reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A to wy bogate jesteście 😁, nam nie przekroczyło, ja wszystko załatwiłam w pierwszym tygodniu po porodzie .

U nas kluska dalej ładnie śpi w nocy. Oby się to nie zmieniło 😎

Stopki ładnie chwyta ale żeby wsadzić do buzi to jeszcze daleka droga ;). Ona to leniuszek jest, ani się nie przewraca na bok ani na brzuch, chyba jako jedyna z forum ale czekam cierpliwie 😁.
My tacy bogaci, że na wynajmie wciąż mieszkamy, bo na nic nas nie stać 😂 większość co łapie się na to becikowe, to po prostu na papierku ma mniejsze pieniądze niż w rzeczywistości, a my wszystko uczciwie na konto: premie, nadgodziny, praca w sobotę 😂

Mój też jest leniuch 😅

A to wy bogate jesteście 😁, nam nie przekroczyło, ja wszystko załatwiłam w pierwszym tygodniu po porodzie .

U nas kluska dalej ładnie śpi w nocy. Oby się to nie zmieniło 😎

Stopki ładnie chwyta ale żeby wsadzić do buzi to jeszcze daleka droga ;). Ona to leniuszek jest, ani się nie przewraca na bok ani na brzuch, chyba jako jedyna z forum ale czekam cierpliwie 😁.
Mojej koleżanki córka jest z końcówki grudnia i też na brzuch się nie przekręca🤷

dzięki za rady dziewczyny odnośnie żywienia 🥰
u mnie do tej pory mleko i kaszki jadł ale w niedzielę jedliśmy na śniadanie Wafle z pasta jajeczna i tak otwierał buziaka ze mówię dobra dam mu coś i miałem brokuł ugotowałam zmiksowałam z łyżka oliwy i zjadł (dałam tylko 4 łyżeczki po pół godziny od posiłku mleka albo kaszki, chciałby więcej ale się bałam) Jezu dzisiejsza kupa była nie do zniesienia u Was też się tak zmieniło? śmierdzi nie miłosiernie ale żadnych wysypek nie ma 🙄

U was tez gnojki podczas snu sie wkolo przekrecaja na brzuch i wrzeszxza? Powiedzcie ze to mija;F
niestety 🙄 my ciągle pobudki mieliśmy bo ryk jeszcze ręki nie wyjmuje jak się przekręci ☹️
ale bierzemy go do siebie już wtedy od kilku dni i się wysypiamy wszyscy a co bierzemy u nad się nie przekręca 🤷🏻‍♀️

dzięki za rady dziewczyny odnośnie żywienia 🥰
u mnie do tej pory mleko i kaszki jadł ale w niedzielę jedliśmy na śniadanie Wafle z pasta jajeczna i tak otwierał buziaka ze mówię dobra dam mu coś i miałem brokuł ugotowałam zmiksowałam z łyżka oliwy i zjadł (dałam tylko 4 łyżeczki po pół godziny od posiłku mleka albo kaszki, chciałby więcej ale się bałam) Jezu dzisiejsza kupa była nie do zniesienia u Was też się tak zmieniło? śmierdzi nie miłosiernie ale żadnych wysypek nie ma 🙄
Moja po marchewce zrobiła wręcz pomarańczową kupę 🙈 ale nie śmierdzą jakoś bardziej niż wczesniej. Ja planuje za kilka dni podać pierwszy raz kaszke ☺

Ja na becikowe dostałam w szpitalu od razu zaświadczenie i ono jest dla każdego. A jest też jednorazowy dodatek 1000 zł, tylko tu już się przychód liczy z tego, co pamiętam. Narzeczony pracę zaczął po porodzie miesiąc i miał normalną umowę, to musiałam zaświadczenie zanieść o dochodach netto za maj i zabrali zasiłek rodzinny.

Ja na becikowe dostałam w szpitalu od razu zaświadczenie i ono jest dla każdego. A jest też jednorazowy dodatek 1000 zł, tylko tu już się przychód liczy z tego, co pamiętam. Narzeczony pracę zaczął po porodzie miesiąc i miał normalną umowę, to musiałam zaświadczenie zanieść o dochodach netto za maj i zabrali zasiłek rodzinny.
Becikowe to właśnie ten jednorazowy dodatek.

reklama
Do góry