Kurcze, wlasnie my nie dokarmiamy regularnie ... ostatni raz dostala chyba z 1,5 tygodnia temu. Juz myslalam ze jestesmy na dobrej drodzeWłaściwie to nie wiem czy dzięki temu. Ale na początku też dokarmialam mm bo myślałam że się nie najada i mam mało pokarmu. A mogło tak byc dlatego że jak dostawał mm to nie ssał piersi tak chętnie to i mniej mleka się produkowało. Teraz w ogóle nie dokarmiam. A nocą odciagam laktatorem bo jak zjada z jednej to druga jest mega przepełniona do następnego karmienia( mam.nadzieke że i to się wyreguluje) . Mamy 7 tyg i 4 dni.
reklama
KarolinaAnna.K
Fanka BB :)
O, to może z moją panną by wieczory spędzali, bo bardzo często też baluje do 2.Mój w nocy to co 3h, zresztą chodzi późno spać bo o 2 gdzieś uda mi się go w łóżeczku położyć to się budzi o 5, a potem ok 7 i wtedy biorę go do łóżka. W dzień różnie ale też raczej rzadko zdarzają się przerwy dłuższe niż te 3h. Teraz np. zasnął na mężu to śpi już ponad 4h.
U nas z jedzeniem w nocy to różnie jest. Potrafi wytrzymać 4h bez jedzenia, ale i po 2h też się pobudka zdarza. W nocy ssie trochę dłużej niż w dzień, około 10'. Zasypia z piersią w buzi, chwilkę jeszcze possie raz na jakiś czas i wypuszcza.
Za to w dzień to ostatnio żadnych reguł nie ma :/ Nawet co 1,5h jest głodna, possie 5' i za chwilę zabawa od nowa.
Ja wlasnie chcialam sie pokusic o wybudzenie mlodej do spania, bo juz minely 4godziny i zeby jakos laktacja nie „ostygła”, to maz jej przebral pieluche a ta nawet sie nie obudzila ostatecznie szkoda mi jej wybudzac, taka bidulinka po calym dniu niespania ... wiec spi dalej.
kwiatek250
U mnie tak bylo 3-4 tygodnie temu..., wszyscy lekarze wmawiali mi, że mam duze cycki, wiec duzo pokarmu jest, a mała wisi na cycku, bo potrzebuje, bo ciąża trudna była, bo malutka itp,a płacze, bo to dziecko i czasem płacze..., tylko że ona coraz dłużej wisiała i częściej płakała i mało spała i była rozdrażniona... zaczęlismy dokarmiać butelką i mała jest jak złoto❤, przybiera teraz normalnie na wadze, dużo mniej płacze, pięknie śpi i patrząc, ile wypija mleka po jedzeniu z cycków, mamy pewność, ze oba ssała dużo i długo, bo była zwyczajnie bidula głodnaMyslisz ze niedojada jak zasypia? Chociaz ok.. jak sie pozniej budzi co godzine u nas dzisiaj znow mala wyskoczyla z wiszeniem na cycu.. za dnia. I w koncu doszlo do tego ze zaczela mi plakac na tej piersi, a ja czulam ze po tych dlugich sesjach nic tam juz jej ne leci. Podal maz butle... wypila 90ml (wiecej nie bylo). Nadal mu nie chciala zasnac.. i dopiero jak przyszlam, zlapala sobie za cycusia, possala moze minute i zasnela. Kurde i wkurza mnie to jak ktos mi mowi ze mam tyle mleka ile potrzebuje bobas bo moim zdaniem ewidentnie byla glodna
bidulinka no wlasnie.. dziecko sie uspokaja dopiero po dokarmieniu.. zastanawiam sie skad ta niezaprzeczalna pewnosc ze na pewnk to nie glodU mnie tak bylo 3-4 tygodnie temu..., wszyscy lekarze wmawiali mi, że mam duze cycki, wiec duzo pokarmu jest, a mała wisi na cycku, bo potrzebuje, bo ciąża trudna była, bo malutka itp,a płacze, bo to dziecko i czasem płacze..., tylko że ona coraz dłużej wisiała i częściej płakała i mało spała i była rozdrażniona... zaczęlismy dokarmiać butelką i mała jest jak złoto❤, przybiera teraz normalnie na wadze, dużo mniej płacze, pięknie śpi i patrząc, ile wypija mleka po jedzeniu z cycków, mamy pewność, ze oba ssała dużo i długo, bo była zwyczajnie bidula głodna
A nie probowalas dostymulowac laktatorem? Ja sie waham, strasznie nie lubie siedziec z ta maszynka ale moze moja orzez notoryczne przysypianie przy poersi nie moze sobie sama dostymulowac po dokarmieniu mala spala 6h, nakarmilam z jednej piersi i zasnela dalej, kolekne 2h drzemki ... i dopiero teraz czuje co to znaczy bol przepelnionej piersi.
Karolina9933
Omg... To nie zazdroszczę:/No ja nie lubie szczepic ale bylam ostatnio i 4wklucia musialam przezyc plus do buzi dostal
Ponoc rotawirus jest slodki i nawet dzieciom smakuje. Takie ppcieszenie Ale szczepienia rzeczywiscie sa mega ciezkieOmg... To nie zazdroszczę:/
Maluszek001
W cały świat. Wczoraj się budziła co 3 godziny i drugiego cycka brała tylko na jakieś 3 minuty. Dzisiaj pierwsza przerwa 6 godzin i jadła z każdego po 15 minut. Potem jadla po 3 godzinach i wystarczył jeden cycek@Kinia009 , @kinga001 , @rosenberg , @Święta92 ( i inne karmiące tylko piersią ) - co ile Wasze dzieciaczki wybudzają sie w nocy? W jakim czasie się najadają? Wypuszczają pierś czy zasypiają z piersią w buzi?
Mój to co 2h, czasami się zdarzy, że pośpi 3h ciągiem. Jje jednego cyca na jedno karmienie i trwa to tak do 10 minut po czym puszcza i śpi (jeśli to wiercenie można nazwać spaniem)@Kinia009 , @kinga001 , @rosenberg , @Święta92 ( i inne karmiące tylko piersią ) - co ile Wasze dzieciaczki wybudzają sie w nocy? W jakim czasie się najadają? Wypuszczają pierś czy zasypiają z piersią w buzi?
reklama
Maluszek001
U nas całe szczęście mogliśmy być razem. Partner ją trzymał na rękach a ja wyglądałam przez okno żeby się z młoda niE poplakac po drugim wkluciu już mi było lepiej to podeszłam do nich i podawałam smoczkaWpuszczaliby oboje rodziców, to nikt nie musiałby "tchórzyć"...