reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Moje dziecko chce nas wykończyć! Ostatnie dni po porannym karmieniu (czyli 5-6) żadnymi metodami nie idzie go uśpić, drze się strasznie, a raczej nie chodzi o głód, nie zasypia po modyfikowanym, dopiero tak koło południa (dziś po 13tej) w końcu zasypia 🥺 Kolka to nie jest, bo jak nie ryczy to brzuszek miękki, poza tym do cyca chętnie i nagle się uspokaja, potem oczywiście zwraca jak już coś tam wyciągnie, bo ma za dużo, smoczka nie chce, muzyka, grające zabawki, szumiś i inne atrakcje działają na chwilę albo wcale no zwariować można. Co robicie w takich sytuacjach? I o co może mu chodzić jak jest najedzony, pielucha zmieniona i w objęciach mamy lub taty. Czy to tylko moje dziecko jest takie złośliwe? 😭
Ja mam tak codziennie, mały wstaje o 6ej potem ma drzemkę ok 11ej ale to na pół godzinki tylko 🤦 i dopiero ok 17ej usypia na 1,5 godzinki ☺️

reklama
Spoko, moje ma to samo. Śmieje się ze przy matce głupieje bo przy innych jest spokojna. Przy mnie tylko jeczy i marudzi jakby mogła to by wkolo chciala butle ale ile można i najlepiej dac cyca którego nie dostaje.... marudzi Jerzy i wymusza. Taki typ chyba. Ciezko wyciszyć i uspokoić a łzy jak grochy. Do czasu kiedy się wezmie na ręce i wcisnie smoka na siłę w buzie. Zamiast butli
Mój już przestał się hamować i przy innych też takie akcje, no może o mniejszym nasileniu i jakoś idzie uspokoić. Butelki też nie odmówi, a niemożliwe, że ciągle jest głodny... najbardziej skręca się w stronę cyca jak go na ręce wezmę, teraz mam mało mleka, to mu czasem dam, żeby uspokoić, ale po kilku razach już mnie tak bolą, że potem nawet na karmienie nie mogę dać, zresztą odciągam teraz laktatorem i bieda nadal, a smoczek coraz częściej wypluwa, na rękach tylko na chwilę się uspokaja 🙁

Dziewczyny pomocy. Mojej małej wyskoczyły takie krosty jak na zdjęciu. Jeden pediatra mowi ze skora sie oczyszcza, drugi ze to na cos alergia... miala z was z czymś takim styczność?
U nas wyskoczyło coś podobnego i wyszło, że to trądzik niemowlęcy, a wczoraj do tego doszła skaza białkowa. Chyba najlepiej się udać do pediatry, bo nie ma sensu zgadywać tylko lepiej się upewnić dla Waszego spokoju :)

Mój już przestał się hamować i przy innych też takie akcje, no może o mniejszym nasileniu i jakoś idzie uspokoić. Butelki też nie odmówi, a niemożliwe, że ciągle jest głodny... najbardziej skręca się w stronę cyca jak go na ręce wezmę, teraz mam mało mleka, to mu czasem dam, żeby uspokoić, ale po kilku razach już mnie tak bolą, że potem nawet na karmienie nie mogę dać, zresztą odciągam teraz laktatorem i bieda nadal, a smoczek coraz częściej wypluwa, na rękach tylko na chwilę się uspokaja 🙁
Moja zaczyna życie od 15😥😥😥😥 ja spie moze 4 h dzienni3. Dzieci to ciezka praca 😂

U nas wyskoczyło coś podobnego i wyszło, że to trądzik niemowlęcy, a wczoraj do tego doszła skaza białkowa. Chyba najlepiej się udać do pediatry, bo nie ma sensu zgadywać tylko lepiej się upewnić dla Waszego spokoju :)
Bylam juz u dwóch wlasnie. Jeden twierdzi ze to się skora oczyszcza i wystarczy przemywac rumiankiem. A drugi ze to alergia i trzeba borasolem i natłuszczać. Ile osób tyle rozpoznan A ja w kropce ;D

Moja zaczyna życie od 15😥😥😥😥 ja spie moze 4 h dzienni3. Dzieci to ciezka praca 😂
Ja niby w nocy śpię, bo chłopak wstaje, a i tak wiecznie niewyspana jestem 🙄 jeszcze od rana tak mnie demotywuje tym płaczem i niech mi jeszcze ktoś powie, że mam go wybudzać na karmienie 😂 się skończyło, jak teraz śpi to niech śpi, już nawet nie wiem kiedy jadł, bo rano ciągle a to cyc a to butelka.

Ja niby w nocy śpię, bo chłopak wstaje, a i tak wiecznie niewyspana jestem 🙄 jeszcze od rana tak mnie demotywuje tym płaczem i niech mi jeszcze ktoś powie, że mam go wybudzać na karmienie 😂 się skończyło, jak teraz śpi to niech śpi, już nawet nie wiem kiedy jadł, bo rano ciągle a to cyc a to butelka.
Na spacerku moze by sie uspokoił? Ooo kochany ten twoj chlopak, ze wstaje w nocy. Moj spi w salonie 😂

Moje dziecko chce nas wykończyć! Ostatnie dni po porannym karmieniu (czyli 5-6) żadnymi metodami nie idzie go uśpić, drze się strasznie, a raczej nie chodzi o głód, nie zasypia po modyfikowanym, dopiero tak koło południa (dziś po 13tej) w końcu zasypia 🥺 Kolka to nie jest, bo jak nie ryczy to brzuszek miękki, poza tym do cyca chętnie i nagle się uspokaja, potem oczywiście zwraca jak już coś tam wyciągnie, bo ma za dużo, smoczka nie chce, muzyka, grające zabawki, szumiś i inne atrakcje działają na chwilę albo wcale no zwariować można. Co robicie w takich sytuacjach? I o co może mu chodzić jak jest najedzony, pielucha zmieniona i w objęciach mamy lub taty. Czy to tylko moje dziecko jest takie złośliwe? 😭
A próbowałaś włączać suszarkę? Jak już nie mam siły, dziecko ma czystą pieluchę i jest najedzone to zasypia przy suszarce, tylko musi być włączona na fulla, bo jak zmniejszam moc to się budzi xd

reklama
Bylam juz u dwóch wlasnie. Jeden twierdzi ze to się skora oczyszcza i wystarczy przemywac rumiankiem. A drugi ze to alergia i trzeba borasolem i natłuszczać. Ile osób tyle rozpoznan A ja w kropce ;D
Równie dobrze może to być związane z jakąś alergią pokarmową, może sama coś zjadłaś i tak dziecko zareagowało?

Do góry