reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam ta zyrafke z takimi dwoma uchwytami po bokach, to nie wlozy jej tak do buzi-a te boczki tez chetnie obgryza.
oo to nie widziałam u mnie się sprawdziła jeszcze rękawica bokserska 😂😂😂 cała szeleści, oczywiście ta część bez gumy też uśliniona zawsze więc w sumie co dwa dni piorę🤪

reklama
jeśli chodzi o alko to tak samo by było jakbyś wybrała 7 Day-sa 😂😂😂
przeżyłam szok 😱 co tam jest a reklamują to jako zastępcę drożdżówki dla dzieci i jeszcze w sklepikach szkolnych sprzedają koszmarek!
Chodzi Ci o cukier? :) Bo nie rozumiem porównania do 7daysa, karmi ma prosty skład :D ja się cukru nie boję. 7daysa też mi się zdarzy od święta zjeść. Jestem fit, ale z rozsądkiem, jem intuicyjnie i nie odmawiam sobie tego na co mam ochotę, nawet jeśli jest to 7days czy inny koszmarek :D

Ostatnia edycja:
Chodzi Ci o cukier? :) Bo nie rozumiem porównania do 7daysa, karmi ma prosty skład :D ja się cukru nie boję. 7daysa też mi się zdarzy od święta zjeść. Jestem fit, ale z rozsądkiem, jem intuicyjnie i nie odmawiam sobie tego na co mam ochotę, nawet jeśli jest to 7days czy inny koszmarek :D
nie o cukier
sorry czytałam ostatnio najgorsze produkty dawane dzieciom i mi się przypomniało 😝
w 7 days masz normalnie alkohol etylowy w składzie a jeszcze gorsze jest to, że nie wiadomo ile...
wiesz ty ja możemy jeść ale dzieci 🤷‍♀️ kto to dopuszcza w ogóle syf i malaria😂

nie o cukier
sorry czytałam ostatnio najgorsze produkty dawane dzieciom i mi się przypomniało 😝
w 7 days masz normalnie alkohol etylowy w składzie a jeszcze gorsze jest to, że nie wiadomo ile...
wiesz ty ja możemy jeść ale dzieci 🤷‍♀️ kto to dopuszcza w ogóle syf i malaria😂
Aaa, już rozumiem. To tutaj rozwieje wątpliwości i jeśli w składzie nie jest podana ilość alkoholu etylowego to jest on w ilości sladowej, mniejszej niż np. stężenie alkoholu wytworzonego podczas fermentacji jabłka w żołądku. Alkohol etylowy jest używany często w piekarnictwie i zwykle służy podkręceniu smaku, w 7daysie jest poddany też obróbce termicznej, więc wszystkie % traci po drodze 🙂 7daysy ogólnie faktycznie nie mają dobrego składu, ale jak dzieci raz na jakiś czas zjedzą to nic im się nie stanie :D

Aaa, już rozumiem. To tutaj rozwieje wątpliwości i jeśli w składzie nie jest podana ilość alkoholu etylowego to jest on w ilości sladowej, mniejszej niż np. stężenie alkoholu wytworzonego podczas fermentacji jabłka w żołądku. Alkohol etylowy jest używany często w piekarnictwie i zwykle służy podkręceniu smaku, w 7daysie jest poddany też obróbce termicznej, więc wszystkie % traci po drodze 🙂 7daysy ogólnie faktycznie nie mają dobrego składu, ale jak dzieci raz na jakiś czas zjedzą to nic im się nie stanie :D
to ja nie zamierzam tego świństwa dawać oczywiście nie że względu na alko to było w formie żartu bo po tym można być tak pijanym jak po karmi😂
a wracając do 7 days jakby tam był cukier biały pół biedy chociaż mnie,mega uzależnia więc trzymam się zdala ☹️ tam ładuja poprostu syrop glukozowy fruktozowy na który mocno zwracam uwagę 😡

reklama
to ja nie zamierzam tego świństwa dawać oczywiście nie że względu na alko to było w formie żartu bo po tym można być tak pijanym jak po karmi😂
a wracając do 7 days jakby tam był cukier biały pół biedy chociaż mnie,mega uzależnia więc trzymam się zdala ☹️ tam ładuja poprostu syrop glukozowy fruktozowy na który mocno zwracam uwagę 😡
Syrop glukozowo-fruktozowy jest praktycznie we wszystkim (nie tylko w słodyczach), nawet w produktach bio, eko, ale wtedy ekologiczny dają 😂 kiedyś też miałam fazę, że go unikałam jak ognia, a w zasadzie jest tak samo niezdrowy jak zwykły cukier, więc w granicach rozsądku nie ma większego wpływu na zdrowie. Jak nie syrop to coś innego, niestety 🤷 osobiście doszłam do momentu, w którym jak mam na coś ochotę to to jem, nie czytam nałogowo składów, ale staram się zachowywać właściwe proporcje między pożywnym jedzeniem a syfem 👍
Edit: nie udało się położyć o 23 😂 do tego mały zjechał przed chwilą z poduszki tej na główkę i leżał tak dziwnie wygięty, przełożyliśmy go, potem znów zjechał, znów przekładka na poduchę i się obudził, pierwszy raz tak w ryk 🙈 aktualnie chyba zasypia, ale coś głośno ciumka smoczka, zobaczymy czy do rana wytrzyma.

Do góry