Przeczytałam "tylko dwa razy spadł"A ja nic nie pamiętam bo młody ze mną w łóżku. Ale chyba tylko dwa razy jadł
reklama
KarolinaAnna.K
Fanka BB :)
Na szczęście udało się lekarzowi wyciągnąć, chociaż łatwo nie byłoJa tak, panikara jestem ale mam nadzieję że maluszkowi nic nie jest?
osobiście polecam takie urządzenie aczkolwiek i tak sprawdzam
Zobacz ofertę: ODSTRASZACZ KLESZCZY DLA DZIECI TICKLESS BABY https://allegro.pl/oferta/odstraszacz-kleszczy-dla-dzieci-tickless-baby-6755998645
O tym odstraszaczach czytałam, że nie jest potwierdzone czy faktycznie działa, ale pewnie nie zaszkodzi
Nie mam pojęcia, bo po trawach nie buszowaliśmyA jak one tam się znalazły
Moskitiera nic by nie dała, bo dziadostwo malutkie. Jakbyś długopisem (i to z cienką końcówką) kropkę zrobiła.Ja w sumie nie oglądam, ale słyszałam, że to cholerstwo może wleźć do wózka, choć naprawdę nie wiem jak Ale prewencyjnie nie chodzę do lasy, unikam wszelkich traw, a mały ma moskitierę na wózku...
Masakra, ciekawe jak to się stało. Ja codziennie oglądam dzieci bo my nad jeziorem to już w ogóle panikujeNa szczęście udało się lekarzowi wyciągnąć, chociaż łatwo nie było
O tym odstraszaczach czytałam, że nie jest potwierdzone czy faktycznie działa, ale pewnie nie zaszkodzi
Nie mam pojęcia, bo po trawach nie buszowaliśmy
Moskitiera nic by nie dała, bo dziadostwo malutkie. Jakbyś długopisem (i to z cienką końcówką) kropkę zrobiła.
to dobrze że narazie tylko tak a co lekarz powiedział ile musisz obserwować?Na szczęście udało się lekarzowi wyciągnąć, chociaż łatwo nie było
Moskitiera nic by nie dała, bo dziadostwo malutkie. Jakbyś długopisem (i to z cienką końcówką) kropkę zrobiła.
niektóre to czytałam że po 3-6 tyg od ugryzienia się pojawiają objawy
a test na boreliozę kazali robić?
no ja oprócz tego używam jeszcze
MUSTICO plastry odstraszające naklejam na wózek 2 szt i zawieszam opaskę taka MUSTICO Opaska odstraszająca sama noszę ale wiadomo 100% pewności nie ma
Załączniki
G
gość _199
Gość
U nas też super byłoNawet nie zliczę ilosci butli i wypitego mleka dzisiejszej nocy…
My mamy zwykle plasterki z apteki i naklejamy je na wózek, póki co nic się nie przyplątało, ani komar ani nic, a jeździmy na ryby itp.O tym odstraszaczach czytałam, że nie jest potwierdzone czy faktycznie działa, ale pewnie nie zaszkodzi
Nie strasz Ja nigdy kleszcza nie miałam to nawet nie wiem jak to wygląda, ale jak przebieram małego, to zawsze go oglądam tak o, czy nie ma jakichś chrostek, plamek albo coś, więc chyba bym zauważyła dziada? Chociaż jak mówisz, że to takie maciupeńkie to już sama nie wiem, dzisiaj będzie gruntowne oglądanko!Na szczęście udało się lekarzowi wyciągnąć, chociaż łatwo nie było
A jak mała? Mam nadzieję, że nic jej nie jest po tych kleszczach
Michalina_25
oddałaś kleszcze do badania do laboratorium czy nie były zakażone boleriozą? Wiem, że tak można.Dziewczyny, oglądajcie superuważnie maluszki po spacerach. Ja dzisiaj znalazłam dwa kleszcze (maleńkie nimfy) - na pupie i bliżej pachwiny...
Ja jestem własnie po 6 tygodniowej antybiotykoterapii własnie po ugryzieniu
G
gość _199
Gość
I jak się czujesz ?oddałaś kleszcze do badania do laboratorium czy nie były zakażone boleriozą? Wiem, że tak można.
Ja jestem własnie po 6 tygodniowej antybiotykoterapii własnie po ugryzieniu
Michalina_25
żołądek troche dostał w kość po takim czasie, zrobiłam badania krwi na przeciwciała boleriozy i wyszły ujemne, tak więc możliwe że antybiotyk był nie potrzebny ale tego nigdy nie wiadomo a badania krwi wychodzą dopiero min 6 tyg od ugryzienia takze to za dlugo zeby czekac i nie leczyć.I jak się czujesz ?
reklama
marta18691
Ja raz mialam kleszcza jak byłam nastolatką ciotka zauważyła na szyji z tyłu niewiem jak ona zauważyła to z daleka ale szybko wyciągnęła bo jeszcze się nie wkolNie strasz Ja nigdy kleszcza nie miałam to nawet nie wiem jak to wygląda, ale jak przebieram małego, to zawsze go oglądam tak o, czy nie ma jakichś chrostek, plamek albo coś, więc chyba bym zauważyła dziada? Chociaż jak mówisz, że to takie maciupeńkie to już sama nie wiem, dzisiaj będzie gruntowne oglądanko!
A jak mała? Mam nadzieję, że nic jej nie jest po tych kleszczach