reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja w ogóle o tym nie pomyślałam, a wczoraj Alek przewrócił suszarkę z praniem i krzyczy mama mama 🤣 czas wszystko opakować styropianem.
A myslisz ze to jest „swiadome” mama? Moja wlasnie tez co chwile mowi mama albo ma, i bylam przekonana ze na razie tak sobie tylko sklada sylaby, ale powoli zaczynam miec wrazenie ze zaczyna kumac to slowo.

A myslisz ze to jest „swiadome” mama? Moja wlasnie tez co chwile mowi mama albo ma, i bylam przekonana ze na razie tak sobie tylko sklada sylaby, ale powoli zaczynam miec wrazenie ze zaczyna kumac to slowo.
Też mam wrazenie, że mówi to świadomie. To nie są sylaby wypowiadane w byle jakiej sytuacji, tylko np. jak już przeciera oczka i marudzi, że chce spać, albo się o coś uderzy to też płacze i mama mama. Ale może się mylę 🤷

Też mam wrazenie, że mówi to świadomie. To nie są sylaby wypowiadane w byle jakiej sytuacji, tylko np. jak już przeciera oczka i marudzi, że chce spać, albo się o coś uderzy to też płacze i mama mama. Ale może się mylę 🤷
No ciekawe, tez sie zastanawiam. Wlasnie moja tez jak marudzi o cos, albo jak jest z dziadkami i ewidentnie mnie szuka to wtedy mama albo ma.

U was tez taka walka przy przebieraniu? Rany, ona jest juz taka silna ze czasami nie daje rady, mam wrazenie ze to juz robita dla dwojga 😳
U nas tak. Przebieranie to szkoła przetrwania. Po kąpieli i ubieraniu w piżamkę to cała upocona jestem bo w łazience ciepło 😂 niby mlody maly wyoierdek, ale jak sie zavznie wywijac to ledwo go utrzymuje

reklama
Co do świadomych słów to zanim stary wyjechał to młody wolał tata tata... Myśleliśmy że to zlepek przypadkowych sylab, wołał tak np jak wstał rano, podciągał się na szczebelkach, wyglądał na nas na lozko i tak tam sobie gadał dopóki go ojciec nie wyciągnął i nie wziął do łóżka. No ale odkąd wyjechal ojciec to w sumie przestal tak wołać, więc chyba jednak było to specjalnie 🙃🙃

Ostatnia edycja:
Do góry