reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, które przeszły już na spacrówke, pokażcie jak to u Was wygląda?? wozicie dzieci zupełnie na płasko czy w pozycji półleżącej. Co raz bardziej mnie kusi ta opcja. Kupiliśmy adaptery do wózka, tak że mozemy w kółka włożyć fotelik i mała nam przysypia jak ją tak wozimy :) super opcja, jestem zła że nie wiedziałam wcześniej, że jest coś takiego !!!
Nie no adaptery to podstawa 😀😀 do sklepy wygodnie tylko fotelik wpiąć 😀😀 ja jeszcze nie przeszłam na spacerowke chociaz miejsca prawie brak. Nie przekonują mnie pasy, jest gorąco.

reklama
rany, zazdroszcze...

właśnie u mnie nie ma dużo tego wycieku, kilka kropel. Ale stanik ubabrany i mokry jesli nie mam wkładki laktacyjnej.

eh, wygląda na to że chyba sprawa indywidulana. Jeszcze jedna moja koleżanka mi własnie pisała, że miałą tak do końca karmienia piersią :/

Uważaj na te zapełnione kanaliki, troche się naczytałam o tym jak miałm z tym problem, żeby ropień sie z tego nie zrobił. Mi kilka koleżanek poleciło wziąć 10min-owy prysznic w gorącej wodzie przed karmieniem, zrobiłam tak dwa razy i jakoś ta pierś sie odetkała. Aczkolwiek od tego momentu mam problem ze ciągle z nią jest coś nie tak... a to mała ssie tak, że aż .. może nie boli, ale czuje dyskomfort... a czasami nie chce z tej piersi jeść... czekam do momentu aż sie będziemy odstawiać... 😅
Czyli kolejny przykład na to, że każda z nas jest inna 😏 wiem wiem, dlatego jak czuje ze coś jest nie tak to zaraz ją przystawiam. Myslalam, że zakończenie karmienia to chwila moment i już, a to trwa i trwa u mnie

Czyli kolejny przykład na to, że każda z nas jest inna 😏 wiem wiem, dlatego jak czuje ze coś jest nie tak to zaraz ją przystawiam. Myslalam, że zakończenie karmienia to chwila moment i już, a to trwa i trwa u mnie
Możesz pić szałwię, min. 5szklanek dziennie zaparzonej szalwii, ona hamuje laktację

Dziewczyny, które przeszły już na spacrówke, pokażcie jak to u Was wygląda?? wozicie dzieci zupełnie na płasko czy w pozycji półleżącej. Co raz bardziej mnie kusi ta opcja. Kupiliśmy adaptery do wózka, tak że mozemy w kółka włożyć fotelik i mała nam przysypia jak ją tak wozimy :) super opcja, jestem zła że nie wiedziałam wcześniej, że jest coś takiego !!!
Większość na leżąco czasami trochę podniosę...

Załączniki

• IMG_20210627_160439522_HDR.jpg
    IMG_20210627_160439522_HDR.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 89
Dziewczyny u mnie noc tragiczna. 3 burze przez całą noc, wieczorem pioruny naparzaly ze aż strach. Mloda nie mogla usnac, w nocy często się przebudzala mega spocona mimo ze balkon i okno otwarte. Ja tez ledwo chodzilam bo a to smok a to woda a to mleko. A za godzinę ide w odwiedziny do swojej pracy.. ledwo zyje jak na złość. A jeszcze od rana znow pochmurno, burzowo i deszczowo.
Nie martw się. Nasze noce nadal bez poprawy, wczoraj obudził się na jedzenie po godzinie... 🤭 Jeszcze kiedyś będzie pięknie 😂

Dziewczyny, która z Was używa pampersow z lupilu? Teraz są te premium i wzięłam jedną pakę, któraś też? 😅

reklama
Do góry