reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam ta zyrafke z takimi dwoma uchwytami po bokach, to nie wlozy jej tak do buzi-a te boczki tez chetnie obgryza.
oo to nie widziałam u mnie się sprawdziła jeszcze rękawica bokserska 😂😂😂 cała szeleści, oczywiście ta część bez gumy też uśliniona zawsze więc w sumie co dwa dni piorę🤪

reklama
jeśli chodzi o alko to tak samo by było jakbyś wybrała 7 Day-sa 😂😂😂
przeżyłam szok 😱 co tam jest a reklamują to jako zastępcę drożdżówki dla dzieci i jeszcze w sklepikach szkolnych sprzedają koszmarek!
Chodzi Ci o cukier? :) Bo nie rozumiem porównania do 7daysa, karmi ma prosty skład :D ja się cukru nie boję. 7daysa też mi się zdarzy od święta zjeść. Jestem fit, ale z rozsądkiem, jem intuicyjnie i nie odmawiam sobie tego na co mam ochotę, nawet jeśli jest to 7days czy inny koszmarek :D

Ostatnia edycja:
Chodzi Ci o cukier? :) Bo nie rozumiem porównania do 7daysa, karmi ma prosty skład :D ja się cukru nie boję. 7daysa też mi się zdarzy od święta zjeść. Jestem fit, ale z rozsądkiem, jem intuicyjnie i nie odmawiam sobie tego na co mam ochotę, nawet jeśli jest to 7days czy inny koszmarek :D
nie o cukier
sorry czytałam ostatnio najgorsze produkty dawane dzieciom i mi się przypomniało 😝
w 7 days masz normalnie alkohol etylowy w składzie a jeszcze gorsze jest to, że nie wiadomo ile...
wiesz ty ja możemy jeść ale dzieci 🤷‍♀️ kto to dopuszcza w ogóle syf i malaria😂

nie o cukier
sorry czytałam ostatnio najgorsze produkty dawane dzieciom i mi się przypomniało 😝
w 7 days masz normalnie alkohol etylowy w składzie a jeszcze gorsze jest to, że nie wiadomo ile...
wiesz ty ja możemy jeść ale dzieci 🤷‍♀️ kto to dopuszcza w ogóle syf i malaria😂
Aaa, już rozumiem. To tutaj rozwieje wątpliwości i jeśli w składzie nie jest podana ilość alkoholu etylowego to jest on w ilości sladowej, mniejszej niż np. stężenie alkoholu wytworzonego podczas fermentacji jabłka w żołądku. Alkohol etylowy jest używany często w piekarnictwie i zwykle służy podkręceniu smaku, w 7daysie jest poddany też obróbce termicznej, więc wszystkie % traci po drodze 🙂 7daysy ogólnie faktycznie nie mają dobrego składu, ale jak dzieci raz na jakiś czas zjedzą to nic im się nie stanie :D

Aaa, już rozumiem. To tutaj rozwieje wątpliwości i jeśli w składzie nie jest podana ilość alkoholu etylowego to jest on w ilości sladowej, mniejszej niż np. stężenie alkoholu wytworzonego podczas fermentacji jabłka w żołądku. Alkohol etylowy jest używany często w piekarnictwie i zwykle służy podkręceniu smaku, w 7daysie jest poddany też obróbce termicznej, więc wszystkie % traci po drodze 🙂 7daysy ogólnie faktycznie nie mają dobrego składu, ale jak dzieci raz na jakiś czas zjedzą to nic im się nie stanie :D
to ja nie zamierzam tego świństwa dawać oczywiście nie że względu na alko to było w formie żartu bo po tym można być tak pijanym jak po karmi😂
a wracając do 7 days jakby tam był cukier biały pół biedy chociaż mnie,mega uzależnia więc trzymam się zdala ☹️ tam ładuja poprostu syrop glukozowy fruktozowy na który mocno zwracam uwagę 😡

reklama
to ja nie zamierzam tego świństwa dawać oczywiście nie że względu na alko to było w formie żartu bo po tym można być tak pijanym jak po karmi😂
a wracając do 7 days jakby tam był cukier biały pół biedy chociaż mnie,mega uzależnia więc trzymam się zdala ☹️ tam ładuja poprostu syrop glukozowy fruktozowy na który mocno zwracam uwagę 😡
Syrop glukozowo-fruktozowy jest praktycznie we wszystkim (nie tylko w słodyczach), nawet w produktach bio, eko, ale wtedy ekologiczny dają 😂 kiedyś też miałam fazę, że go unikałam jak ognia, a w zasadzie jest tak samo niezdrowy jak zwykły cukier, więc w granicach rozsądku nie ma większego wpływu na zdrowie. Jak nie syrop to coś innego, niestety 🤷 osobiście doszłam do momentu, w którym jak mam na coś ochotę to to jem, nie czytam nałogowo składów, ale staram się zachowywać właściwe proporcje między pożywnym jedzeniem a syfem 👍
Edit: nie udało się położyć o 23 😂 do tego mały zjechał przed chwilą z poduszki tej na główkę i leżał tak dziwnie wygięty, przełożyliśmy go, potem znów zjechał, znów przekładka na poduchę i się obudził, pierwszy raz tak w ryk 🙈 aktualnie chyba zasypia, ale coś głośno ciumka smoczka, zobaczymy czy do rana wytrzyma.

Do góry