reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Nasz też charczy przy oddychaniu czasem, czyścimy mu nosek katarkiem, ale tak jakby to charczenie było niezależne od noska 🤷 co Ci lekarz powiedział na to?
Tak jak pisałam, że to normalne u niemowlaków bo mają krtań nie do końca jeszcze wykształcona i może to trwać do 4 miesiąca a zazwyczaj jest to spowodowane tym, że dziecko przy piciu mleka się zakrztusiło, ale nie jest to groźne.

Nie, bo to i tak mi nie pomoże, już nikogo z zewnątrz nie chcę słuchać, bo tylko mieszają zresztą nie stać mnie, żeby codziennie wydawać po 200zł, nie mając nawet pewności, że to będą dobrze wydane pieniądze [emoji17]
No fakt nigdy nie wiesz czy to dobrze wydane pieniądze. A jeśli można spytać skąd jesteś?

Powiedziała, że to prawdopodobnie przez to że zadławił się mlekiem ale że noworodki ogólnie też tak mają, ponieważ ich krtań jest nie do końca wykształcona i tak może być nawet do 4 miesiąca. Zbadała go bardzo dokładnie i wszystko jest z nim dobrze.
Nasza ma to samo. Nam powiedziano ze to normalne, cofa sie tresc żołądkowa bo jeszcze nie maja ukladu pokarmowego zamknietego dobrze (to sie jakos profesjonalnie nazywa 😅) i najczesciej sie zdarza sie jak polozy dziecko bo wtedy wlasnie splywa z powrotem.

Mi co prawda nikt nie zwrócił uwagi, że mały ma problem z wzmożonymi napięciami, ale często się wygina, zaciska piąstki, wygina palce u stopy i wciąż dość często ma ten odruch moro - nie wiem, czy to normalne, podobno do miesiąca od urodzenia powinno zniknąć a nie znika. Jak u Ciebie się to objawia?
Ja czytalam ze do 4tego miesiaca 🧐 nasz tez ma, wkurzajace bo sie przez to czasami wybudza 🤣🤣🤣

reklama
Moja młoda ćwiczy 😁😁

Załączniki

• IMG_20210316_181816.jpg
    IMG_20210316_181816.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 95
Do góry