reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to myślę ze laktator ci podrażnia piersi. Mnie po laktatorze bardzo bola 😥
A mnie właśnie przestają boleć trochę po laktatorze 😁 i jak odciągam to nie bolą, chyba, że wcześniej mały z nich korzystał. Póki co i tak laktatora nie będę używać, bo mleka mało, to jak już coś jest, to daję cyca mimo bólu, bo mały strasznie się domaga i żal nie dać chociaż na chwilę jak jest niespokojny 🥺

reklama
Kazdy ma gorszy dzień... Mnie dobila dzisiejsza kwarantanna starszej corki... Wyjsc z domu dziecko nie moze.. Robi taki balagan w domu az plakac mi sie chce. Ja musze siedziec z nia bo przecież nie zostawię jej w domu samej. Czekam na męża i ide z małą na spacer bo nienawidze uczucia zamknięcia....
Ja już prawie 2 tygodnie w domu siedzę 🙁 raz, że ciężko mi się zmobilizować, a dwa nie wiem jak małego ubrać i czy da radę w ogóle jakoś bez tego kombinezonu, a trzy co już bym się chciała ogarnąć, to wciąż pada 😢 zwariować można...

Zazdroszczę 😍 u mnie przedciążowe ubrania nieruszone, i tak w sumie nigdzie nie wychodzę, a jak już to te największe, luźne muszę zakładać 🥺 z wagi niewiele zeszło, a do tego wygląd brzucha pozostawia wiele do życzenia.
Mój mały też wciąż robi drugi podbródek, w ogóle wygląda jakby szyi nie miał u ma ta szyję taka tłuściutką, że jednego body dopiąć nie mogłam i śliniaki czasem mu zakładam, bo ulewa to też te mniejsze na ścisk 😁
Ty zacznij wychodzic na dwor bo depresji dostaniesz!

Ale nie każda laktacyjna jest taka jak ta poprzednia, ale rozumiem że dała w kość i nie chcesz mieć więcej do czynienia. Może warto przemyśleć i spróbować uderzyć do innej?
Nie, bo to i tak mi nie pomoże, już nikogo z zewnątrz nie chcę słuchać, bo tylko mieszają zresztą nie stać mnie, żeby codziennie wydawać po 200zł, nie mając nawet pewności, że to będą dobrze wydane pieniądze 😔

Moja tak lubi spędzać jakieś 5 minut dziennie😀

Załączniki

• Screenshot_20210316-165647_Gallery.jpg
    Screenshot_20210316-165647_Gallery.jpg
    274,8 KB · Wyświetleń: 98
Moha wczoraj i dziś teżsporo płakała... pomogły piosenki z youtube i teniec z nią w ramionach podobało jej się💪🦧🤷‍♀️😀. I czytalam Kubusia Puchatka potem 🥰
No ja też puszczałam piosenki, śpiewałam, tańcowalam z nim na rękach, raz pomogło, drugi raz tylko na chwilę 🤷 ksiażeczek kontrastowych nie chciał oglądać, bo ryk, smoczka wyrzuca, ale w końcu czasem się zainteresuje czymś i patrzy, to jest chwila spokoju, dziś upatrzył sobie klamkę od okna 😁

Wygina się strasznie do tyłu w odwrocony łuk aż, niby powinien być kręgosłup z C a on mi się wydaje ma już prosty, głowę odchyla mocno nawet podczas karmienia zdarza się ze tak nią rzuca jak nie może się dobrze dostawić do cycyka i utrzymuje głowę prosto jak się go tak do piersi pionowo chce przytulić np:( położna mówiła że często są te napięcia nieprawdilowe po cc, że jakby coś w okolicy szyi go ciagnie i nawet utrudnia przystawienie się do piersi. właśnie nie wiem czy czekać do miesiąca bo ma dopiero 2 tyg skończone czy iść jak najszybciej żeby się nie męczył i żeby się nie pogorszyło..
Hm ciekawe, zapytam położna co o tym sądzi, bo u mojego podobnie, też się wygina, ale kręgosłup chyba ma jeszcze w c, chociaż też zależy, bo teraz go trzymałam to prosty się wydawał 🤷 do piersi też ciężko przystawić, bo odchyla główkę, w ogóle mam problem, żeby mu ta główkę utrzymać. Ja bym na Twoim miejscu chyba od razu szła do lekarza, jakby mi ktoś zasugerował, że to może być to, ale nie za bardzo wiem co się z tym robi, czy to się pogarsza z czasem, a czemu do miesiąca chcesz czekać?

reklama
Do góry