reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny myślałyście juz o chrzcinach ? Na kiedy planujecie ? Myslicie robic obiad w lokalu czy tylko sam kościół?
Ja sie zastanawiam nad obiadem w lokalu bo maz sie upiera ze jak to bez tego ale w sumie teraz pry tych obostrzeniach to sama nie wiem
U nas 27 czerwca, w lokalu chrzciny, bo podwójne robię z siostrą 😅 jakbym sama robiła to by było gdzieś 30 osób. Więc dziękuję robić w domu.

Ostatnia edycja:
reklama
Przeglądam stare zdjęcia corki. I patrze ona rowno 3 miesiace miala i tak ladnie głowę trzymała. To hanka jeszcze daleko w tyle 😥😥

Załączniki

• Screenshot_20210429_162021_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210429_162021_com.android.gallery3d.jpg
    469,6 KB · Wyświetleń: 83
Hej Olga, tez mnie nurtowal ten temat i porozmawialam o tym z moja ginekolog i z pediatra malego. Wszyscy sa zdecydowanie na tak i to kazda szczepionka. W Polsce sa juz rekomendowane szczepienia dla mam karmiacych kp. Jest to bezpieczne i dziecko dostaje przeciwciala. W srodowisku lekarskim szczepia sie tez kobiety w ciazy. Wiec karmiac mm tym bardziej bezpieczne. Osobiscie czuje sie przekonana i bede sie szczepic. W ciazy szczepilam sie na krztusiec, blonice i polio i maly ma teraz przeciwciala.
Ja też jestem z tej szkoły :) po to są szczepionki, żeby wirus tak nie szalał. Moja mama ledwo przetrwała covid w szpitalu, więc dla dobra wszystkich, którzy mogą być kiedyś w jej sytuacji zamierzamy się zaszczepić. Karmię piersią i nie widzę przeciwwskazań.

Cześć dziewczyny :)
Mam nadzieję, że i mnie przyjmiecie do grupy. Pierwszy raz udzielam się na jakimkolwiek forum. Podczytuje Was już od dłuższego czasu, więc trochę o Was "wiem". Ja jestem mamą 2 chłopców. Starszak prawie 4 lata, a młodszy Adaś, urodził się 12 lutego. Pierwszy poród CC (nagle cięcie), a drugi odważyłam się sn. Poród bardzo ciekawy bo jestem drobna kobieta, a młody okazał się duży 4120 i 62 cm (miałam kilkanascie pięknych szwów w wiadomym miejscu ;) Po drodze mieliśmy kilka przebojow- urodził się duży, kształt główki dziwny, małe ciemiaczko podejrzenie kraniostenozy, ale wykluczone. Karmimy się wyłącznie piersią, nigdy nie dokarmialam młodego. Starszego karmiłam równe 3 lata 😱 (miało być 6 miesięcy). Chyba tyle na wstępie :)
12 lutego to tak jak moj Filip! ❤️ A u nas w drugą stronę i taka mała fasolka się urodziła. 4120 to kawał chłopa 🙈

Przeglądam stare zdjęcia corki. I patrze ona rowno 3 miesiace miala i tak ladnie głowę trzymała. To hanka jeszcze daleko w tyle 😥😥
Podziwiam ze u Was dzieciaki tak lqdnie podnoszą sie na ramionkach. Moja kompletnie nie potrafi. Rece jej się rozjeżdżają, nie umie sie ladnie podnieść. Obawiam się że jest w tym jakis glebszy problem i zdecydowałam się odwiedzić z małą fizjoterapeute osobiście. Może coś zaradzi na to

Podziwiam ze u Was dzieciaki tak lqdnie podnoszą sie na ramionkach. Moja kompletnie nie potrafi. Rece jej się rozjeżdżają, nie umie sie ladnie podnieść. Obawiam się że jest w tym jakis glebszy problem i zdecydowałam się odwiedzić z małą fizjoterapeute osobiście. Może coś zaradzi na to
Ja dzisiaj mam wizyte z hania

Bardzo dobrze ze sie zdecydowalas, dla nas bardzo wartosciowa byla wizyta u fizjo. A wczesniej sceptycznie ppdchodzilam do tego ze znajomi chodzili z takimi maluszkami 🤦‍♀️ No ale ... czlowiek sie uczy ma bledach.

reklama
Ja dzisiaj mam wizyte z hania
Daj znac jak po wizycie, sprawdzacie napiecie miesniowe? U nas babka nie miala zastrzezen, ale mala bardzo czesto mi sie prostuje albo wygina do tylu w trakcie noszenia albo karmienia - zazwyczaj jak juz jest wkurzona. Do nas po majowce przychodzi babka od chustonoszenia, tez fizjo - to ja podpytam w ramach bonusowej konsultacji 🤭😅

Do góry