak samo. Ostatnio zrobilam wieksza porcje, podzielilam na mniejsze, zamrozilam. Dzisiaj dalam młodej, zjadla z tego z 20% … wiec zwatpilam. Jutro dostanie sloik. A ostatnio jeszcze mam wrazenie ze papki zaczela jesc chetniej. Co jakis czas cos ugotuje i jej daje zeby tez nauczyla sie chwytac kawalki i gryzc je, ale glownie to sloiczki ida w ruch. Dzisiaj rano zrobilam jajecznice, tez zjadla malutko. Na szczescie to co zostalo moglam dosolic i sama zjadlam w ogole dziewczyny jesli szukacie przepisów to polecam strone alaantkoweblw (zgooglujcie), masa przepisow tam jest dla dzieci ale tez dla calej rodziny
Matko u nas jest to samo. I w dodatku odrazu piszczy albo płacze.Jak młody dzisiaj wstanie więcej niż dwa razy w nocy to strzelę sobie w łeb
Mój też płacze/jęczy jak się budzi w nocy, z tym że on raczej nie częściej niż co 2h. Zwykle tak co 3. No i jak dam mu pierś i popije to zasypia dalej, w sumie je z zamkniętymi oczami już prawie spiac. W zasadzie to jak tylko dostaje cycka w buzie to mógłby dalej iść spać... Jak się obudzi szybciej niż po 2h to czasamk mu tylko daje smoczka i śpi dalej.Matko u nas jest to samo. I w dodatku odrazu piszczy albo płacze.
U mnie już 1 pobudka zapowiada się zajebiscieJak młody dzisiaj wstanie więcej niż dwa razy w nocy to strzelę sobie w łeb
To przybijamy piątkebo u nas też ale my dziś po szczepieniu na meningokoki więc jestem nastawiona że może być gorzej niż zawsze hitem dla mnie jest to że od razu po szczepieniu pediatra mówiła żeby podać Nurofen. Jak na razie nie ma nawet stanu podgorączkowego więc odpuściłam. Dziwne podejście lekarkiU mnie już 1 pobudka zapowiada się zajebiscie
Przybijamy 5!;D o 21 prawie zasnela i juz pierwsza pobudkaU mnie już 1 pobudka zapowiada się zajebiscie
Chyba po tym szczepieniu zalecają dac albo przed albo po. Już gdzieś o tym slyszalamTo przybijamy piątkebo u nas też ale my dziś po szczepieniu na meningokoki więc jestem nastawiona że może być gorzej niż zawsze hitem dla mnie jest to że od razu po szczepieniu pediatra mówiła żeby podać Nurofen. Jak na razie nie ma nawet stanu podgorączkowego więc odpuściłam. Dziwne podejście lekarki
Wiesz co w zaleceniach jest podanie leku przeciwgorączkowego przy Bexero. Sporo dzieci źle znosi to szczepienie. Ja swojemu podam paracetamol przed i będę robić okłady z wody i sody w miejscu iniekcji. Mój starszy gorączkował do 39,8 po Bexero. Miał obrzęk uda,tkliwość i przez kilka godzin jak poruszył nogą to płakał...To przybijamy piątkebo u nas też ale my dziś po szczepieniu na meningokoki więc jestem nastawiona że może być gorzej niż zawsze hitem dla mnie jest to że od razu po szczepieniu pediatra mówiła żeby podać Nurofen. Jak na razie nie ma nawet stanu podgorączkowego więc odpuściłam. Dziwne podejście lekarki
Podobno po tym szczepieniu często występuje wysoka gorączka, więc często lekarze zalecają podać lek przeciwgorączkowy tak prewencyjnie jeszcze przed szczepieniem, nam pediatra też zaleciła, ale raczej nie będę podawać. Bałabym się podać lek obniżający gorączkę dziecku, które nie ma nawet stanu podgorączkowego. My dopiero pod koniec października mamy szczepienie, a ja już odkąd usłyszałam o tym szczepieniu i że takie straszne i ta gorączka to się stresujęTo przybijamy piątkebo u nas też ale my dziś po szczepieniu na meningokoki więc jestem nastawiona że może być gorzej niż zawsze hitem dla mnie jest to że od razu po szczepieniu pediatra mówiła żeby podać Nurofen. Jak na razie nie ma nawet stanu podgorączkowego więc odpuściłam. Dziwne podejście lekarki