reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny kp - czy u Was nadal wyciek z drugiej piersi podczas karmienia? Juz chyba sie pogodzilam z tym ze tak bedzie do momentu odstawienia ☹️ A tak chetnie zrzucilabym biustonosz, zawsze po domu chodzilam bez ☹️

😱 Nie pomyslalam o tym, że po takiej przerwie od razu może być kac 😭 a piłaś wode? Bo ja zawsze z alko piję wodę litrami, tj na każde pół litra piwa litr wody i potem kac dużo mniejszy 🙈
No coś tam wody piłam, ale nie aż tyle. 🤣 dopiero jak do domu wróciłam to mnie suszyć mega zaczęło 🤣 chyba w weekend muszę poćwiczyć 😁 żebym za 2 tygodnie na panieńskim po jednym drinku nie padła 🤣

Dziewczyny kp - czy u Was nadal wyciek z drugiej piersi podczas karmienia? Juz chyba sie pogodzilam z tym ze tak bedzie do momentu odstawienia ☹️ A tak chetnie zrzucilabym biustonosz, zawsze po domu chodzilam bez ☹️
Powiem Ci, że moje KP jest już na końcówce. Przystawiam młodą co drugi dzień na chwilkę (wczoraj czułam że kanalik pełen i aż bolało). Mleka już mam baaaardzo mało a i tak z drugiej piersi samo wypływa. Więc chyba do samego końca tak jest...

Ja już od kilku miesięcy nie mam wycieku. Może kup kolektor ?

Dziewczyny u mnie noc tragiczna. 3 burze przez całą noc, wieczorem pioruny naparzaly ze aż strach. Mloda nie mogla usnac, w nocy często się przebudzala mega spocona mimo ze balkon i okno otwarte. Ja tez ledwo chodzilam bo a to smok a to woda a to mleko. A za godzinę ide w odwiedziny do swojej pracy.. ledwo zyje jak na złość. A jeszcze od rana znow pochmurno, burzowo i deszczowo.

Ja już od kilku miesięcy nie mam wycieku. Może kup kolektor ?
U mnie nie ma, chodze w domu bez biustonosza
rany, zazdroszcze...

właśnie u mnie nie ma dużo tego wycieku, kilka kropel. Ale stanik ubabrany i mokry jesli nie mam wkładki laktacyjnej.
Powiem Ci, że moje KP jest już na końcówce. Przystawiam młodą co drugi dzień na chwilkę (wczoraj czułam że kanalik pełen i aż bolało). Mleka już mam baaaardzo mało a i tak z drugiej piersi samo wypływa. Więc chyba do samego końca tak jest...
eh, wygląda na to że chyba sprawa indywidulana. Jeszcze jedna moja koleżanka mi własnie pisała, że miałą tak do końca karmienia piersią :/

Uważaj na te zapełnione kanaliki, troche się naczytałam o tym jak miałm z tym problem, żeby ropień sie z tego nie zrobił. Mi kilka koleżanek poleciło wziąć 10min-owy prysznic w gorącej wodzie przed karmieniem, zrobiłam tak dwa razy i jakoś ta pierś sie odetkała. Aczkolwiek od tego momentu mam problem ze ciągle z nią jest coś nie tak... a to mała ssie tak, że aż .. może nie boli, ale czuje dyskomfort... a czasami nie chce z tej piersi jeść... czekam do momentu aż sie będziemy odstawiać... 😅

Dziewczyny u mnie noc tragiczna. 3 burze przez całą noc, wieczorem pioruny naparzaly ze aż strach. Mloda nie mogla usnac, w nocy często się przebudzala mega spocona mimo ze balkon i okno otwarte. Ja tez ledwo chodzilam bo a to smok a to woda a to mleko. A za godzinę ide w odwiedziny do swojej pracy.. ledwo zyje jak na złość. A jeszcze od rana znow pochmurno, burzowo i deszczowo.
rany ja czekam na burze, dzisiaj miają być... póki co 30 stopni, dramat !!!!

reklama
Dziewczyny, które przeszły już na spacrówke, pokażcie jak to u Was wygląda?? wozicie dzieci zupełnie na płasko czy w pozycji półleżącej. Co raz bardziej mnie kusi ta opcja. Kupiliśmy adaptery do wózka, tak że mozemy w kółka włożyć fotelik i mała nam przysypia jak ją tak wozimy :) super opcja, jestem zła że nie wiedziałam wcześniej, że jest coś takiego !!!

Do góry