reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

właśnie spojrzałam nie no sorry 89 zł za pajace i to jeszcze nawet nie wiem z czego brak opisu no nie :(
tak na marginesie to ktoś nie złe biznesy sobie z tego porobił mama ginekolog, mama fizjoterapeuta, mama logopeda, mama chemik jakiejś jeszcze nie wymieniłam 😂😂😂 kurde może i ja założę biznes tylko nie wiem jaki🤣
To jest cena za 2 pajace 🙈 ale i tak sporo.

reklama
A co do prania bo się tu przewinęła taka kwestia to ja w ogóle nie rozdzielam kolorystycznie jego ciuszkow 🙈🙈🙈 pakuje jak leci wszystko razem i nigdy nic nie zafarbowało, większość mamy raczej neutralnych, ale trochę też niebieskich czy granatowych.

A co do prania bo się tu przewinęła taka kwestia to ja w ogóle nie rozdzielam kolorystycznie jego ciuszkow 🙈🙈🙈 pakuje jak leci wszystko razem i nigdy nic nie zafarbowało, większość mamy raczej neutralnych, ale trochę też niebieskich czy granatowych.
No ja tez w sumie wszytsko piore razem i nic nie farbuje😂

Dziewczyny kp - po czym rozpoznajecie ze maluchy glodne? Moja mloda straszna histeryczka, czesto placze .. czasem mysle ze nie powinna byc glodna bo dopiero co jadla, ale jak nic innego nie dziala to dostawiam cyca. Tyle ze tam za wiele wtedy nie ma 🤷‍♀️ Niby czytam zeby dostawic jak „mieli” jezykiem - ale ja mam wrazenie ze robi to non stop 🤦‍♀️ Dzisiaj juz sie lamalam czy by nie dac butli, ale w koncu podziamdala troche cyca, poprzytulalysmy sie w lozku i spi juz 2ga godzine. A bylam przekonana ze glodna. 🤷‍♀️ Chyba ze to z glodu spi 😅

Załączniki

• IMG_20210501_211945.jpg
    IMG_20210501_211945.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 72
  • Screenshot_2021-05-01-21-21-42-361_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-01-21-21-42-361_com.miui.gallery.jpg
    305,7 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Dziewczyny kp - po czym rozpoznajecie ze maluchy glodne? Moja mloda straszna histeryczka, czesto placze .. czasem mysle ze nie powinna byc glodna bo dopiero co jadla, ale jak nic innego nie dziala to dostawiam cyca. Tyle ze tam za wiele wtedy nie ma 🤷‍♀️ Niby czytam zeby dostawic jak „mieli” jezykiem - ale ja mam wrazenie ze robi to non stop 🤦‍♀️ Dzisiaj juz sie lamalam czy by nie dac butli, ale w koncu podziamdala troche cyca, poprzytulalysmy sie w lozku i spi juz 2ga godzine. A bylam przekonana ze glodna. 🤷‍♀️ Chyba ze to z glodu spi 😅
Ja po prawie 3 miesiącach nareszcie w miarę nauczyłam się rozróżniać placz 🤪 a raczej biadolenie, bo młody mało płacze, raczej coś kwęka zanim się rozkręci. U nas najbardziej charakterystyczne jest włożenie piąstki do buzi, obracanie główki w stronę tej rączki i takie solidne głośne ssanie 🙈 bo tak to zjada paluszki i piąstki ale bez ssania, wtedy wiem że to po prostu taki odruch. Nasz młody pokwękuje jak jest zmęczony i chce na drzemkę, ale nie umie się sam wyciszyć zazwyczaj. Też kiedyś myślałam, że głodny i zawsze przystawialam, a on niechętny był i potem ulewal.

Do góry