reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Lepiej sprawdzić 2 razy za dużo niż raz za mało. Idz żeby ktoś ją osłuchał. Musi ja przyjąć. W ogóle teleporady u takiego dziecka nie powinno być prawnie. Do 2 r. Z musi przyjąć dziecko
Od marca tego roku, dzieci do 6 roku życia muszą być przyjęte osobiście, teleporada jest dla osób od 7 do 64 roku życia, ale na stronie NFZ są też jakieś wytyczne, że nie musisz się godzić na teleporadę... Chociaż wiadomo jak to jest w praktyce, niby jakiś odgórny zapis jest, a jak poradnia się do niego nie stosuje to i tak za wiele nie można zrobić, chociaż z chorym dzieckiem na pewni nie pozwoliłabym na takie zaniedbanie.

Od marca tego roku, dzieci do 6 roku życia muszą być przyjęte osobiście, teleporada jest dla osób od 7 do 64 roku życia, ale na stronie NFZ są też jakieś wytyczne, że nie musisz się godzić na teleporadę... Chociaż wiadomo jak to jest w praktyce, niby jakiś odgórny zapis jest, a jak poradnia się do niego nie stosuje to i tak za wiele nie można zrobić, chociaż z chorym dzieckiem na pewni nie pozwoliłabym na takie zaniedbanie.
No do 6r.z 😂źle napisalam 😂

Mój młody też już odstawiony od cycusia, zaczęliśmy od rzadszych karmień w dzień, i stopniowo więcej butli dostawał. A usypianie też było tylko przy cycu. A teraz wygląda to tak że po wieczornym karmieniu sam nie zasypia tylko go wożę w wózku po domu i zasypia a później przenoszę do łóżeczka 😂Ale w nocy jak się obudzi na jedzonko to zjada, obraca się na boczek i idzie spać dalej🥰 Ale powiem Wam że brakuje mi troszkę tych karmień i tej bliskości. Jednak przy butli jest trochę inaczej. Ale wiem że z biegiem czasu było by się nam dużo ciężej odstawić.

Dziewczyny jesteśmy już na końcówce wykończenia domu i siebie przy okazji też. a rozwód chyba z 100 razy chciałam brać😂
Ale powiem Wam że nigdy więcej takich inwestycji 😂 rok wycięty z życia a ja dziwię się że jeszcze nie osiwiałam z tego wszystkiego 🥴 Myślę że jeszcze 2 tyg i przeprowadzka🥳

Mój młody też już odstawiony od cycusia, zaczęliśmy od rzadszych karmień w dzień, i stopniowo więcej butli dostawał. A usypianie też było tylko przy cycu. A teraz wygląda to tak że po wieczornym karmieniu sam nie zasypia tylko go wożę w wózku po domu i zasypia a później przenoszę do łóżeczka 😂Ale w nocy jak się obudzi na jedzonko to zjada, obraca się na boczek i idzie spać dalej🥰 Ale powiem Wam że brakuje mi troszkę tych karmień i tej bliskości. Jednak przy butli jest trochę inaczej. Ale wiem że z biegiem czasu było by się nam dużo ciężej odstawić.
No właśnie ja bym chciała w nocy nie karmić, w dzień to dla mnie mega ułatwienie i nie wiem jak to ugryźć 😭

Dziewczyny jesteśmy już na końcówce wykończenia domu i siebie przy okazji też. a rozwód chyba z 100 razy chciałam brać😂
Ale powiem Wam że nigdy więcej takich inwestycji 😂 rok wycięty z życia a ja dziwię się że jeszcze nie osiwiałam z tego wszystkiego 🥴 Myślę że jeszcze 2 tyg i przeprowadzka🥳
my juz tez kończymy, jakos za miesiac bedziemy juz mieszkac 🤩 pochwal sie wnętrzem😜

reklama
Do góry