reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jezu ja to samo, ledwo wyjde i już cała upocona, duszno mi, pić się od razu chce, słońce pali w oczy, nic nie widać, tragedia 🤣🤣
Ja się czuję jak wampir, a młody ma to samo. Jak jadę samochodem, to wystarczy skrawek słońca przez sekundę na jego buzi, a on tak zaczyna płakać, jakby go słońce paliło 🤣

reklama
Ja się czuję jak wampir, a młody ma to samo. Jak jadę samochodem, to wystarczy skrawek słońca przez sekundę na jego buzi, a on tak zaczyna płakać, jakby go słońce paliło 🤣
Niby nie jest to opcja na długie spacery. Lepiej jednak żeby dziecko ta 1 h czy 2 h posiedziało w foteliku ale na powietrzu 😂 przynajmniej ja sobie tak to tłumaczę 😀

My mieliśmy chrzciny w sobotę w moim domu rodzinnym. Dopiero dzisiaj jakoś doszłam do siebie 🤣. Zwożenie, przygotowywanie, sprzątanie .... Następnym razem robię w restauracji i będę mieć spokój 😅. Mała w kościele nawet nie zapłakała, oglądała wszystko wokół a na koniec mszy zasnęła. Za to na imprezie już nie była takim aniołkiem, chyba miała dość tyłu ludzi, było głośno a w dodatku bardzo ciepło. Ale już mamy za sobą 😁.

Co do krzesełka do karmienia to ja myślałam o takim z firmy Kinderkraft, podoba mi się a potem można go złożyć jako krzesełko do siedzenia dla starszego dziecka . Ale jeszcze nie czytałam o nim więc jak będę kupować to będę studiować czy jest ok 😊.
Ja mam polska Fornalik i solidnie zrobione narazie korzystamy tylko z leżaczka w piątek przyszło 😂
fajne jest to że to jest 3w1 bo potem można zrobić krzesełko na płozach do bujania🥰

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 63
U nas to na palcach by można było zliczyć, ile razy bajka była na spacerze w wózku. Tylko w chuście jest spokój. Ale teraz to trochę za ciepło by się jeszcze ogrzewać dodatkowymi warstwami materiału i grzać nawzajem...
No to prawda, w chuscie goraco. Chociaz ja rano akurat wychodzilam i to jeszcze w weekend jak wialo, to siebie i mloda musialam kurtka oslaniac 😅 a teraz juz patrze za nosidlem, irytuje mnie motanie w chuste.

Tak, ale to raczej nie są opcje na długie spacery, wtedy faktycznie jest wyluzowany. Próbowałam na chwilę w spacerówce trochę oparcie podnieść i jest lepiej, ale nie chcę go za długo tak wozić. Gondola to już w ogóle odpada jak poznał smak widoków i nie da się do niej włożyć, w spacerówce ujedzie 5 minut.

Mi się wydaje właśnie, że mój go przyzwyczaił jak był z nim na spacerze, ale mówi że to nieprawda 🤣🤣

No pewnie ja sobie nie wyobrażam jeszcze w chuście chodzić. Ogólnie nie znoszę takiej pogody, wolę jak jest ok 15-20 stopni, teraz się że mnie leje i jestem nie do życia. A w mieszkaniu zaduch.
U nas tez gondola bez widokow sie nie sprawdzala-juz myslalam o spacerowce, ale w koncu odpinam mu boczki, zeby zostala tylko taka siatka, ktora robi przewiew i przy okazji przez nia wodac i synus zadowolony, bo sobie oglada swiat z glowka na boczku.

reklama
U nas tez gondola bez widokow sie nie sprawdzala-juz myslalam o spacerowce, ale w koncu odpinam mu boczki, zeby zostala tylko taka siatka, ktora robi przewiew i przy okazji przez nia wodac i synus zadowolony, bo sobie oglada swiat z glowka na boczku.
Ja mam plastikowa gondole, więc nie mam niestety takiego bajeru :(

Do góry