reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Witam w klubie. U nas dzisiaj pobudka o 4.00. I wisk od rana, krotkie drzemki po 20-30 min i dopiero normalnie zasnął o 13.00 i do tej pory śpi 😄

reklama
Moze dzieciaczki juz potrzebuja jakis atrakcji? U nas ostatnio wskoczyl poranny rytm, budzimy sie, pielucha, karmienie... mata i tam ostatnio wytrzymuje nawet do godziny. Na chwile nawet ja zostawiam sama i sobie ogarniam sniadanie. Jak zaczyna marudzic to na raczki, pozniej pielucha, karmienie i drzemka. I tak nam mija do poludnia. Po poludniu to juz niewiadoma 🤣 ostatnio marudna jest popoludniami.

ja zeby uspic jak marudzi to czasami klade na lozko, otulam rekami ze wszystkich mozliwych stron, robie wrecz taki kokon z otulania 🤣 czasem glaszcze po glowce, cyc do buzi i czesto dziala ... jeszcze womb sounds jak zbyt dlugo trwa usypianie 😁 a np. wczoraj ta taktyka nie podzialala, juz mialam dosc odsunelam sie od niej, dalam paluszek do scisniecia w raczce i mloda zasnela 😅

Za to dzisiaj numer nam zrobila na spacerze bo bardzo duzo plakala w trakcie 😓 przysypiala na chwile a pozniej ryk, wiec nie poszalelismy, a taka ladna pogoda. Nie wiem o co jej chodzilo 😐

Dziewczyny o co chodzi z tym szarpaniem cyca, czy Wasze dzieci czasem tez tak walczą? Moja czasem jak wściekly pies 🤣 moje piersi za tym nie przepadaja 😢

U mnie to samo. A jak już mi się uda cudem odłożyć to się budzi po 30 minutach😒
Czy Wasze dzieci też nie potrafią sobie poleżeć spokojnie i się pogapić? Mój to jak nie śpi i nie jje to marudzi i płacze😑
U nas podobnie. Trzeba sie zajmowac jak nie spi. Ja powoli podejmuje kroki... ;) nie lece za kazdym razem jak zajeczy... tak jak wczesniej. Tylko jak widze ze to juz zmierza w zlym kierunku 😜 doszlam do wniosku ze jednak troche lezy problem tez we mnie.

reklama
To pytanie juz pewnie padlo no aleee ppgoda sie zmienia :) jak ubieracie obecnie swoje pociechu na spacer? U nas dzisiaj bylo body + pajac + czapeczka + kombinezon cieply... i zastanawiam sie czy nie za cieplo przy 14stopniach.

czapeczka nam sie zsuwala caly czas 😐 a to spadala na oczy, a to odslaniala ucho 🤦‍♀️ Bardzo pilnujecie zeby takie newralgiczne miejsca jak uszy czy szyja byly szczelnie osloniete?

Do góry