reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Kurcze dziewczyny podziwiam jak wasze dzieciaki wytrzymują od 20 czy 21 do 5 bez karmienia;D moja jak zje o 20 to k północy koniecznie butla. A później jeszcze gdzies kolo 3-4 następna... co prawda jak zje to idzie dalej spac ale bez dwóch butelek przez noc to nie jest noc ;D a co najlepsze w dzień jest dobra do czasu uczucia głodu a potem ciezko ja przetrzymać bo tak sie bedzie darla jakby ze skóry obdzierali;D
Tez podziwiam, ze inne dzieci tak ladnie spia, ale my mamy podobnie do Ciebie Olga, bo maly zasypia 20/21, potem butla o 24/1, 3/4, 6/7 i roznie bywa, bo czasem przysnie jeszcze z mama w lozku do 9, a czasem juz rozbudzony i nici ze spania.

reklama
Ja mam to samo, jak śpi to wciąż sprawdzam, czy oddycha 🧐 w łóżeczku jest tylko rożek, w którym śpi (a właściwie, na którym śpi, bo lekko go związujemy, a i tak zawsze się rozkopuje), szumiś powieszony na zewnątrz łóżeczka i jakieś 2 zabawki grające od siostry, bo nie miałam gdzie ich położyć, a gdyby mi ich nie dała, to tego też by nie było, ale to i tak w rogach łóżeczka, że nie ma do nich dostępu no i smoczek. Tyle, że ja nie kupowałam nawet żadnych otulaczy ani innych bajerów do łóżeczka, bo wiedziałam, że nie będę z tego korzystać, nawet kocykiem na noc boję się jeszcze nakryć 🧐
My kupiliśmy monitor oddechu i na prawdę polecam. Mamy dużo spokojniejszy sen. Przed kupnem monitora to ja bardziej czuwałam niż spałam.
No i oczywiście tak jak u was żadnych zbędnych rzeczy w łóżeczku👍

My kupiliśmy monitor oddechu i na prawdę polecam. Mamy dużo spokojniejszy sen. Przed kupnem monitora to ja bardziej czuwałam niż spałam.
No i oczywiście tak jak u was żadnych zbędnych rzeczy w łóżeczku👍
Ja też polecam monitor oddechu 😁 super sprawa. Spokojny sen. Gorzej jak nie wyłączę jak wyciagam mala 😂

Ja mam to samo, jak śpi to wciąż sprawdzam, czy oddycha 🧐 w łóżeczku jest tylko rożek, w którym śpi (a właściwie, na którym śpi, bo lekko go związujemy, a i tak zawsze się rozkopuje), szumiś powieszony na zewnątrz łóżeczka i jakieś 2 zabawki grające od siostry, bo nie miałam gdzie ich położyć, a gdyby mi ich nie dała, to tego też by nie było, ale to i tak w rogach łóżeczka, że nie ma do nich dostępu no i smoczek. Tyle, że ja nie kupowałam nawet żadnych otulaczy ani innych bajerów do łóżeczka, bo wiedziałam, że nie będę z tego korzystać, nawet kocykiem na noc boję się jeszcze nakryć 🧐
ja używam śpiwora bo boje sie zawsze ze kocyk zarzuci na buzie😉

Mowie do męża
Kąpiesz dzis hanie
On:nie mogę dzisiaj
Ja:dlaczego
On: boli mnie kolano coś dzis
Ja: No i co?
On: a to nie ma nic wspólnego? 😂😂😂
Także jego tokiem powinnam tylko leżeć bo boli mnie kręgosłup nogi wszystko 😂
Ja jeszcze ani razu Czarka nie kąpałam, od początku robi to chłopak, ja tylko pomagam 🤭

Mowie do męża
Kąpiesz dzis hanie
On:nie mogę dzisiaj
Ja:dlaczego
On: boli mnie kolano coś dzis
Ja: No i co?
On: a to nie ma nic wspólnego? 😂😂😂
Także jego tokiem powinnam tylko leżeć bo boli mnie kręgosłup nogi wszystko 😂
Moj maz jak powiedziałam że dzis usypia małą to stwierdzil ze nie moze bo boli go stopa... także tego... ;D

reklama
A ja już drugi dzień jestem matką na pełen etat, bo mąż ma zapalenie krtani. Na razie się izolujemy i sama opiekuję się synkiem. Także u nas nie ma wątpliwości kto dzisiaj kąpie 😄

Do góry