reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja ostatnio przeglądałam książkę z przepisami dla dzieci i super "przepis" na papkę z cukinii był, Czarusiowi bardzo posmakowało. Wystarczy cukinię obrać (lub nie, jak to woli), pokroić w kawałki i ugotować na parze, a potem zblendować, chociaż w kawałkach też pewnie spoko jak blw. Poza tym dostaje standardowo wszystkie podstawowe warzywa (marchew, seler, pietruszka, ziemniak, brokuł, kalafior, dynia,pomidor, papryka) albo ze słoika albo mu gotuję, ale samych papek warzywnych już raczej nie daję tylko z mięsem, rybą, kaszką, kaszą, makaronem. Teraz w sumie częściej słoiki daję, bo nie mam czasu gotować, ale w zamrażarce nam jeszcze rybkę warzywami i klopsiki drobiowe, które i tak będę musiała zblendować, bo kawałki mięsa mu nie wchodzą za bardzo. A dzisiaj dostanie rosołek w kubeczku i zblendowane mięso z warzywami z rosołu 😉
Nie masz czasu gotowac mały chyba nie daje Ci aż tak popalić ?😁ja staram się cały czas gotować chyba że sytuacja jakaś kryzysowa będzie to słoiczek bo mam kilka jeszcze 🤣

Nie masz czasu gotowac mały chyba nie daje Ci aż tak popalić ?😁ja staram się cały czas gotować chyba że sytuacja jakaś kryzysowa będzie to słoiczek bo mam kilka jeszcze 🤣
Wiesz poza dzieckiem są jeszcze inne sprawy, a mamy tego ostatnio sporo. Plus moje własne prywatne życie. Ja nie jestem tylko matką 😂 A co do Czarusia to jak każde dziecko potrzebuje sporo czasu i uwagi plus jeszcze ćwiczenia. Zresztą każdy robi wedle siebie, dla mnie słoiki są ok (przynajmniej w takiej ilości w jakiej ja je stosuję).

Ostatnia edycja:
Ja kupuję z Lidla to bez antybiotyków i jest ok. Z mięsnego bym się bała kupić, bo jakościowo pewnie podobnie, a licho wie ile to tam leży w tej ladzie. Pewnie gdybym miała możliwość kupić prosto od gospodarza, to bym brała, ale ja miastowa 😂
Tak samo warzywa to syf jak i mięso 😂ogolnie żyjemy teraz w takich czasach, że wszystko to chemia. Ja też kupuje te z lidla często. Jak chodzilam do pracy to z pracy bralam bo wiedziałam czy świeże 😀

Skąd wy bierzecie mięsko? Ja się boje mu podać z marketu 🤣
Ja przeważnie kupuje w sklepie z mięsem i wędlinami, gdzie to są wyroby własne. Problem jest zawsze z cielęciną, bo to już biorą od sąsiada a ten sprzedaje też innym. Często też w innym mięsnym, tam mają znowu drób z ekologicznego chowu i faktycznie kurczak chociażby jest całkowicie inny. Robimy czasem na rożnie, to nie chudnie w trakcie i nie luzują się sznurki😅 tylko faktycznie się tłuszczyk wytapia 😀 no ale ceny dużo większe niż normalnie :p

reklama
Ja przeważnie kupuje w sklepie z mięsem i wędlinami, gdzie to są wyroby własne. Problem jest zawsze z cielęciną, bo to już biorą od sąsiada a ten sprzedaje też innym. Często też w innym mięsnym, tam mają znowu drób z ekologicznego chowu i faktycznie kurczak chociażby jest całkowicie inny. Robimy czasem na rożnie, to nie chudnie w trakcie i nie luzują się sznurki😅 tylko faktycznie się tłuszczyk wytapia 😀 no ale ceny dużo większe niż normalnie :p
Ja w Lidlu mięso kupuje 😀

Do góry