Ten zamowieJa nie smaruje niczym. Bo nie wyciagam jej z gondoli więc ciałko ma przykryte od słońca. Muszę jakis zamówić z dobrym składem, mineralny wrazie co jak nie będziemy mógłby unikać słońca na plaży
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ten zamowieJa nie smaruje niczym. Bo nie wyciagam jej z gondoli więc ciałko ma przykryte od słońca. Muszę jakis zamówić z dobrym składem, mineralny wrazie co jak nie będziemy mógłby unikać słońca na plaży
Pewnie u mama fizjoterapeutkaU nas podobnie, mam świadomość, że większość robimy źle, bo chociażby na insta widziałam u jakiejś fizjoterapeutki jak nosić, przekładać na brzuszek itd. ale jakbym miała wszystko precyzyjnie robić, to bym się bała w ogóle go dotknąć albo musiałabym robić to z instrukcjąNa szkole rodzenia nam pokazywali jak przekazywać sobie niemowlę, jak przewijać, jak obracać na brzuszek i wtedy totalnie nie wyobrażałam sobie stosowania tych technik przy dziecku, bo nad każdym ruchem musiałam się zastanawiać. Myślę, że nikt nie robi tego wszystkiego idealnie i nie ma to większego wpływu na rozwój dziecka
![]()
Ja ten mamTen zamowie![]()
Sprawdziłam, bo coś mi się wydawało, że to nie ta mamaPewnie u mama fizjoterapeutkaa daj spokój, kto idealnie wszystko robi
![]()
Zastanawiam się właśnie nad nim, ale póki co zamówiłam "ochronny parasol od słonka" firmy MomMe, mam nadzieję, że dobrze się będzie rozsmarowywać, bo nie cierpię jak się krem mażeJa ten mamJest spoko tylko strasznie ciężko go rozsmarować
![]()
Szkoda ze takich rzeczy nie mowia wcześniej. I nie pokazują na oddziałach noworodkowyvh. Myślę że to powinno byc w standardzie. Wtedy czlowiel by uniknąć późniejszych wizyt u fizjo.tak śledzę Was i widzę te same problemy. My dzisiaj po fizjo. Karuzela do wyrzucenia znad łóżeczka.
U mnie wiodąca prawa stronałóżeczko stoi środkiem głowy do ściany więc jest dostęp z obu stron i obu stron podchodzimy nie ustrzegło nas to przed asymetrią.
fizjo kazała zaopatrzyć się w poduszkę headpro albo mimos ale nie bez przerwy żeby spał tylko kilka razy dziennie i zabierać, reszta płaski materac. Generalnie dziecko już w wieku 3 ms powinno leżeć na prosto, mój to tylko lewa, prawa.
generalnie chyba wszystko źle robię i mam się dokształcić z m.in podnoszeniaLink do: Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka – Polskie Stowarzyszenie NDT-BOBATH
miałam wrażenie, że ona to robi tak wolnoja to rach, ciach i pielucha zmieniona a ta do mnie, że to nie worek kartofli ok
. Właśnie siedzę i się dokształcam.
My co jakiś czas też zmieniamy stronę właśnie, ale na pewno więcej niż co kilka dniTo my od początku zmieniamy mu stronę co kilka dni, gdzieś słyszałam, żeby tak robić, ale i tak preferuje stronę prawą. Myślę, że to nic złego, pewnie będzie praworęczny![]()
Mi trochę pokazywali w szpitalu przed wypisem, była u nas wtedy właśnie tamtejszą fizjo, a kilka rzeczy też pokazała położna. Wszystko spoko, ale te chwyty, obroty sprawdzały się przy dziecku 1-2 miesiące... Teraz już po prostu nie jestem w stanie w taki sposób go obracac bo primo jest za duży na moje malutkie rączkitak śledzę Was i widzę te same problemy. My dzisiaj po fizjo. Karuzela do wyrzucenia znad łóżeczka.
U mnie wiodąca prawa stronałóżeczko stoi środkiem głowy do ściany więc jest dostęp z obu stron i obu stron podchodzimy nie ustrzegło nas to przed asymetrią.
fizjo kazała zaopatrzyć się w poduszkę headpro albo mimos ale nie bez przerwy żeby spał tylko kilka razy dziennie i zabierać, reszta płaski materac. Generalnie dziecko już w wieku 3 ms powinno leżeć na prosto, mój to tylko lewa, prawa.
generalnie chyba wszystko źle robię i mam się dokształcić z m.in podnoszeniaLink do: Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka – Polskie Stowarzyszenie NDT-BOBATH
miałam wrażenie, że ona to robi tak wolnoja to rach, ciach i pielucha zmieniona a ta do mnie, że to nie worek kartofli ok
. Właśnie siedzę i się dokształcam.