reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, u mnie jedna piers twarda i troche bolesna, wyczuwam w niej kanaliki mlekowe, w porównaniu do drugiej, która jest mięciutka i tam nic nie czuje. Zastanawiam sie czy jakiś zastój się nie zrobił, a może to początku stanu zapalnego?... Jakieś rady? Czy którejś z Was się kiedyś coś takiego zrobiło?

Nawet nie wiem skąd mogłoby sie to wziąć.. zawsze przystawiam do obu piersi. Więc nie ma takiej możliwości, żeby jedna była zbyt długo przepełniona. Teraz upały i mam wentylator w pokoju, a zazwyczaj zasypiam z jedną piersią na wierzchu - możliwe że to jest przyczyną ? :/ w sumie wentylator cyrkuluje powietrze w pokoju, nie chłodzi go. Córka kopie sie ostatnio przy karmieniu, ale myśle że to kwestia upałów. Jest nam dość gorąco przytulać się..

Dziewczyny, u mnie jedna piers twarda i troche bolesna, wyczuwam w niej kanaliki mlekowe, w porównaniu do drugiej, która jest mięciutka i tam nic nie czuje. Zastanawiam sie czy jakiś zastój się nie zrobił, a może to początku stanu zapalnego?... Jakieś rady? Czy którejś z Was się kiedyś coś takiego zrobiło?

Nawet nie wiem skąd mogłoby sie to wziąć.. zawsze przystawiam do obu piersi. Więc nie ma takiej możliwości, żeby jedna była zbyt długo przepełniona. Teraz upały i mam wentylator w pokoju, a zazwyczaj zasypiam z jedną piersią na wierzchu - możliwe że to jest przyczyną ? :/ w sumie wentylator cyrkuluje powietrze w pokoju, nie chłodzi go. Córka kopie sie ostatnio przy karmieniu, ale myśle że to kwestia upałów. Jest nam dość gorąco przytulać się..
Przystawaj jak najwięcej do tej piersi. U mnie czasami tez robi się taka, wtedy więcej przstawiam ją do tej właśnie.

Czy jest tu jeszcze mama jakiegos maluszka, ktory nadal nie chce lezec na brzuchu?
My mamy podwyzszone napiecie i chodzimy na rehabilitacje. Oczywiscie probujemy cwiczyc w domu-ale lezenie na brzuchu jest nadal dramatem🙈 Juz nie wiem co robic, bo mam wrazenie, ze jest gorzej a nie lepiej.
Najważniejsze, że chodzisz na rehabilitację. Zobaczysz, że niedługo załapie trzymanie glowki. Będzie dobrze! Ćwicz jak najwięcej. Rób krótkie rundki na brzuchu. Wstyd ale moja najlepiej podnosiła glowke jak ja ogladalam telewizję 😂

Najważniejsze, że chodzisz na rehabilitację. Zobaczysz, że niedługo załapie trzymanie glowki. Będzie dobrze! Ćwicz jak najwięcej. Rób krótkie rundki na brzuchu. Wstyd ale moja najlepiej podnosiła glowke jak ja ogladalam telewizję 😂
dokładnie, nasza tez bardzo nie lubiła, w końcu załapała. Co prawda akurat po tym jak nam fizjo pokazała jak ją kłaść (wysyłałam zdjęcie jakiś czas temu w tym wątku) - ale jeśli u fizjoterapeuty wyraża take samo niezadowolenie to pewnie wszystko robicie dobrze, może to to napięcie mięśniowe. Dostaliście odpowiednie rady odnosnie pielęgnacji (jak trzymać, przenosić itd.) dziecka tak żeby redukować napięcie?

reklama
Do góry