reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To mój wczoraj wsadził chłopakowi rączkę do miseczki z lodami jak jadł, wiedzą te dzieciaki co dobre 😅 a odgina Twój główkę jak się przekręca na bok? Bo mój inaczej na boku nie leży jak z odgiętą do tyłu główką, a to odginanie niedobre właśnie jest i teraz nie wiem, czy lepiej pozwolić mu się przekręcać z tą odgięta główką, żeby ćwiczył boczki, czy jednak prostować mu główkę, bo odginanie złe, co skutkuje powrotem na plecy, bo już mu nie jest tak fajnie 🤨 jednak im człowiek mniej wie, tym mniej to wszystko rozkminia😅
Tzn mój i tka i tak. Jak chce zrobić obtrot na brzuch to głowa idzie do góry ale to normalne bo wtedy zamach ręką też robi dziecko. Tylko tak jakby zostaje w tej pozycji na boku bo mu się dalej nie chce 😂 a jak chce tylko na boczek się przewrócic to zgina się do środka.

reklama
Nie no, normalnie można się rozstać i wtedy o takie zapomogi starać. Pracowałam w skarbówce i wbrew pozorom nikt nie zarabia tyle co "samotna" matka. Tak potrafią kombinować, że szok.
A to nie jest tak, że oni to jakoś sprawdzają? Przecież wiele par ma dzieci bez ślubu, a tych zasiłków nie dostają. Pewnie musiałabyś nie mieć papierka na uznanie ojcostwa, a dziecko nazwisko Twoje, bo inaczej to chyba jesteście liczeni do wszystkiego razem 🤔

Tzn mój i tka i tak. Jak chce zrobić obtrot na brzuch to głowa idzie do góry ale to normalne bo wtedy zamach ręką też robi dziecko. Tylko tak jakby zostaje w tej pozycji na boku bo mu się dalej nie chce 😂 a jak chce tylko na boczek się przewrócic to zgina się do środka.
A to mój sam chyba nie wie czego chce, bo przekręca się na bok z odgiętą głową i nie wygląda jakby chciał coś dalej 😂 z głową do środka to jest tylko jak mu na dole jakąś zabawkę pokazuję 😁

Nie no, normalnie można się rozstać i wtedy o takie zapomogi starać. Pracowałam w skarbówce i wbrew pozorom nikt nie zarabia tyle co "samotna" matka. Tak potrafią kombinować, że szok.
No w sumie ma to sens, tylko znając ZUS dokładnie wszystko sprawdzi zanim kasę wypłaci, a ta kasa pewnie tak mała, że w ogóle nie warta zachodu i kombinowania 😅 ale gdzieś już słyszałam, że "samotna matka" na brak kasy nie narzeka 😂

W ferworze ryku z powodu nieznanego, udało mi się uchwycić ząbek 😅

Załączniki

• Screenshot_2021-07-19-18-48-12-231_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-07-19-18-48-12-231_com.miui.gallery.jpg
    201,4 KB · Wyświetleń: 89
Ja dziś dałam małej spróbować marchewkę, no tak mnie kusiło że musiałam 😂. No ale muszę przyznać że to jeszcze nie dla niej, nie wiedziała o co chodzi a tak się krzywiła jakbym jej coś wstrętnego dała i tak memlała tą buzinką z nietęgą miną 😁. Jutro dam jej jeszcze z dwie łyżeczki bo szkoda mi wyrzucić i robię przerwę z 2 tygodnie 😀.

reklama
Ja probowalam kleik ryzowy-3 podejscia i 3 porazki. Wypluwa wszystko z butelki i z lyzeczki, dlatego z kaszka jeszcze poczekam. Dajcie znac jak Wam idzie z kaszkami i ktore sa najlepiej akceptowane przez dzieci na poczatek. My dajemy warzywa bo jeszcze walczymy z anemia, wiec pomyslalam, ze witaminki pomoga.
Ja używam kaszek holle bez cukru i innych dziwnych składników szukałam dobrych cen i w sumie na allegro tylko znalazłam rozsądne 🤪
Zaczęliśmy od tej
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka pszenna pełnoziarnista Bio, 250g https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-pszenna-pelnoziarnista-bio-250g-9983226459
teraz jest ta
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka jaglana pełnoziarnista Bio NOWA, 250g https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-jaglana-pelnoziarnista-bio-nowa-250g-9983406331
A potem te będą
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka owsiana pełnoziarnista Bio, 250g https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-owsiana-pelnoziarnista-bio-250g-9983227355
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka orkiszowa Bio, 250g NOWA https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-orkiszowa-bio-250g-nowa-9983227789

Jak włączę owoce to spróbujemy tych kaszek
Zobacz ofertę: Kendamil Mix kaszek BIO 4x150g https://allegro.pl/oferta/kendamil-mix-kaszek-bio-4x150g-9525937171

Ja polecam i mojemu nic póki co nie jest ale wiadomo każdy sam musi spróbować😜

Do góry