reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Co Ty, mój nie jest wcześniakiem, a się nie przewraca na brzuch, raz na jakiś czas na bok się tylko obróci, ale ja się nie stresuję, nawet pediatra mi ostatnio mówiła, że to jeszcze nie czas, także choćby tu wszystkie dzieci na brzuch się już przewracały, chodziły, mówiły i co tam jeszcze, to nic na moim nie wymuszam, oczywiście dopóki ma obiektywnie czas 😉 a widzisz, właśnie się zastanawiałam, czy można w wózku dać dziecko na brzuszek, bo o tą główkę mi chodzi, żeby jak najmniej na plecach leżał.
my to pod okiem fizjo więc mam nadzieję nie wymuszone
na brzuszku wszędzie gdzie się da 😜 tylko ja zakładam pieluche wokół materacyka jak go kładę na brzuch bo tam potem szklanka śliny jest 😂 no i mój max 400 m tak przejdziemy.
u mnie w gondoli to odsuwane są boki i góra że ogląda przez siatkę ale np Sąsiadka ma zdejmowany daszek jej dzieciak jest z końcówki stycznia to normalnie wystaje ja żyrafa z tą głową i to już od dawna i w czapeczce jak słońce śmiesznie to wygląda 😎
u mojego to nie przejdzie nie wiem czy taki typ ale nie cierpi czapki od małego, dotykania w ogóle główki 🤪

Dziewczyny młode laski jesteście co ja mam powiedzieć 35 lat z nadwagą i wypadającymi włosami i szramą po cc i pracuje od 17 r.ż ale emeryturka to i tak dopiero za jakieś 25 lat 🤣🤣🤣jakoś żyję pocieszam się że niektórzy mogą mieć gorzej.
I tak nie jestes tu najstarsza😂🤣
I witam w klubie-nadwaga i szrama po cc

my to pod okiem fizjo więc mam nadzieję nie wymuszone
na brzuszku wszędzie gdzie się da 😜 tylko ja zakładam pieluche wokół materacyka jak go kładę na brzuch bo tam potem szklanka śliny jest 😂 no i mój max 400 m tak przejdziemy.
u mnie w gondoli to odsuwane są boki i góra że ogląda przez siatkę ale np Sąsiadka ma zdejmowany daszek jej dzieciak jest z końcówki stycznia to normalnie wystaje ja żyrafa z tą głową i to już od dawna i w czapeczce jak słońce śmiesznie to wygląda 😎
u mojego to nie przejdzie nie wiem czy taki typ ale nie cierpi czapki od małego, dotykania w ogóle główki 🤪
To jutro spróbuję 🙈 a tetrę w wózku mam cały czas, bo mój to ulewacz pospolity 😂

Co Ty, mój nie jest wcześniakiem, a się nie przewraca na brzuch, raz na jakiś czas na bok się tylko obróci, ale ja się nie stresuję, nawet pediatra mi ostatnio mówiła, że to jeszcze nie czas, także choćby tu wszystkie dzieci na brzuch się już przewracały, chodziły, mówiły i co tam jeszcze, to nic na moim nie wymuszam, oczywiście dopóki ma obiektywnie czas 😉 a widzisz, właśnie się zastanawiałam, czy można w wózku dać dziecko na brzuszek, bo o tą główkę mi chodzi, żeby jak najmniej na plecach leżał.
Kade dziecko ma swój czas mój malutki był na te 2675gram to szybko się przewrócił jak dla mnie z pleców na brzuszek a lubi tak leżęcec też na brzuszku...są i szybsze dzieci każdy ma swoje tępo

Dziewczyny, zazdroszcze Wam tego wieku-w moim bedziecie mialy juz dawno dzieci odchowane.
A tak z innej beczki-czy macie nadal na brzuchu linea negra?
Ja nadal mam.

A ja się próbuję dopiero na pierwszą wizytę umówić, ale wciąż nie ma terminów do tej, którą wybrałam 🙁 początkowo było bez pośpiechu, bo nic się nie działo, więc tylko kontrolnie, a teraz chcę z tą główką najlepiej na już 😁
Ja miałam skierowanie od pediatry i czekałam chwilę na wizytę, potem już co drugi tydz w piątki były zajęcia.

reklama
Serio każde dziecko jest inne. Mojej siostry Ryś to leniuch ma 8 miesięcy a nie chce siedziec, mówimy na niego galaretka 😂 w ogóle wszystko pozniej robi. Moja starsza za to szybko wszystko robiła i miala 10.5 miesiąca i chodzila. A wszystkie dzieci u mnie z otoczenia to zaczeły chodzic jak miały z rok i trzy miesiące 😂

Do góry