reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to wesystkie zapomogi bym zabrała 😂od 500 plus do rodzinnych itp itd 😂 wkurwia mnie to ze ludzie którzy nie pracują dostają... Ja musze zapierdzielać zeby komuś dac
Wiesz co ja nie mam ślubu, mogłabym brać wszystko, rodzinne, dodatek mieszkaniowy, dodatek dla samotnej matki itp. ale mi się nie chce kombinować 🤣

reklama
Wiesz co ja nie mam ślubu, mogłabym brać wszystko, rodzinne, dodatek mieszkaniowy, dodatek dla samotnej matki itp. ale mi się nie chce kombinować 🤣
O tym samym myślałam :D no ale mamy uznanie ojcostwa i robiliśmy je po porodzie a do tego jeden Adres zamieszkania itp, więc więcej bym kary zabulila w razie czego niż bym dostała :p

Becikowe jest od dochodu, nie ma nic innego.
Pierwsze słyszę żeby były dwa 🤔 jest chyba tylko becikowe 1000zl które jest zależne od dochodów...
Dziwne, bo siostrze dochód przekracza, a becikowe dostała. Dopiero przeczytałam, że dochód w becikowym ma znacznie. Ja składałam wniosek też o drugie zaświadczenie i dostałam razem 2000 zł. Narzeczony akurat wtedy nie pracował, a ja jako bezrobotna, to nam się wszystko należało. A teraz zasiłek rodzinny nam się już nie należy.

Załączniki

• IMG_20210719_161047.jpg
    IMG_20210719_161047.jpg
    148 KB · Wyświetleń: 40
Dziwne, bo siostrze dochód przekracza, a becikowe dostała. Dopiero przeczytałam, że dochód w becikowym ma znacznie. Ja składałam wniosek też o drugie zaświadczenie i dostałam razem 2000 zł.
To musiała coś nakłamać we wniosku 😂 jeśli dostała tzn że wniosek był wypełniony w taki sposób, że dochód jednak nie przekraczał. Innej możliwości nie ma

Mój brat mieszka z matką swojego dziecka i jeszcze jej płaci mega duże alimenty xD miejsce zamieszkania nie wyklucza, że nie jest się ze sobą w związku 🤣
No nie wiem właśnie, boimy się ewentualnych konsekwencji :D ja kredyt brałam na chatę w zeszłym roku i spłacam i wykańczamy to... Więc jakoś trochę się cykam tego becikowego

reklama
Dziwne, bo siostrze dochód przekracza, a becikowe dostała. Dopiero przeczytałam, że dochód w becikowym ma znacznie. Ja składałam wniosek też o drugie zaświadczenie i dostałam razem 2000 zł. Narzeczony akurat wtedy nie pracował, a ja jako bezrobotna, to nam się wszystko należało. A teraz zasiłek rodzinny nam się już nie należy.
Doczytałam i niestety ten drugi dodatek jest tylko jak się pobiera zasiłek rodzinny. A to też ma próg dochodowy 😂 my takie biedaki w porównaniu do niektórych, a wszystko przekraczamy 😂😂 nic nam się nie należy

Do góry