reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

ahhh no marzenie 🤪 ja to miałam generalnie psychicznie problem przemóc się po cesarce do seksu dopiero po 3 ms:o ale teraz nie mamy z tym problemu jak śpi młody😂 a na codzień też czułości moim zdaniem dziecko musi widzieć od małego że mamusia nie jest tylko jego ale jest obok tatuś😜 yy masło maślane ale wiadomo o co chodzi.
ale masz super teściów i rodziców zazdro
ja to do rodziców bym wysłała to pewnie mały kiełbasę już by jadł 😂
a do teściów to non stop tv i łóżeczku by leżał i płakał no bo nosić nie wolno 😂
spasuję także najbliższe wyjście yy nigdy 🤨
Niestety moja mama juz raczej nigdy sama nie zostanie z dziewczynami z reszta na noc bym dzieci jej nie dała 😂 alw teściowa super ma podejście. Z hania raczej szybko nie zostanie takze to ttlko strefa marzeń 😀😂 babcia wziela 3 wnuczki nad jezioro i odpoczywa 😀

reklama
Niestety moja mama juz raczej nigdy sama nie zostanie z dziewczynami z reszta na noc bym dzieci jej nie dała 😂 alw teściowa super ma podejście. Z hania raczej szybko nie zostanie takze to ttlko strefa marzeń 😀😂 babcia wziela 3 wnuczki nad jezioro i odpoczywa 😀
Moja mama by młodego wzięła, ale co ja bym robiła cała noc sama 🤣🤣 Piła piwsko i oglądałam Netflix, czyli to co robię jak młody śpi 🙈

A co mama zrobila ze nie zostanie?

Była niegrzeczna 😂nie no żartuje. Moja mama pomijając, że jest po udarze ma słabo sprawna rękę prawa. To ma już pilnie biodro do roboty ledwo chodzi
😞 dużo zdrowia dla mamy
na marginesie moja teściowa po 3 zawałach po 70-tce a biega wszędzie ale i tak bym jej nie powierzyła dziecka jestem uczulona na sercowe sprawy mój wujek zawał w pracy śmierć na miejscu jak sobie wyobraża że byłaby w tym momencie na spacerze i mały by został bez opieki to ciarki mnie przechodzą ale ona nie widzi nic w tym złego.

My mamy S obwód gładki już 42 cm więc zaraz koniec uzgadnia 😕 ale zrobiła swoje już.
Nie kupuj większej bo to bez sensu więcej szkody niż pożytku....
Nasz ledwo do wózka się mieści ale nie wiem jaki masz wózek my mamy veni ci Link do: Tinum Special Edition – Venicci
Jego fizjo polecała jeszcze poduszkę head care pro ale wkoncu zdecydowałam o mimos
Może teraz dla odmiany poszukam tej 😜
Ale to nie jest większa niż potrzeba, bo rozmiar M jest na główkę 42-49cm, a mój ma już 43cm. Zamówiłam M. Jak się do wózka nie zmieści to trudno, głównie i tak chodzi o noc i leżenie w ciągu dnia na macie, bo tam spędza najwięcej czasu leżąc. Podobno jak dziecko osiąga rozmiar główki 42cm to od tego czasu jeszcze pół roku można tą S używać, do 10 miesiąca, ale ja wolałam wziąć większą, bo rozmiarowo to jest tylko po 1cm różnicy w długości i szerokości między S a M, a jednak posłuży do 18 miesiąca no i wymiar główki Czarusia już się łapie na M.
Ja mam wózek Maxi Cosi Adorra, w gondoli też już się ledwo mieści, może w spacerówce będzie więcej miejsca, to mu wcisnę tą poduchę 😂

Ostatnia edycja:
reklama
Tak bywa z pierworódkami 😝😂 a widziałaś jakie dziewczyny mają jeszcze inne fajne rzeczy 🤩a tak na serio no nie powiem, że oszczędzam to moje jedyne dziecko.
Ale wszystko z głową dużo ćwiczymy więc potrzebuje a codziennie nie będę pokazywać mu jednej zabawki bo się znudzi więc dzisiaj ćwiczymy z pluszowymi piłeczkami jutro z gumowymi i tak wymieniam. A jeszcze u fizjo podpatrzę jakie mu pokazuje więc się zbiera 🙃 ale przecież nie daje wszystkiego na raz więc uważam że jest ok 🙄 wczoraj np spodobały mu się cienie na ścianie Mąż odstawiał teatrzyk a mały zasnął (bez zabawek) ale miałam ubaw 😂😂😂
Ja też pierworódka, a niewiele rzeczy mam dla dziecka 😂 tylko to co trzeba, ubranka mieszczę w 1 szufladzie takiej zwykłej komody z Ikei 🙈 Swoją drogą jak czytam co wy robicie z dzieckiem, to aż mi głupio, bo ja to tylko na spacer wyjdę, jak trzeba to trochę ponoszę, a tak to ogarniam swoje sprawy no i dużo do niego gadam, uśmiecham się, ale żeby się z nim jakoś bawić albo ćwiczyć to rzadko 🙈 a tatuś to już w ogóle weźmie go na nogi i nos w telefon 😕 jedynie jak go kąpie, to zagaduje, rozśmiesza itd.

Do góry