reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny jesteśmy już na końcówce wykończenia domu i siebie przy okazji też. a rozwód chyba z 100 razy chciałam brać😂
Ale powiem Wam że nigdy więcej takich inwestycji 😂 rok wycięty z życia a ja dziwię się że jeszcze nie osiwiałam z tego wszystkiego 🥴 Myślę że jeszcze 2 tyg i przeprowadzka🥳
Ile wam zajęło wykończenie? My tez w trakcie. Wszystko po kolei robimy, ale już mieszkamy tutaj. Na początku był hardcore bo bez kuchni, bez drzwi, spanie na kanapie 😂 teraz już z górki, coś tam nawet mamy, ale z rok jeszcze minimum będziemy urządzać 🙈

reklama
Całkowicie, jak mu dam butle to ryczy jak opętany 😭
Co prawda ja od początku karmię z butelki i nie przechodziłam z kp ale może spróbuj pierwsze w nocy na śpiocha zamiast piersi dać butelkę. Ponoć butelki MEDELA mają smoczki przypominające bardzo kobiecą pierś i dzieci z niej piją a z innych nie chcą, czytałam gdzieś na FB o tym

Co prawda ja od początku karmię z butelki i nie przechodziłam z kp ale może spróbuj pierwsze w nocy na śpiocha zamiast piersi dać butelkę. Ponoć butelki MEDELA mają smoczki przypominające bardzo kobiecą pierś i dzieci z niej piją a z innych nie chcą, czytałam gdzieś na FB o tym
Mój pije w dzień z butelki bez problemu. Mam zwykła z canpola szklana i je z niej od noworodka, bo po porodzie mialam zaraz sesję na studiach. Problem jest w nocy tylko, bo on głównie chcę się przytulić, a nie faktycznie zjeść czy się napić.

Siedze na fotelu w kącie sypialni i obserwuje dziecko w łóżeczku. On mnie nie widzi bo ma ochraniacz na szczebelkach. Najpierw robił jakieś wygibasy jak na załączonym obrazku. A teraz CHYBA ZASYPIA SAM 😱

Załączniki

• 16312105038056655621904155320180.jpg
    16312105038056655621904155320180.jpg
    613 KB · Wyświetleń: 82
Ile wam zajęło wykończenie? My tez w trakcie. Wszystko po kolei robimy, ale już mieszkamy tutaj. Na początku był hardcore bo bez kuchni, bez drzwi, spanie na kanapie 😂 teraz już z górki, coś tam nawet mamy, ale z rok jeszcze minimum będziemy urządzać 🙈
W sumie tak na gotowo to mamy kuchnie, obydwie łazienki, podłogi,drzwi a w poniedziałek mają robić schody. Więc w sumie można już mieszkać 🙂

Mój młody też już odstawiony od cycusia, zaczęliśmy od rzadszych karmień w dzień, i stopniowo więcej butli dostawał. A usypianie też było tylko przy cycu. A teraz wygląda to tak że po wieczornym karmieniu sam nie zasypia tylko go wożę w wózku po domu i zasypia a później przenoszę do łóżeczka 😂Ale w nocy jak się obudzi na jedzonko to zjada, obraca się na boczek i idzie spać dalej🥰 Ale powiem Wam że brakuje mi troszkę tych karmień i tej bliskości. Jednak przy butli jest trochę inaczej. Ale wiem że z biegiem czasu było by się nam dużo ciężej odstawić.
A ile ma pobudek w nocy? Ma teraz mniej?

reklama
W sumie tak na gotowo to mamy kuchnie, obydwie łazienki, podłogi,drzwi a w poniedziałek mają robić schody. Więc w sumie można już mieszkać 🙂
To ja bym już mieszkLa dawno tam 😂 no ale my z wynajmu schodziliśmy, więc jak najszybciej bo jednak bulic jednocześnie i wykańczac to w ogóle na chleb by pewnie zabrakło. I tak ceny teraz takie..... Dobrze, że mamy jakieś pierdoły typu garnki patelnie talerze bo jakby trzeba było wszystko kupić to byśmy zbankrutowali na maksa. :D

Do góry