reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Cześć Dziewczyny,
Odzywam się nieśmiało. Pierwsza ciąża, termin na 17.02 i z ostatniej wizyty mamy bliźniaki :O Przyznam, że trochę jestem w szoku, mimo że w mojej rodzinie akurat bliźniaków całe mnóstwo. Mam wrażenie, że stresu dwa razy więcej niż przy pojedynczej, bo ilość rzeczy które mogą pójść nie tak urosła dwa razy, a ja na dodatek jestem z zawodu lekarzem, więc mam wyuczone rozdziały o powikłaniach i ledwie mogę spać jak o nich pomyślę...

Sylwuniu, trzymam kciuki, żeby tym razem badanie wyszło tak jak trzeba :) Pamiętaj, że zawsze sprawdzamy po kilka razy zanim podejmiemy ostateczną decyzję, a ona i tak zawsze należy do Ciebie :)
Gratuluję! Podwójne szczęście 😁 moja dobra rada po wszystkich przejściach, nie myśl o powikłaniach, jeżeli lekarz prowadzący, mówi, że jest wszystko dobrze, to tego się trzymaj! Myśl pozytywnie, może głupie ale na mnie działa. W tej ciąży cieszę się z każdego dnia, mimo, że czuję się podle, czasami cały dzień nie wstaje z łóżka, bo nie jestem w stanie 😂 ale mówią, że jak jest niedobrze 🤮 tzn. że jest dobrze 🙂🙂🙂 życzę duuużo zdrowia i samych pozytywnych emocji 🙂

Dziękuję dziewczyny za mega wsparcie. Jesteście wielkie. Jeszcze dwie godz do wizyty. Przeczytałam już tyle wątków z tym pustym jajem, że niedługo książkę chyba napisze. Każdy przypadek inny. A najbardziej jest dolujace podejście lekarzy, którzy stwierdzają już na pierwszej wizycie, że to puste jajo i najlepiej się na zabieg szykowac. Nie ważne czy to wizyta w 4t,5t czy 8t odrazu zakładają, że to puste jajo. Ja w życiu nie słyszałam o takiej ciąży. Dopiero teraz jak mi ginekolog powiedział, to zaczęłam czytać w necie. 11 lat temu też sledzilam rozne fora i nigdy nie znalazlam info o pustym jaju. A teraz gdzie nie wejdę to info, że co chwila dziewczyny wychodzą z wizyty i puste jajo na usg.
Sylwunia trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko pozytywnie się zakończyło. 😘 Lekarze też czasami się mylą i zawsze trzeba zasiegnać opinii innego lekarza. Ja teraz chodzę do dwóch , prywatnie i na nfz i przyznam, że ten na nfz jest lepszy.

staram się pić bardzo dużo. Ja juz problemy z migreną miałam przed ciąża i czuje ze teraz bedzie mnie meczyć, a tu ani tabletki ani nic🙁

Jeśli naturlane metody nie pomagają to można wspomóc się np. apapem ale też słyszałam ,że aspiryna wcale nie szkodzi tylko w tym przypadku najlepiej poradzić się lekarza

Pytanie do dziewczyny, które przechodziły badanie prenatalne czy długo trwa takie badanie ? czy po nim na 100% jest pewność, że maluszek rozwija się prawidłowo? za 2 tyg. muszę to zaliczyć i cholernie się boję

reklama
Pytanie do dziewczyny, które przechodziły badanie prenatalne czy długo trwa takie badanie ? czy po nim na 100% jest pewność, że maluszek rozwija się prawidłowo? za 2 tyg. muszę to zaliczyć i cholernie się boję
Z tego co się orientuję badania prenatalne to u nas czysta statystyka....
Mojej znajomej prenatalne wyszły fatalnie, lekarz powiedział, że dziecko urodzi się z zespołem Downa, że ma poważną wadę serca i w ogóle wszystko źle. Super uprzejmy lekarz zaproponował jej nawet dwa razy żeby usunąć ciążę....
Zmieniła lekarza, zrobiła test NIFTY, który wykazal, że dziecko jest zdrowe! Dzieciaczek cały i zdrowy skończył teraz 2 latka 🙂 także, zanim wpadniemy w panikę trzeba zrobić dodatkowe badania

Ostatnia edycja:
Do góry