reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny ledwo patrze na oczy. Kawa wjechała ale to nic nie daje. Mala wstawala co 1.5h a maz rano stwierdzil ze on jej wogole nie slyszal. Ledwo zyje a cały dzień sama z małą. Szok

reklama
Dziewczyny ledwo patrze na oczy. Kawa wjechała ale to nic nie daje. Mala wstawala co 1.5h a maz rano stwierdzil ze on jej wogole nie slyszal. Ledwo zyje a cały dzień sama z małą. Szok
Ja mam to samo.. nie wiem co mu dzisiaj było, ale nieźle płakał... Tylko ja jeszcze z łóżka się nie wytoczyłam 😁

Dziewczyny, jakie macie pomysły na warzywa dla dzieciaków? Zauważyłam, że u nas dużo owoców, a te warzywa jakoś rzadko!
U nas w sumie to duzo w papkach. Łącze wszystko w sumie. Ziemniaki, marchew, brokul, kalafior itp co mam pod ręką. Zalewam rosołkiem lub woda i masełko. Miksuje i obiadek jest. A jak blw to tylko mlpdej podchodzi marchew i brokul. Wszystko inne odruch wymiotny... U mnie bardziej papkowa mala jest

reklama
Dziewczyny, jakie macie pomysły na warzywa dla dzieciaków? Zauważyłam, że u nas dużo owoców, a te warzywa jakoś rzadko!
Ja ostatnio przeglądałam książkę z przepisami dla dzieci i super "przepis" na papkę z cukinii był, Czarusiowi bardzo posmakowało. Wystarczy cukinię obrać (lub nie, jak to woli), pokroić w kawałki i ugotować na parze, a potem zblendować, chociaż w kawałkach też pewnie spoko jak blw. Poza tym dostaje standardowo wszystkie podstawowe warzywa (marchew, seler, pietruszka, ziemniak, brokuł, kalafior, dynia,pomidor, papryka) albo ze słoika albo mu gotuję, ale samych papek warzywnych już raczej nie daję tylko z mięsem, rybą, kaszką, kaszą, makaronem. Teraz w sumie częściej słoiki daję, bo nie mam czasu gotować, ale w zamrażarce nam jeszcze rybkę warzywami i klopsiki drobiowe, które i tak będę musiała zblendować, bo kawałki mięsa mu nie wchodzą za bardzo. A dzisiaj dostanie rosołek w kubeczku i zblendowane mięso z warzywami z rosołu 😉

Do góry