reklama
G
gość _199
Gość
U nas na NFZ jest cały ośrodek i każdy z automatu się tam rehabilituje. Koleżanki syn stanął w wieku 7 miesięcy, a i tak fizjo każe przychodzić, bo coś jej ciągle nie pasuje.Mi się wydaje, że to rodzice bardziej wyszukują A jak już taki rodzic przyjdzie z dzieckiem do fizjo to często oczekuje, żeby jakieś ćwiczenia zlecić, bo widzi jakiś problem, często wymyślony, bo chce przyspieszać rozwój. Ale też pewnie zależy do kogo się trafi, jeden fizjo to wykorzysta dla kasy a inny powie wprost jak jest i nie będzie naciągał.
W moim szpitalu dziecko dokarmiali chociaż ja tego nie chciałamLaktoterror niestety jest powszechny
marta18691
Fanka BB :)
Ja korzystam normalnie przez przeglądarkę operęDziewczyny jak korzystanie z tego forum ? Przez przeglądarkę czy aplikację ? W ciąży jeszcze jak byłam to była aplikacja i było wygodniej a teraz nie widzę jej w sklepie Play, jest tylko jakas wersja beta
Michalina_25
ja mam aplikacjęDziewczyny jak korzystanie z tego forum ? Przez przeglądarkę czy aplikację ? W ciąży jeszcze jak byłam to była aplikacja i było wygodniej a teraz nie widzę jej w sklepie Play, jest tylko jakas wersja beta
To, że stanął tak szybko to jeszcze nie świadczy o tym, że wszystko z nim ok, ale tak jak pisałam każdy fizjo inaczej do tego podchodzi. Chociaż akurat dziwi mnie, że na NFZ mieliby coś komuś wmawiać, bo na NFZ to raczej zawsze chcą się pozbyć pacjenta, bo nie ma miejsc. Też pierwsze spotykam się z tym, żeby rehabilitowali wszystkie dzieci z marszu. Siostra jak chodziła do fizjo na NFZ z wcześniakiem to musiała między wizytami chodzić i tak prywatnie, bo na NFZ wciąż nie było terminów.U nas na NFZ jest cały ośrodek i każdy z automatu się tam rehabilituje. Koleżanki syn stanął w wieku 7 miesięcy, a i tak fizjo każe przychodzić, bo coś jej ciągle nie pasuje.
sandra0777
Ja tez przez przegladarke.
My chodzimy na rehabilitacje co tydzien od 4 miesiaca, ale u nas golym okiem podwyzszone napiecie miesniowe calego ciala. Do tego w usg glowy powiekszona jedna komora mozgu i dla prawidlowego rozwoju cwiczymy. Nie wiem jak by bylo bez tego, bo czasem mysle, ze moglibysmy chodzic rzadziej, ale juz wpadlismy w taki rytm.
My chodzimy na rehabilitacje co tydzien od 4 miesiaca, ale u nas golym okiem podwyzszone napiecie miesniowe calego ciala. Do tego w usg glowy powiekszona jedna komora mozgu i dla prawidlowego rozwoju cwiczymy. Nie wiem jak by bylo bez tego, bo czasem mysle, ze moglibysmy chodzic rzadziej, ale juz wpadlismy w taki rytm.
G
gość _199
Gość
U nas jest ośrodek wczesnej interwencji i wszystkie dzieci na terenie mojego miasta mają być pod okiem rehabilitantów.Też pierwsze spotykam się z tym, żeby rehabilitowali wszystkie dzieci z marszu. Siostra jak chodziła do fizjo na NFZ z wcześniakiem to musiała między wizytami chodzić i tak prywatnie, bo na NFZ wciąż nie było terminów.
Tragicznoe wspominam ten czas... nie chciałabym do tego wrocic ;DPamiętam jak to opisywałaś, i wtedy pomyślałam właśnie jakie mam szczęście że byłam 3 doby w szpitalu i do domu na mnie z neonatologii się jedna babka wydzierała że mam karmić a nie dokarmiać jak prosiłam o butelkę dla małego... Ale reszta była super. Laktoterror niestety jest powszechny... Na grupie na FB o karmieniu mm jakaś dziewczyna wrzuciła post o tym jak jakaś położna dodała post coś w stylu że dzieci karmione mm mają mniejsze IQ i ogólnie są gorsze od tych karmionych piersią...
Oczywiście zdarzyło się tez kilka osób o naprawde dobrym sercu. Ale to chyba na palcach jednej ręki moge zliczyć.
Ogólnie porod wspominam dobrze, nawet bardzo dobrze. Ale czas po porodzie juz nie. Ale bylo minelo.
Ja tak samo. Ostatnio zrobilam wieksza porcje, podzielilam na mniejsze, zamrozilam. Dzisiaj dalam młodej, zjadla z tego z 20% … wiec zwatpilam. Jutro dostanie sloik. A ostatnio jeszcze mam wrazenie ze papki zaczela jesc chetniej. Co jakis czas cos ugotuje i jej daje zeby tez nauczyla sie chwytac kawalki i gryzc je, ale glownie to sloiczki ida w ruch. Dzisiaj rano zrobilam jajecznice, tez zjadla malutko. Na szczescie to co zostalo moglam dosolic i sama zjadlam w ogole dziewczyny jesli szukacie przepisów to polecam strone alaantkoweblw (zgooglujcie), masa przepisow tam jest dla dzieci ale tez dla calej rodzinyJa np mam czas, żeby gotować, ale daje słoiki. Mała gardzi, poza tym więcej się narobię, a ona zje łyżeczkę i dziękuję. Zacznie jeść ładniej i więcej, to będę robić sama. Sloiczki są okej. Częściej jej owoce miksuje. wolę z nią się więcej pobawić.
reklama
Ja właśnie z tej strony klopsiki robiłam i sami większość zjedliśmy. Czaruś za wiele nie zjadł w kawałkach, trochę mu zamroziłam, ale planuję zblendować z warzywami to pewnie więcej zjeJa tak samo. Ostatnio zrobilam wieksza porcje, podzielilam na mniejsze, zamrozilam. Dzisiaj dalam młodej, zjadla z tego z 20% … wiec zwatpilam. Jutro dostanie sloik. A ostatnio jeszcze mam wrazenie ze papki zaczela jesc chetniej. Co jakis czas cos ugotuje i jej daje zeby tez nauczyla sie chwytac kawalki i gryzc je, ale glownie to sloiczki ida w ruch. Dzisiaj rano zrobilam jajecznice, tez zjadla malutko. Na szczescie to co zostalo moglam dosolic i sama zjadlam w ogole dziewczyny jesli szukacie przepisów to polecam strone alaantkoweblw (zgooglujcie), masa przepisow tam jest dla dzieci ale tez dla calej rodziny