reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Pomimo ciężkiego wieczoru, Lena wstała dopiero chwilę przed 5, narzeczony nakarmił i przebrał położył spać i wstała o 8:30 😄 tak to mi się podoba 😄 i teraz niedawno co zasnęła 😅 obiad przygotowany, tylko rybę usmażyć zostało 😄😄
To Czaruś już ogarnął, że w nocy się śpi i jak po kąpieli i jedzonku zasypia (zwykle między 21 a 22), tak śpi do 4:30-5:30 🙈 potem nie śpi gdzieś do 7 i albo jedzonko i spanie z mamą albo biorę go do łóżka i wtulony we mnie zasypia na godzinkę 🤭 w dzień też potem śpi jedna albo dwie drzemki po 1-2 godziny, jak nie śpi to zazwyczaj się uśmiecha i głuży, a jak płacze to już trzeba kombinować 😁 a jak muszę coś zrobić to albo go zostawiam na kanapie i sobie leży/zasypia albo do fotelika i patrzy co robię, oby już taki grzeczny został 😍

reklama
To Czaruś już ogarnął, że w nocy się śpi i jak po kąpieli i jedzonku zasypia (zwykle między 21 a 22), tak śpi do 4:30-5:30 🙈 potem nie śpi gdzieś do 7 i albo jedzonko i spanie z mamą albo biorę go do łóżka i wtulony we mnie zasypia na godzinkę 🤭 w dzień też potem śpi jedna albo dwie drzemki po 1-2 godziny, jak nie śpi to zazwyczaj się uśmiecha i głuży, a jak płacze to już trzeba kombinować 😁 a jak muszę coś zrobić to albo go zostawiam na kanapie i sobie leży/zasypia albo do fotelika i patrzy co robię, oby już taki grzeczny został 😍
Moja też wie, że noc jest do spania 😁😁 zasypia między 20-21 (o ile nigdzie nie jesteśmy) wstaje kolo 3-4 na cyculka i spi do 6-7. Takze nie jest zle! A tak to caly dzien śmieszki, czasami złości ale jest cudowna 😍😍😍😍 wczoraj byliśmy u moich rodziców od 16 do 20 to bez drzemki lezala tam na łóżku i grzeczna super 😁😁 oby zęby były bezbolesne

Kurcze dziewczyny podziwiam jak wasze dzieciaki wytrzymują od 20 czy 21 do 5 bez karmienia;D moja jak zje o 20 to k północy koniecznie butla. A później jeszcze gdzies kolo 3-4 następna... co prawda jak zje to idzie dalej spac ale bez dwóch butelek przez noc to nie jest noc ;D a co najlepsze w dzień jest dobra do czasu uczucia głodu a potem ciezko ja przetrzymać bo tak sie bedzie darla jakby ze skóry obdzierali;D

Ale za to naszym małym sukcesem jest to ze nasza pyza juz od tygodnia spi w swojej dostawce do naszego lozka... mama odzyskała swoje miejsce w łóżku, a tata sie śmieje ze odzyskał mame ;D i wszyscy są zadowoleni haha ;p

Kurcze dziewczyny podziwiam jak wasze dzieciaki wytrzymują od 20 czy 21 do 5 bez karmienia;D moja jak zje o 20 to k północy koniecznie butla. A później jeszcze gdzies kolo 3-4 następna... co prawda jak zje to idzie dalej spac ale bez dwóch butelek przez noc to nie jest noc ;D a co najlepsze w dzień jest dobra do czasu uczucia głodu a potem ciezko ja przetrzymać bo tak sie bedzie darla jakby ze skóry obdzierali;D
Sama się czasem dziwię jak mały daje radę skoro w dzień po 3-4h taki ryk o jedzenie jakby tydzień nie jadł 🙈 ale w sumie ja też w dzień bym tak długo nie wytrzymała bez jedzenia jak w nocy 😁

My też jak na razie w nocy śpimy, z czasem to różnie, zwykle między 20 a 21 zasypia i śpi do 1-2, szybkie jedzonko i z powrotem do spania, potem karmienie o 5 i znowu śpi, ten poranek często u mnie na brzuszku 🥰 chociaż różnie to bywa z godzina zasypiania i nocnego karmienia. aczkolwiek nie chce was martwić, po 3-4 miesiącu bywa regres snu i jest to częste zjawisko 😂🙈
Raz zasnął kolo 22 30 i obudził się dopiero po 5, ale oprócz tego że się wyspałam to wolę jak jednak ma pobudkę w środku nocy na karmienie bo dzięki temu bar mleczny jest pełny na 110% 🤭

A teraz po karmieniu położyłam go na kanapie i zajmuje się sam sobą 🌚

Moja spi i funkcjonuje za dnia podobnie jak Czaruś....😀😍

reklama
No to fajnie😆ale masz tam duzo rzeczy w tym lozeczku
Ciotki, wujkowie dali zabawek 😂 leżą sobie, spirala od babci dla niej ciekawa jest, karuzela to już wgl raj dla niej, bo uwielbia oglądać :) wgl to ja zawsze tym kocykiem różowym ją owijam, ale narzeczony nie ogarnia jak ja to robię i drugim nakrywa 😂 najważniejsze, że dziecko w łóżeczku :) w kokonie jeszcze się mieści i śpi w nim od początku :)

Do góry