reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas całe szczęście mogliśmy być razem. Partner ją trzymał na rękach a ja wyglądałam przez okno żeby się z młoda niE poplakac 😅 po drugim wkluciu już mi było lepiej 😅 to podeszłam do nich i podawałam smoczka 😅
Czyli nie tylko ja tak przeżywam 😁Jak teściowa się dowiedziała, że nie weszłam na szczepienie to patrzyła na mnie jakbym była najbardziej wyrodną matką na świecie. Na swoje szczęście powstrzymała się od komentarza 😅

reklama
Czyli nie tylko ja tak przeżywam 😁Jak teściowa się dowiedziała, że nie weszłam na szczepienie to patrzyła na mnie jakbym była najbardziej wyrodną matką na świecie. Na swoje szczęście powstrzymała się od komentarza 😅
Uwierz, ze wole isc z niemowlakiem niz z rocznym świadomym dzieckiem 😂twraz moja 5 latka ma szczepienie i to będzie hardcor 😂😂

bidulinka😢 no wlasnie.. dziecko sie uspokaja dopiero po dokarmieniu.. zastanawiam sie skad ta niezaprzeczalna pewnosc ze na pewnk to nie glod 😠

A nie probowalas dostymulowac laktatorem? Ja sie waham, strasznie nie lubie siedziec z ta maszynka 😪 ale moze moja orzez notoryczne przysypianie przy poersi nie moze sobie sama dostymulowac 🤔 po dokarmieniu mala spala 6h, nakarmilam z jednej piersi i zasnela dalej, kolekne 2h drzemki ... i dopiero teraz czuje co to znaczy bol przepelnionej piersi.
Próbowałam z laktatorem i nic to nie dało. U mnie tez nastąpił czas, że zaczęła więcej qpać nawet do 8h, ale nie dlatego, że była tak najedzona i odsypiała z pełnym brzuszkiem... trafilismy na lekarza ogólnego, króty nam wytłumaczył, że ona w ten sposób przesypiała głód😢😥 i dobrze, że ją wybudzaliśmy, bo ona sama mogłaby tak spać i spać. Zaczęluśmy dawać butelkę regularnie, mleko dla dzieci, które mają cyc i butlę GUIGOZ i dziecko jest jak nowonarodzone🥰😍.

@Kinia009 , @kinga001 , @rosenberg , @Święta92 ( i inne karmiące tylko piersią :D ) - co ile Wasze dzieciaczki wybudzają sie w nocy? W jakim czasie się najadają? Wypuszczają pierś czy zasypiają z piersią w buzi?
Co około 3godziny. Od święta co 4. Aktualnie około 1 i 4 i potem po 6 i dalej idzie dospac. Różnie się najada, czasami w 5 min, czasami w 10, raczej niedługo bo w nocy najszybciej mi mleko wypływa. Czasami zasypia z cycem, czasami wypuści, nie ma reguły szczerze mówiąc 🤔🤔 tylko u nas i tak trochę to wszystko zajmuje bo po karmieniu do pionu na 10-15 min, potem odbijanie i potem znowu do pionu na 15-30min. Ale zwykle cały ten czas jest jakby w półśnie i w tym pionie ostatnim zasypia i do łóżeczka. 🙈

Co około 3godziny. Od święta co 4. Aktualnie około 1 i 4 i potem po 6 i dalej idzie dospac. Różnie się najada, czasami w 5 min, czasami w 10, raczej niedługo bo w nocy najszybciej mi mleko wypływa. Czasami zasypia z cycem, czasami wypuści, nie ma reguły szczerze mówiąc 🤔🤔 tylko u nas i tak trochę to wszystko zajmuje bo po karmieniu do pionu na 10-15 min, potem odbijanie i potem znowu do pionu na 15-30min. Ale zwykle cały ten czas jest jakby w półśnie i w tym pionie ostatnim zasypia i do łóżeczka. 🙈
A dlaczego pionizujecie dwa razy i tyle to trwa?

U nas całe szczęście mogliśmy być razem. Partner ją trzymał na rękach a ja wyglądałam przez okno żeby się z młoda niE poplakac 😅 po drugim wkluciu już mi było lepiej 😅 to podeszłam do nich i podawałam smoczka 😅
Ja byłam sama z córką, koleżanka nas zawiozła na szczepienie. Do przeżycia, albo ja nie czuła jakaś jestem. Z Panią ładnie współpracowałyśmy, na rotawirusy dostała będąc u mnie na rączkach. No przy wkłuciach był płacz, ale wiedziałam, że musimy to przetrwać i że jeszcze chwila. Trzymałam za rączkę. Później od razu do przytulenia :) Pani sama smoczka nawet podawała 🤣

reklama
Do góry