reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
my, dzisiaj bylismy u fizjo wlasnie z tym problemem. Póki co mamy tylko dobrze go nosic, podnosić, przebierać i do wózeczka wkładac raz z lewej, raz z prawej strony, no i z dwoch stron podchodzic do wózka i wózek ustawiać na przemian w strone swiatła- tak samo łozeczko. 😉 i do kontroli za miesiac.
Pokazywał Wam fizjo jak nosić i podnosić takiego bobasa ? Lozeczko tez macie przestawiać? Kurde to nieźle. Ciekawe co nam powie bo tez mamy ten problem.

Pokazywał Wam fizjo jak nosić i podnosić takiego bobasa ? Lozeczko tez macie przestawiać? Kurde to nieźle. Ciekawe co nam powie bo tez mamy ten problem.
My tak mieliśmy już jakiś czas temu, że w prawa stronę by tylko przekręcał głowę i wystarczyło zmienić mu stronę w którą śpi w łóżeczku, tak żeby na nas patrzył w lewo. I teraz już śmiga w obie strony 😁

my, dzisiaj bylismy u fizjo wlasnie z tym problemem. Póki co mamy tylko dobrze go nosic, podnosić, przebierać i do wózeczka wkładac raz z lewej, raz z prawej strony, no i z dwoch stron podchodzic do wózka i wózek ustawiać na przemian w strone swiatła- tak samo łozeczko. 😉 i do kontroli za miesiac.
Ja poczekam do wizyty u lekarza rodzinnego za 2 tygodnie. Zobaczę co powie i na razie spróbuję inaczej kłaść go w łóżeczku, żeby miał nas z tej nielubianej strony i tak jak napisałaś spróbuję też z tym wózkiem

My tak mieliśmy już jakiś czas temu, że w prawa stronę by tylko przekręcał głowę i wystarczyło zmienić mu stronę w którą śpi w łóżeczku, tak żeby na nas patrzył w lewo. I teraz już śmiga w obie strony 😁
U mnie to nie działa. Jiz probowalam wlasnie. Mala sie poprostu od nas odwraca i ma gdzies ;D

A macie w łóżeczkach jakies płaskie poduszki? U mnie mala do tej pory miala taka bardzo plaska poduszke. Ale wyczytałam gdzies żeby spala na twardym materacyku dopóki nie naiczy sie wlasnie obracać swobodnie glowka. Bo tak jakby ta poduszka blokuje naukę. Myslicie ze w tym jest rzecz ?

A macie w łóżeczkach jakies płaskie poduszki? U mnie mala do tej pory miala taka bardzo plaska poduszke. Ale wyczytałam gdzies żeby spala na twardym materacyku dopóki nie naiczy sie wlasnie obracać swobodnie glowka. Bo tak jakby ta poduszka blokuje naukę. Myslicie ze w tym jest rzecz ?
tak śledzę Was i widzę te same problemy. My dzisiaj po fizjo. Karuzela do wyrzucenia znad łóżeczka.
U mnie wiodąca prawa strona 😞 łóżeczko stoi środkiem głowy do ściany więc jest dostęp z obu stron i obu stron podchodzimy nie ustrzegło nas to przed asymetrią.
fizjo kazała zaopatrzyć się w poduszkę headpro albo mimos ale nie bez przerwy żeby spał tylko kilka razy dziennie i zabierać, reszta płaski materac. Generalnie dziecko już w wieku 3 ms powinno leżeć na prosto, mój to tylko lewa, prawa.
generalnie chyba wszystko źle robię i mam się dokształcić z m.in podnoszenia 🥶 Link do: Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka – Polskie Stowarzyszenie NDT-BOBATH
miałam wrażenie, że ona to robi tak wolno 😳 ja to rach, ciach i pielucha zmieniona a ta do mnie, że to nie worek kartofli ok😪. Właśnie siedzę i się dokształcam.

reklama
Ja wczoraj bylam na kontroli u fizjo i jest okej. Nie mamy asymetri co mnie bardzo martwiło. Mówi, lezec na brzuchu jak najwięcej 😁 powiem wam, że ta metoda vojty jest super. Koleżanki syn z wielkim napięciem i asymetria 4 spotkania i po problemie 😁

Do góry