reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
50m2 to dużo 🙈 wcześniej mieszkaliśmy na wynajmie na 32m2. Teraz przejściowo pomiędzy tamtym a naszym jesteśmy na 40m2 :D i dla nas w porównaniu do tamtego to ogromna przestrzeń 🤭
Dwa pokoje + salon to ok dla naszej trójki, ale drugiego dziecka na tym metrażu bym nie chciała. Zawsze wychodziłam z założenia, że dziecko musi mieć swój pokój, a ze swojej sypialni nie zrezygnuje na rzecz spania w dużym pokoju 🙈

Dwa pokoje + salon to ok dla naszej trójki, ale drugiego dziecka na tym metrażu bym nie chciała. Zawsze wychodziłam z założenia, że dziecko musi mieć swój pokój, a ze swojej sypialni nie zrezygnuje na rzecz spania w dużym pokoju 🙈
Ja też w sumie wolę trochę przestrzeni, ale sama mieszkałam do 10rż w pokoju z rodzicami, mój brat miał przerobiony kawałek kuchni na pokoj i postawiona ściankę działowa, mieściły mu się tam materac, wąska szafa i biurko. I metraż mieliśmy 40m2. Potem dopiero nas wywiało do mieszkania po dziadkach, które było ogromne. W sumie dlatego jak sobie przypomnę te czasy jak byłam mała i mieliśmy takie malutkie to mieszkanko to wszystko mi się wydaje duże 🤪 teraz to co wykańczamy też, ale w sumie stary chciał takie wielkie, a szkoda było nie kupić bo cena wyjątkowo okazyjna, więc się zgodziłam. 🤭

Dziewczyny u nas kuchnia z Ikei wyszła około 14tys. a w tym już zmywarka za około 1800 zł i zlew +bateria jakiś 1000zl. Resztę sprzętów dokupujemy oddzielnie. Tyle że kuchnia jest w kształcie litery L i zrezygnowaliśmy z wyspy. Bo stwierdziłam że za dużo przestrzeni nam zabierze 🙈a salon mamy z kuchnią około 40m.

Dziewczyny u nas kuchnia z Ikei wyszła około 14tys. a w tym już zmywarka za około 1800 zł i zlew +bateria jakiś 1000zl. Resztę sprzętów dokupujemy oddzielnie. Tyle że kuchnia jest w kształcie litery L i zrezygnowaliśmy z wyspy. Bo stwierdziłam że za dużo przestrzeni nam zabierze 🙈a salon mamy z kuchnią około 40m.
U nas też właśnie w literę L plus wyspa. My na ikee się wypielismy bo mieliśmy termin ja projektowanie online i nikt nie zadzwonił, a po 40 minutach projektant napisał, że probiwal się skontaktować i mu się nie udało... A my dzwoniliśmy już wcześniej na infolinię 🥴 ja jak zwykle uniosłam się dumą, powiedziałam że ide do konkurencji i żeby mi zwrocili hajs 😂

U nas też właśnie w literę L plus wyspa. My na ikee się wypielismy bo mieliśmy termin ja projektowanie online i nikt nie zadzwonił, a po 40 minutach projektant napisał, że probiwal się skontaktować i mu się nie udało... A my dzwoniliśmy już wcześniej na infolinię 🥴 ja jak zwykle uniosłam się dumą, powiedziałam że ide do konkurencji i żeby mi zwrocili hajs 😂
Ale z tego co pisałaś to też udało Wam się znaleźć stolarza w na prawdę super cenie👍nam w sumie w Ikei wyszło najtaniej no i z gwarancją podobno nie ma problemu.

No to sporo😁

Mój chłopak jakoś szybciej się rozwija niż dziewczynki ładnie trzyma butelkę jakieś zabawki i nawet mama mówi co mnie zdziwiło pierwszy raz mu wyszło jak 4miesiace skończył może przez to że dużo do niego mówię 🤣

Załączniki

• IMG_20210621_144247328_HDR.jpg
    IMG_20210621_144247328_HDR.jpg
    2,9 MB · Wyświetleń: 99
reklama
Do góry