reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, które dawały już dzieciom gotowane jajko, ile wam zjadły tego jajka i w jakiej formie dawałyście? Ja dzisiaj dałam pierwszy raz, połówkę pokroiłam, część na kawałki a resztę tak drobno jak do sałatki (mniej niż pół z tego zjadł, większość wylądowała wszędzie wokół 😂) i w ogóle sukces, że coś zjadł, bo jak ma w papce jakieś niezblendowane kawałeczki, np. banana to trzyma to na języku i robi odruch wymiotny 😂 I oczywiście nie ma opcji, że sam weźmie w rączkę i do buzi, tylko jak już chwyci to wywali, wcześniej jak mu dawałam kawałki ziemniaka było to samo 🙈 Wszystko do buzi pcha, a jedzenia sam sobie nie wsadzi tylko buzię otwiera i czeka panicz aż go obsłużą 🤷😂

A i w ogóle jestem w szoku jak to moje dziecko dobrze znosi ząbkowanie, bo ani za bardzo nie płacze (raz tylko na początku dałam przeciwbólowy) ani gorączki nie ma, a już górne jedynki u jedna górna dwójką na horyzoncie 😱 Oby tak dalej 🥰

@ness. Nie wiem czy warto bwl😂

Załączniki

• IMG_20210912_141002.jpg
    IMG_20210912_141002.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 84
Dziewczyny, które dawały już dzieciom gotowane jajko, ile wam zjadły tego jajka i w jakiej formie dawałyście? Ja dzisiaj dałam pierwszy raz, połówkę pokroiłam, część na kawałki a resztę tak drobno jak do sałatki (mniej niż pół z tego zjadł, większość wylądowała wszędzie wokół 😂) i w ogóle sukces, że coś zjadł, bo jak ma w papce jakieś niezblendowane kawałeczki, np. banana to trzyma to na języku i robi odruch wymiotny 😂 I oczywiście nie ma opcji, że sam weźmie w rączkę i do buzi, tylko jak już chwyci to wywali, wcześniej jak mu dawałam kawałki ziemniaka było to samo 🙈 Wszystko do buzi pcha, a jedzenia sam sobie nie wsadzi tylko buzię otwiera i czeka panicz aż go obsłużą 🤷😂
Mojej daje całe jajo juz. Zjada ciezko powiedziec bo jest wszedzie to jajko 😂😂😂 dawaj coraz częściej z grudkami albo w całości rzeczy bo to ważne dla żuchwy żeby dziecko uczyło się,, gryźć,,

Dziewczyny jak ktoras ma ochotę to na zamówienie w H&M przy wpisaniu kodu OBCASY20 jest -20% od całego zamówienia. ;) są prześliczne sukieneczka dla dziewczynek. Warto zajrzeć;D kod tylko wazny do północy

Mojej daje całe jajo juz. Zjada ciezko powiedziec bo jest wszedzie to jajko 😂😂😂 dawaj coraz częściej z grudkami albo w całości rzeczy bo to ważne dla żuchwy żeby dziecko uczyło się,, gryźć,,
No właśnie teraz daję, bo widzę, że już się za bardzo przyzwyczaja do papek (a nie chcę żeby było tak jak z obrotami na brzuszek), podobno im później zacznie dostawać kawałki tym gorzej potem nauczyć. Zębiska ma to może nawet gryźć 🙈 ale nadal się boję, że się zakrztusi i mu takie maleńkie kawałeczki robię 🥺 Ale chyba zaczyna ogarniać co robić, bo ziemniaka w ogóle nie jadł a tego jajka jednak trochę przemielił 👍

reklama
Do góry