Mówisz, że już czas na matę? Chcialam dopiero tak za 2 miesiące zacząć jej używać, ale chyba będę musiała przynieść ją ze schowka wcześniej i spróbowaćMoja tak lubi spędzać jakieś 5 minut dziennie
reklama
Tak jak pisałam, że to normalne u niemowlaków bo mają krtań nie do końca jeszcze wykształcona i może to trwać do 4 miesiąca a zazwyczaj jest to spowodowane tym, że dziecko przy piciu mleka się zakrztusiło, ale nie jest to groźne.Nasz też charczy przy oddychaniu czasem, czyścimy mu nosek katarkiem, ale tak jakby to charczenie było niezależne od noska co Ci lekarz powiedział na to?
Ja sie trzymam zasady, ze nie ma zlej pogody na spacer!No właśnie będę musiała, ale nie wiem jak go ubrać i na deszcz, czy wiatr niby lepiej nie wychodzić z małym, a sama nie wyjdę jak z nim siedzę
agabaj92
Fanka BB :)
No fakt nigdy nie wiesz czy to dobrze wydane pieniądze. A jeśli można spytać skąd jesteś?Nie, bo to i tak mi nie pomoże, już nikogo z zewnątrz nie chcę słuchać, bo tylko mieszają zresztą nie stać mnie, żeby codziennie wydawać po 200zł, nie mając nawet pewności, że to będą dobrze wydane pieniądze [emoji17]
kwiatek250
Fanka BB :)
Dziś spędziła prawie 10 minut... rekordMówisz, że już czas na matę? Chcialam dopiero tak za 2 miesiące zacząć jej używać, ale chyba będę musiała przynieść ją ze schowka wcześniej i spróbować
Nasza ma to samo. Nam powiedziano ze to normalne, cofa sie tresc żołądkowa bo jeszcze nie maja ukladu pokarmowego zamknietego dobrze (to sie jakos profesjonalnie nazywa ) i najczesciej sie zdarza sie jak polozy dziecko bo wtedy wlasnie splywa z powrotem.Powiedziała, że to prawdopodobnie przez to że zadławił się mlekiem ale że noworodki ogólnie też tak mają, ponieważ ich krtań jest nie do końca wykształcona i tak może być nawet do 4 miesiąca. Zbadała go bardzo dokładnie i wszystko jest z nim dobrze.
Mnie jak odciagam pomiedzy karmieniami to tez... jak odciagalam a nie karmilam (co 4h) to bylo ok.Ja to myślę ze laktator ci podrażnia piersi. Mnie po laktatorze bardzo bola
Ja czytalam ze do 4tego miesiaca nasz tez ma, wkurzajace bo sie przez to czasami wybudzaMi co prawda nikt nie zwrócił uwagi, że mały ma problem z wzmożonymi napięciami, ale często się wygina, zaciska piąstki, wygina palce u stopy i wciąż dość często ma ten odruch moro - nie wiem, czy to normalne, podobno do miesiąca od urodzenia powinno zniknąć a nie znika. Jak u Ciebie się to objawia?
Jaka slodka kruszynkaMoja tak lubi spędzać jakieś 5 minut dziennie
reklama