Kochana jesteś dobra mama i chcesz jak najlepiej dla swojego malucha, nie zadręczaj się proszę. Będzie wszystko dobrze zobaczysz! To jest wielki dylemat czy szczepić czy nie.ja jakbym nie zaszczepiła i coś by się stało nigdy bym sobie nie wybaczyła, dlatego wybieram szczepienie z duszą na ramieniu. Zobaczysz wszystko będzie dobrze!!! Powiedz mi czym szczepilas?Dziewczyny, ja dzisiaj z bardzo mieszanymi uczuciami-zawsze bylam na tak na szczepienia i nawet sama siebie na Covid zaszczepilam najszybciej jak sie dalo. Bylam zla, ze maly ma odroczone szczepienia jak byly slabe wyniki krwi i szczesliwa jak go zaszczepilam. W piatek na wizycie u neurologa uslyszalam, ze przy takim wzmozonym napieciu miesniowym nie powinien byc jeszcze szczepiony a dzisiaj bylismy pierwszy raz na rehabilitacji i uslyszalam to samo. W ogole mowie do lekarza ze od ostatniego szczepienia mi sie dziecko bardziej napina, a ona mi mowi, ze to przez to szczepienie, bo niestety te szczepienia jakby porazaja nerwy i bardzo szkodza Strasznie sie zdenerwowalam, bo wlasnemu dziecku nie chce zaszkodzic, ale sluchalam sie pediatry. A rehabilitantka mi mowi, ze do niej glownie przychodza dzieci, ktore sie cofaja rozwojowo po szczepieniach, bo tego jest za duzo i za silne dla takich maluszkow. I teraz sama nie wiem co myslec. Chce mi sie plakac, bo nigdy bym nie dala zrobic krzywdy mojemu maluszkowi, a teraz sie czuje jakbym cos zle zrobila. Ale wierzcie mi, ze od szczepienia na pneumokoki i rotawirusy tak sie mij maly odgina do tylu, ze nie moge go utrzymac i nawet z karmieniem problem. Nie wiem czy to zbieg okolocznosci, ale rehabilitant twierdzi, ze to od szczepienia
reklama
ok może źle się wyraziłam jest w zakresie się człowieka i ruchu coś jak orto a i tak nie do końca super spec od szczepionek bez przesadyRehabilitant jest po medycynie, fizjotarapeuta nie jest.
dokładnie u mnie to samo nawet kwit na to wydała bo wcześniakNo wl
No właśnie. Można zgłupieć Nam neurolog mówił, żeby szczepić jak pierwsza córka miała wzmożone napięcie mięśniowe, ale zalecał szczepionki skojarzone.
co to za mata? gdzie kupiłaś?Hanka na swojej macie wodnej
muszę małemu dawać różne bodźce przydałaby się
To mata wodna. W pepco teraz sąco to za mata? gdzie kupiłaś?
muszę małemu dawać różne bodźce przydałaby się
rosenberg
Fanka BB :)
Po ile? Super sprawaTo mata wodna. W pepco teraz są
20 zl mysle ze tak kolo 5 6 miesiąca będzie ekstraPo ile? Super sprawa
rosenberg
Mój młody tak samo jak dzieci reszty dziewczyn dostał pilne skierowanie na szczepienia wg kalendarza od pediatrów z CZD, w tym od profesora z oddziału gastrologii między innymi, więc wątpię aby to była faktycznie przyczyna wzmożonego napięcia... U nas młody też ma bardzo delikatnie wzmożone, ale u niego nie ma konkretnej przyczyny, on bardzo "fruwa" na wszystkie strony i jest non stop w ruchu i fizjo powiedziała, że to może być dlatego, bo jak się za bardzo ekscytuje to lekko go odgina na brzuchu. A nie jest szczepiony będę obserwować jak dostaniemy pierwsze dawki, ale szczerze wątpię aby coś zmieniły.Dziewczyny, ja dzisiaj z bardzo mieszanymi uczuciami-zawsze bylam na tak na szczepienia i nawet sama siebie na Covid zaszczepilam najszybciej jak sie dalo. Bylam zla, ze maly ma odroczone szczepienia jak byly slabe wyniki krwi i szczesliwa jak go zaszczepilam. W piatek na wizycie u neurologa uslyszalam, ze przy takim wzmozonym napieciu miesniowym nie powinien byc jeszcze szczepiony a dzisiaj bylismy pierwszy raz na rehabilitacji i uslyszalam to samo. W ogole mowie do lekarza ze od ostatniego szczepienia mi sie dziecko bardziej napina, a ona mi mowi, ze to przez to szczepienie, bo niestety te szczepienia jakby porazaja nerwy i bardzo szkodza Strasznie sie zdenerwowalam, bo wlasnemu dziecku nie chce zaszkodzic, ale sluchalam sie pediatry. A rehabilitantka mi mowi, ze do niej glownie przychodza dzieci, ktore sie cofaja rozwojowo po szczepieniach, bo tego jest za duzo i za silne dla takich maluszkow. I teraz sama nie wiem co myslec. Chce mi sie plakac, bo nigdy bym nie dala zrobic krzywdy mojemu maluszkowi, a teraz sie czuje jakbym cos zle zrobila. Ale wierzcie mi, ze od szczepienia na pneumokoki i rotawirusy tak sie mij maly odgina do tylu, ze nie moge go utrzymac i nawet z karmieniem problem. Nie wiem czy to zbieg okolocznosci, ale rehabilitant twierdzi, ze to od szczepienia
reklama
Mikstura
My też dostaliśmy i nawet 5w1 mieliśmy za free dzięki temudokładnie u mnie to samo nawet kwit na to wydała bo wcześniak