reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Na marcówkach właśnie dziewczyna dała znać, że straciła dziecko 😭 jakie to jest okropnie niesprawiedliwe. Koszmar! Ja jestem po dwóch poronieniach w 4 ms ale urodzić i stracić kompletnie sobie tego nie wyobrażam chyba bym sfiksowała.😔 cholernie smutny dzień
O matko :( mój syn był owinięty dwukrotnie pępowina, gdybym rodziła sn to bym go udusiła, aż się popłakałam, że mógłam go tak późno stracić.

Dziewczyny jeżeli boicie się SIDS, polecam monitor oddechu. Ja wypożyczyłam na pół roku za 150 babysense 7 i mam spokój. Monitor jest prosto od producenta, skalibrowany, więc mam gwarancję, że działa, a spokój jak mi daje jest nie do opisania. Cała ciążę się martwilam czy donoszę, więc teraz oszczędzilam sobie zmartwień.

reklama
O matko :( mój syn był owinięty dwukrotnie pępowina, gdybym rodziła sn to bym go udusiła, aż się popłakałam, że mógłam go tak późno stracić.

Dziewczyny jeżeli boicie się SIDS, polecam monitor oddechu. Ja wypożyczyłam na pół roku za 150 babysense 7 i mam spokój. Monitor jest prosto od producenta, skalibrowany, więc mam gwarancję, że działa, a spokój jak mi daje jest nie do opisania. Cała ciążę się martwilam czy donoszę, więc teraz oszczędzilam sobie zmartwień.
my ze względu na niska masę i wczesniactwo zalecenie że szpitala mieliśmy aby kupić monitor. też mamy babysense😜
dodam że spotkałam się już ostrymi reakcjami ze to zbędny gadżet, nasze matki radziły sobie bez tego itp moim zdaniem jest bardzo przydatny ale oczywiście zakup nie taki więc każdy decyduje sam.
co prawda sids występuje rzadko bo jest związany z nieprawidłowym oddychaniem i odkrztuszaniem ale jednak występuje nawet jeżeli jest to 1 dziecko na tysiąc to jest i może to być każde również moje.
no i tak jak piszecie śpiworek tylko i wyłącznie, w łóżeczku też kompletnie nic nie powinno być.
my dwa razy mieliśmy akcje w 1 ms mały miał badania nawet dostaliśmy skierowanie na oddział badania snu ale covid☹️
na szczęście od tamtej pory cisza.
dzięki temu wiemy że ma np PFO w serduszku - oby się zrosło😞.

Z tym monitorem to fajna sprawa, ale moja panna śpi albo w dostawce, gdzie czytałam, że mamy monitor może oddech rodzica rejestrować lub w ogóle ze mną na kanapie lub łóżku

Moj tez byl owiniety pepowina😞

Z tym monitorem to fajna sprawa, ale moja panna śpi albo w dostawce, gdzie czytałam, że mamy monitor może oddech rodzica rejestrować lub w ogóle ze mną na kanapie lub łóżku
Jest też monitor na pieluszkę, ale też nie chciałabym żeby dziecko było ciągle do prądu podłączone. Co innego jak śpi z tobą, mój śpi sam w zamkniętym pokoju.

Dziewczyny dzisiaj mały spał od 21 do 5 rano, wstał na cycka i dopiero przed chwilą się obudził drugi raz 🎉🎉
To już druga taka noc !

Jak ostatnio bylam w szpitalu to babeczka mi opowiadała, że ich monitor oddechu zadzwonił dopiero po 12 miesiącach po raz pierwszy i dobrze, że go mieli 🥺 także jak już monitor to czasami lepiej na dłużej...

My też korzystamy, niby ze względu na SGA, ale w sumie bez tego też bym pewnie musiała mieć dla spokoju wewnętrznego.

Jak ostatnio bylam w szpitalu to babeczka mi opowiadała, że ich monitor oddechu zadzwonił dopiero po 12 miesiącach po raz pierwszy i dobrze, że go mieli 🥺 także jak już monitor to czasami lepiej na dłużej...

My też korzystamy, niby ze względu na SGA, ale w sumie bez tego też bym pewnie musiała mieć dla spokoju wewnętrznego.
Ja też mam monitor oddechu i serio czuje taki spokoj. Teraz nad jezioro nie wzielam i czuwam spać nie mogę 😥

Ja pewnie przedłuże wypożyczenie znowu na pół roku, a że ma od 3 miesiąca, to skończy 15 miesięcy jak go będę oddawała.

Ja pewnie przedłuże wypożyczenie znowu na pół roku, a że ma od 3 miesiąca, to skończy 15 miesięcy jak go będę oddawała.
Ja też bez monitora to sobie nie wyobrażam, zanim zdecydowaliśmy się kupić to raczej nie spałam a czuwałam😮 a tak z ciekawości po jakim czasie u was się załącza alarm?

reklama
Ja też bez monitora to sobie nie wyobrażam, zanim zdecydowaliśmy się kupić to raczej nie spałam a czuwałam😮 a tak z ciekawości po jakim czasie u was się załącza alarm?
Mi Kilk sekund i sie włącza. Ale zauważyłam, że jak jest szummis to o wiele dłużej się nie włącza. Dlatego klade go na komode

Do góry