reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ciotki, wujkowie dali zabawek 😂 leżą sobie, spirala od babci dla niej ciekawa jest, karuzela to już wgl raj dla niej, bo uwielbia oglądać :) wgl to ja zawsze tym kocykiem różowym ją owijam, ale narzeczony nie ogarnia jak ja to robię i drugim nakrywa 😂 najważniejsze, że dziecko w łóżeczku :) w kokonie jeszcze się mieści i śpi w nim od początku :)
Moj tez w kokonie spi❤

reklama
Ja to się tyle naczytałam o SIDS, że jak ogólnie kupiłam tylko kokon, rożek i oddychające kocyki to jak Julek się urodził to miałam schize,że w kokonie może się do ścianki przytulić i też wyciągnęłam [emoji1787]więc suma summarum w łóżeczku mam małą lampkę na baterie, żebym w nocy go widziała szumisia ale oczywiście po drugiej stronie w rogu łóżeczka [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Ciotki, wujkowie dali zabawek [emoji23] leżą sobie, spirala od babci dla niej ciekawa jest, karuzela to już wgl raj dla niej, bo uwielbia oglądać :) wgl to ja zawsze tym kocykiem różowym ją owijam, ale narzeczony nie ogarnia jak ja to robię i drugim nakrywa [emoji23] najważniejsze, że dziecko w łóżeczku :) w kokonie jeszcze się mieści i śpi w nim od początku :)

Ja to się tyle naczytałam o SIDS, że jak ogólnie kupiłam tylko kokon, rożek i oddychające kocyki to jak Julek się urodził to miałam schize,że w kokonie może się do ścianki przytulić i też wyciągnęłam [emoji1787]więc suma summarum w łóżeczku mam małą lampkę na baterie, żebym w nocy go widziała szumisia ale oczywiście po drugiej stronie w rogu łóżeczka [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Bo kokony są polecane tylko gdy rodzic siedzi obok. Napewno nie na noc. Ja w łóżeczku mam tylko szumimisia i tyle. Nie będzie miała żadnych ochraniaczy itp itd. Ja nie lubie rzeczy które zbieraja kurz 😂

Ja mam to samo, jak śpi to wciąż sprawdzam, czy oddycha 🧐 w łóżeczku jest tylko rożek, w którym śpi (a właściwie, na którym śpi, bo lekko go związujemy, a i tak zawsze się rozkopuje), szumiś powieszony na zewnątrz łóżeczka i jakieś 2 zabawki grające od siostry, bo nie miałam gdzie ich położyć, a gdyby mi ich nie dała, to tego też by nie było, ale to i tak w rogach łóżeczka, że nie ma do nich dostępu no i smoczek. Tyle, że ja nie kupowałam nawet żadnych otulaczy ani innych bajerów do łóżeczka, bo wiedziałam, że nie będę z tego korzystać, nawet kocykiem na noc boję się jeszcze nakryć 🧐

To tak jak ja. Mała śpi w śpiworku, a jak na śpiworek uleje i jest w praniu, to pod kocykiem, ale wciśniętym gdzieś tak, by mała nie nakryła sobie głowy. W nocy wszystkie poduszki i zabawki leżą daleko od niej.

reklama
Bo kokony są polecane tylko gdy rodzic siedzi obok. Napewno nie na noc. Ja w łóżeczku mam tylko szumimisia i tyle. Nie będzie miała żadnych ochraniaczy itp itd. Ja nie lubie rzeczy które zbieraja kurz 😂
Mamy to samo, tez nie lubimy zbędnych bajerów, które trzeba czyścić 🤭

U młodego w łóżeczku pustawo, tylko tetra pod głowę, a przykrywamy kołderka lub kocykiem i wciskamy go pomiędzy szczebelki a materac żeby młody się nie zakopał. No i urządzenie szumiące w jednym rogu 🤭

Do góry