reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
No mi mama mówi, że na parze się robi, ale nie wiem jak 🤣 patelni nie mam takiej żeby na sucho usmażyć.
Wogole jeszcze nie daje młodemu żadnych olejów póki co 🙈
To ja już dodawałam do warzyw oliwę z oliwek i do zupy masło, ale potem doczytałam, że na 120ml zupy 1 łyżeczka masła, a mi tej zupy z litr może wyszedł i chyba nawet mniej niż łyżeczkę dałam 😂
Na parze to jajecznicy jeszcze nie robiłam 🤔
A robiłaś te biszkopciki dla młodego? 🙂

To ja już dodawałam do warzyw oliwę z oliwek i do zupy masło, ale potem doczytałam, że na 120ml zupy 1 łyżeczka masła, a mi tej zupy z litr może wyszedł i chyba nawet mniej niż łyżeczkę dałam 😂
A robiłaś te biszkopciki dla młodego? 🙂
Piekarnik mi się zepsuł 🙄🙄
Od dwóch lat nigdy go nie używałam a jak już chciałam to padł 🤣

Ja wczoraj podałam małemu jajeczniczke, dałam dosłownie 3 łyżeczki w razie W i wieczorem cały obsypany :p
Ja nie wiem też czy u nas jajo nie jest zapalne. Ostatnio jakaś plamka pod szyją mu wyszła, a dzień wcześniej jadł właśnie. Ale nie jestem pewna czy to od tego, będziemy próbować ponownie. Ale możesz co jakiś czas próbować bo te alergie przechodzą z czasem :D

Ja nie wiem też czy u nas jajo nie jest zapalne. Ostatnio jakaś plamka pod szyją mu wyszła, a dzień wcześniej jadł właśnie. Ale nie jestem pewna czy to od tego, będziemy próbować ponownie. Ale możesz co jakiś czas próbować bo te alergie przechodzą z czasem :D
Ja miałam na pomidory truskawki i czekoladę, ale na szczęście przeszło 😁 mlod jak na razie spoko na szczęście, nic go nie uczula. Orzechy pewnie też nie, bo ja ciągle jem, a by go od mojego mleka wysypało. Chyba, że źle myślę 😁

Ale Twój, z tego co pamiętam, jest alergikiem? W sensie jakieś krostki miał kiedyś po Twoim mleku, to pewnie dlatego na jajko też tak zareagował 🙁 Mój na razie ok, jajeczniczka też jest w planach, pewnie lepiej mu wejdzie, bo bliżej jej do papki 😁 nawet już mleko krowie dolewałam mu do kaszki i było ok 😉
Tak, ale podawałam mu jogurt naturalny, serek bieluch i było okej. Zresztą daje mu np ciasta które my jemy i inne rzeczy które są z jajkiem (oczywiście malutkie ilości) i jest okej. Myślałam że to też przejdzie :p

Teraz będę próbować samo żółtko, może problem tylko z białkiem 🤔

reklama
Do góry