reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Podobno po tym szczepieniu często występuje wysoka gorączka, więc często lekarze zalecają podać lek przeciwgorączkowy tak prewencyjnie jeszcze przed szczepieniem, nam pediatra też zaleciła, ale raczej nie będę podawać. Bałabym się podać lek obniżający gorączkę dziecku, które nie ma nawet stanu podgorączkowego. My dopiero pod koniec października mamy szczepienie, a ja już odkąd usłyszałam o tym szczepieniu i że takie straszne i ta gorączka to się stresuję 🙄
No właśnie, u nas póki co brak gorączki czy nawet podwyższonej temperatury. Od szczepienia minęło jakieś 9h. Obserwuje cały czas jak tylko zacznie wzrastać to na pewno podam.

reklama
Wiesz co w zaleceniach jest podanie leku przeciwgorączkowego przy Bexero. Sporo dzieci źle znosi to szczepienie. Ja swojemu podam paracetamol przed i będę robić okłady z wody i sody w miejscu iniekcji. Mój starszy gorączkował do 39,8 po Bexero. Miał obrzęk uda,tkliwość i przez kilka godzin jak poruszył nogą to płakał...
A w jakim wieku szczepilas starszego? Mi pediatra powiedziała że czym starsze dziecko tym gorzej znosi szczepienie po Bexero. Ale nie wiem, to moje pierwsze dziecko więc obserwuje.

Załączniki

• 1634189466442935899373701021536.jpg
    1634189466442935899373701021536.jpg
    1 000,6 KB · Wyświetleń: 61
A w jakim wieku szczepilas starszego? Mi pediatra powiedziała że czym starsze dziecko tym gorzej znosi szczepienie po Bexero. Ale nie wiem, to moje pierwsze dziecko więc obserwuje.
Jak miał bodajże 2 miesiące i pierwsza dawka była okey. Młodszego jeszcze nie szczepilam bo był chory/ potem rehabilitacja (w trakcie rehabilitacji nie można mieć innych świadczeń z NFZ) , potem ktoś w domu chory i ciągle się odwleka.

reklama
Ja rano wisiałam na tel, żeby młodszą zapisać do lekarza, jak przyszła moja kolej to mnie rozłączyło 😭 Mąż pojechał zapisać to już nie ma miejsc. Godzina 8:20... U nas w nocy były pobudki co dwie godziny, ale jeść nie chciała, tylko płakała, ale rano zjadła. Ile to się trzeba namartwić teraz o te dzieciaki :(

Do góry