reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też bez monitora to sobie nie wyobrażam, zanim zdecydowaliśmy się kupić to raczej nie spałam a czuwałam😮 a tak z ciekawości po jakim czasie u was się załącza alarm?
Tyle , że zdążę malego wyciągnąć z łóżeczka i pójść z nim do sypialni,.bo zapominam go wyłączać 🤣
Chyba z 20sekund.

Mi Kilk sekund i sie włącza. Ale zauważyłam, że jak jest szummis to o wiele dłużej się nie włącza. Dlatego klade go na komode
Ja w szumisiu wyłączyłam funkcje oddychania, bo też pewnie by zaklamywalo.

reklama
Ja też bez monitora to sobie nie wyobrażam, zanim zdecydowaliśmy się kupić to raczej nie spałam a czuwałam😮 a tak z ciekawości po jakim czasie u was się załącza alarm?
Babysense ma 20 sekund takiego klikania jak nie wykrywa oddechu bo do 20 sekund się dzieciom zdarza. I powyżej tego czasu już wyje. Na początku w nocy notorycznie zapominałam wyłączać i budził pewnie wszystkich sąsiadów 🙈

Po kilku dniach nieobecnosci miałam ze 30 stron do.przeczytania...
Tak rozmawiacie o monitorsch oddechu..., ja nie mam, moje dziecko jak przysnelo dziś o 8.30, tak śpi do teraz, ja ćwiczyłam mięśnie dna miednicy, ale jak Was poczytałam, to pędem do dziecka pobiegłam, rozpięłam śpiworek i sprawdziłam cey oddycha... matko, jaka panika mnie ogarnęła.
Dzîękuję za wszystie rady co do ćwiczeń na brzuszku, dziś je wprowadzę z moją małą.
Witajcie nowe mamy lutowe!
U nas dziś 10 tydzień skończony, tydzien temu było 61cm i 5920g. Moje dziecko ma taki apetyt, że mi czasem ręce opadają, do tego nie je o równych porach i różne porcje...🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ i pediatra mnie ostatnio trochę objechała... tak jak ja bym chciała, żeby tak było...
Moja ja 120ml rano, czasem nie dojada i tego...
Koło popołudnia ok 150ml, co 2 lub 3h, a po kąpieli...... jest w stanie w przeciągu dwóch godzin zjeść nawet 210ml🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no i ja rozumiem, ze nie jadla przez pol dnia i glodna, ale ja jej robie 150ml i to ona zawsze decyduje ile zje🤷‍♀️🤪

Na marcówkach właśnie dziewczyna dała znać, że straciła dziecko 😭 jakie to jest okropnie niesprawiedliwe. Koszmar! Ja jestem po dwóch poronieniach w 4 ms ale urodzić i stracić kompletnie sobie tego nie wyobrażam chyba bym sfiksowała.😔 cholernie smutny dzień
straszna tragedia....😭😭😭 wiadomo co się stało?

Ja na pewno też będę co chwilę patrzyła czy z moją małą wszystko w porządku...

Jakieś parę dni temu mała śpiąc ułożyła się tak, że nie widziałam dobrze czy oddycha. Dotknęłam jej, a ona w ogóle nie zareagowała. Te trzy sekundy, dopóki nie zobaczyłam, że oddycha, tylko po prostu twardo śpi, były koszmarem. Nie wyobrażam sobie jaki to straszny ból, gdy taki koszmar miałby się nie skończyć wcale...
miałam taką samą sytuację, a on poprostu mocno spał. Myślałam że zawału dostane😞

Po kilku dniach nieobecnosci miałam ze 30 stron do.przeczytania...
Tak rozmawiacie o monitorsch oddechu..., ja nie mam, moje dziecko jak przysnelo dziś o 8.30, tak śpi do teraz, ja ćwiczyłam mięśnie dna miednicy, ale jak Was poczytałam, to pędem do dziecka pobiegłam, rozpięłam śpiworek i sprawdziłam cey oddycha... matko, jaka panika mnie ogarnęła.
Dzîękuję za wszystie rady co do ćwiczeń na brzuszku, dziś je wprowadzę z moją małą.
Witajcie nowe mamy lutowe!
U nas dziś 10 tydzień skończony, tydzien temu było 61cm i 5920g. Moje dziecko ma taki apetyt, że mi czasem ręce opadają, do tego nie je o równych porach i różne porcje...🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ i pediatra mnie ostatnio trochę objechała... tak jak ja bym chciała, żeby tak było...
Moja ja 120ml rano, czasem nie dojada i tego...
Koło popołudnia ok 150ml, co 2 lub 3h, a po kąpieli...... jest w stanie w przeciągu dwóch godzin zjeść nawet 210ml🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no i ja rozumiem, ze nie jadla przez pol dnia i glodna, ale ja jej robie 150ml i to ona zawsze decyduje ile zje🤷‍♀️🤪
Ja bym się nie przejmowała... u mnie mala za xhwile 3msc i 6 kilo. Byla u neonatolog i mowila ze ślicznie wygląda i skoro potrzebuje zjeść to żeby dać. Ale ja zaczęłam przepajac woda jak chce jeść częściej niż 3h. Ale mala potrafi zjeść od 110-150 a przed snem wciagnelaby i więcej:D ale nie dostaje narazie więcej żeby nie rozciągać zbytnio zoladka

Ja nie mam monitora oddechu ale po tym wszystkim jednak kupię.
Jaki macie? Czy ktos stosuje przy dostawce?

Ja nie mam monitora oddechu ale po tym wszystkim jednak kupię.
Jaki macie? Czy ktos stosuje przy dostawce?
Przy dostawcę musisz mieć monitor oddechu na pieluchę. Smuza hero jest ok, tylko pamiętaj żeby nie kupować używanego, bo monitor musi być skalibrowany.

Przy dostawcę musisz mieć monitor oddechu na pieluchę. Smuza hero jest ok, tylko pamiętaj żeby nie kupować używanego, bo monitor musi być skalibrowany.
własnie ogladałam filmik na yt gdzie babka mówi że babysens 7 działa z dostawką next2me z chicco, a taką mamy. Wiec sama nie wiem co kupic teraz lepiej..

reklama
własnie ogladałam filmik na yt gdzie babka mówi że babysens 7 działa z dostawką next2me z chicco, a taką mamy. Wiec sama nie wiem co kupic teraz lepiej..
Ja mam baby seans 7. Mogę przetestować dzis jak działa z dostawka. Ja fakt mam odłączona dostawke od lozka ale mogę przystawiać dzis

Do góry