G
gość _199
Gość
a ile sie daje ? ja bym z 300 zl dała ;dIdziemy na komunie do chrześnicy, i z mezem kłócimy się ile dac kasy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ile sie daje ? ja bym z 300 zl dała ;dIdziemy na komunie do chrześnicy, i z mezem kłócimy się ile dac kasy
ja ciuszki tylko w 30 stopniach, bo nie są brudne więc wystarczy je tylko przeprać. Pieluchy tetrowe piore w 90Te moje to jest 100% bawełna, oni raczej stawiają na bawełnę, zwłaszcza w ciuszkach dla dzieci i to na plus nic nie farbuje, ale zauważyłam, że na kolanach się mechaci trochę i teraz nie wiem, czy to młody zrobił od wierzgania nóżkami jak jest na brzuszku (ale w sumie niewiele czasu spędza na brzuszku), czy od prania (piorę w 60 stopniach)
2.5 miesiaca. Oo a po co sie idzie do neurologopedy? My bylismy z wedzidelkiem u logopedy, chociaz laktacyjna nam doradzala NEUROlogopede - i tak sie zastanawiam jaka roznicaA ile ma ? Mi neurologopeda mówiła że około 3 miesiąca pojawi się większe zapotrzebowanie na mleko i dziecko będzie mogło się nawet szarpać z piersią. Mam pod żadnym pozorem nie dawać butli , bo rozwalę całą laktację, więc jeżeli zależy ci na kp to po prostu dostawiaj do piersi.
Tam ci się wydaje że nic nie ma, mój kiedyś ssał i ssał, cycki mięciutkie, odstawiłam go i zaczęłam ściągać laktatorem, a tam leciało jak z kranu w szoku byłam
Noo faktycznie super, a z czego?
U nas ostatnio był podobny temat. Mąż jest chrzestnym siostry synka i jak był jego chrzest kupiliśmy prezent na łączną kwotę około 500 zł. Teraz jak jej mąż został chrzestnym naszego synka to dostał droższy prezent i mąż oczywiście się przejął. A ja mam takie zdanie, że każdy daje tyle ile może i nie ma to większego znaczenia, bo nie pieniądze są w tym wszystkim najważniejszeIdziemy na komunie do chrześnicy, i z mezem kłócimy się ile dac kasy
Moje są brudne i to konkretnie Pieluchy tetrowe piorę razem z ciuszkami w 60 stopniachja ciuszki tylko w 30 stopniach, bo nie są brudne więc wystarczy je tylko przeprać. Pieluchy tetrowe piore w 90
a jakiego używasz proszku bo ja loveli i kurde nie opiera wszystkiegoJa piorę ubrania całej naszej rodziny razem, nie wstawiam osobno rzeczy malego. Piorę wszystko w proszku dla dzieci i w 40 lub 60 stopniach.
Jeśli chodzi o kp to na swoim przykładzie-3 lata + 11 tygodni - miękkość piersi nie świadczy o tym, że nie ma tam mleka. Nie da się zmierzyć laktatorem ilości mleka w piersi bo dziecko inaczej ssie i w dodatku ssące dziecko inaczej stymuluje mózg mamy.
Dziecko wystymuluje sobie większą ilość mleka chociaż to szarpanie i uczucie, że ssie na pusto bywa irytujące...
wiesz co nie wiem po co właściwie i czym to się różni. U mnie w mieście jest taki ośrodek wczesnej interwencji i tam miałam rehabilitacje, chodzą tam również, a raczej głownie dzieci niepełnosprawne no i po pierwszej wizycie u lekarza rehabilitacji zaczepiła mnie na korytarzu neurologopeda, że może sprawdzić właśnie malucha, więc skorzystałam, skoro chciała od ręki przyjąć i za darmo. W sumie z tej wizyty niewiele wynikło, bo młody akurat chciał jeść i powiedziała, że pięknie ssie, więc nie będzie mu do dziubka zaglądała, mam przyjść jak skończy 6 miesięcy, bo wtedy będzie żuł, a okazało się, że jedzenie ma wpływ na wymowę u dziecka, o czym nie miałąm pojęcia.2.5 miesiaca. Oo a po co sie idzie do neurologopedy? My bylismy z wedzidelkiem u logopedy, chociaz laktacyjna nam doradzala NEUROlogopede - i tak sie zastanawiam jaka roznica
no wlasnie mloda nam ladnie przybiera ma wadze, ostatnio 250g w tydzien i wiem ze sobie wkrecam. Ale przez te jej histerie i lekki sen ciezko nie zwatpic w laktacje
ja mam pieluchy tetrowe z kupy, więc muszę je wygotowaćMoje są brudne i to konkretnie Pieluchy tetrowe piorę razem z ciuszkami w 60 stopniach
polecam jelp.a jakiego używasz proszku bo ja loveli i kurde nie opiera wszystkiego