reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja na szczęście mam siostrę która powiedziała mi prawdę. Czemu jej nie słuchałam 🤣

Ja mam 7 letnia siostrzenicę to ona tak nie wstaje, a jak sikać chcę albo pod to sama idzie już od wielu lat. Ale każde dziecko pewnie inne jest :D
mi wszyscy macierzyństwo zachwalali :D dobrze ze niedawno u brata był takie maluchy. Więc wiedziałam na co się pisze :D tyle że u niego młoda miała kolki codziennie od 1miesiąca życia do 7 miesiąca. Dzień w dzień o godziny 20 do 2 w nocy był taki ryk że uszy więdły... To była tragedia:D

reklama
A te co nie mają żadnej? 😂 Co prawda wczoraj był problem z zaśnięciem, dobre pół godziny płaczu, najpierw myślałam, że od zmęczenia, a potem, że może ten ząb co się jeszcze nie przebił, ale jak poszłam szykować lek, to zasnął 🤷 I pobudka o 7 z płaczem, którego dotąd nie było 😱 Na szczęście dostał mleczko i po jakimś czasie zasnął ze mną do prawie 11, a teraz już jest radosny jak zawsze. Chyba jednak to zmęczenie po 2 dniach wyjazdów i braku porządnej drzemki w ciągu dnia wyszło. I zawsze jak mam takie pojedyncze akcje, to się zastanawiam jak wy to ogarniacie na co dzień 😱🙉
Ile godzin ci spi w ciągu doby? Normalnie szok! Dziewczyny zobaczycie nasze dzieci teraz są,, wredna we,, ale później będzie lepiej 😂a czrus wtedy już będzie wyspany 😂😂

Ile godzin ci spi w ciągu doby? Normalnie szok! Dziewczyny zobaczycie nasze dzieci teraz są,, wredna we,, ale później będzie lepiej 😂a czrus wtedy już będzie wyspany 😂😂
Z 12-14h? W sumie tego nie liczę, ale snu nocnego już jest minimum 9h plus rano ze mną 2h jeszcze 🤫 mam nadzieję, że Czaruś nigdy nie będzie tak wyspany, żeby nie spać w nocy 😂 dziciekai mojej siostry za niemowlaka też się budzimy w nocy, to Czaruś jest takim wyjątkiem tylko 😁

Z 12-14h? W sumie tego nie liczę, ale snu nocnego już jest minimum 9h plus rano ze mną 2h jeszcze 🤫 mam nadzieję, że Czaruś nigdy nie będzie tak wyspany, żeby nie spać w nocy 😂 dziciekai mojej siostry za niemowlaka też się budzimy w nocy, to Czaruś jest takim wyjątkiem tylko 😁
Moj maz mowi jak dziecko spi to rośnie 😀😀

Właśnie próbuję go uśpić, bo mam roboty trochę, to jak na złość sam nie chciał zasnąć i wylądował na mnie także zobaczymy czy uda mi się go ze mnie zdjąć jak zaśnie 🙈 w sumie chyba właśnie zasnął i teraz decyzja: zrzucać od razu, czy czekać aż głębiej zaśnie 🤷 u mnie nie ma reguły, raz lepiej tak, raz tak 🤷

A z innej beczki, używała któraś z was plastry na bliznę po cc Sutricon? Oczywiste pytam te, które miały cc. Mi fizjo je poleca, szczególnie, że po środku mam jakby mocniej tą skórę naciągnięta i jest taki dołek i bardzo możliwe, że to zostanie już takie czerwone 😭 A w ogóle jak wasze blizny? Są już całkiem w kolorze skóry? U mnie tylko kilka fragmentów blizny jest w kolorze skóry, reszta czerwona no i na środku to zgrubienie. Cale szczęście, że poszłam w ogóle do fizjo, bo tak bym pewnie nic z tą blizną nie robiła i byłaby sztywna, a tak jest elastyczna normalnie jak skóra no i zrostów nie ma, bo na bieżąco mi to rozbija.

A z innej beczki, używała któraś z was plastry na bliznę po cc Sutricon? Oczywiste pytam te, które miały cc. Mi fizjo je poleca, szczególnie, że po środku mam jakby mocniej tą skórę naciągnięta i jest taki dołek i bardzo możliwe, że to zostanie już takie czerwone 😭 A w ogóle jak wasze blizny? Są już całkiem w kolorze skóry? U mnie tylko kilka fragmentów blizny jest w kolorze skóry, reszta czerwona no i na środku to zgrubienie. Cale szczęście, że poszłam w ogóle do fizjo, bo tak bym pewnie nic z tą blizną nie robiła i byłaby sztywna, a tak jest elastyczna normalnie jak skóra no i zrostów nie ma, bo na bieżąco mi to rozbija.
podpinam się pod temat mi plastry nie pomogły, fizjo tak przy mobilizacji już nie boli
ja mam problem ze mam za nisko aż włoski mi wrastają ☹️ i to boli cholernie wiecznie zaczerwienione 🥶 że 2 cm też mam zgrubienia niestety....

reklama
Mniente plastry ginekolog polecał. Kupiłam, ale z systematycznościa było średnio i leżą...

Ja dalej się nie wybrałam do fizjo...
A z innej beczki, używała któraś z was plastry na bliznę po cc Sutricon? Oczywiste pytam te, które miały cc. Mi fizjo je poleca, szczególnie, że po środku mam jakby mocniej tą skórę naciągnięta i jest taki dołek i bardzo możliwe, że to zostanie już takie czerwone [emoji24] A w ogóle jak wasze blizny? Są już całkiem w kolorze skóry? U mnie tylko kilka fragmentów blizny jest w kolorze skóry, reszta czerwona no i na środku to zgrubienie. Cale szczęście, że poszłam w ogóle do fizjo, bo tak bym pewnie nic z tą blizną nie robiła i byłaby sztywna, a tak jest elastyczna normalnie jak skóra no i zrostów nie ma, bo na bieżąco mi to rozbija.

Do góry