reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ostatnia waga 2970 😆w 4tyg waga urodzeniowa 2675 przy wypisie 2624😊
A nie cisną lekarz i polozna, że za mało przybiera jak na takiego szkraba? 🤔 u nas przy wypisie było 2360g i teraz po 4 tygodniu mamy 3200, A w sumie jesteśmy na granicy z przyrostem wg pediatry, bo wychodzi 30parę gramów na dzień 🤨

O kurczę u Was to są dosłownie kruszynki, u nas waga urodzeniowa 3500g, po 2 tygodniach ważył 4300 a dzisiaj kończy miesiąc i 4900 xd
No moj Filip urodzony ze skrajną hipotrofią, 2190g w 39 tygodniu 😅 ale moja mama rodziła też takie okruszki, nie określono przyczyny tak małej wagi, więc to raczej geny. Miał mieć około 2500 także margines błędu był duży 🙈

Moze twoja uwielbia bliskość cyca i jest spokojna wtedy.dzieci sa różne. Ja oststnio myslalam, ze ona glodna bo sie darła od cycka wyrywała.... A ona w trakcie czasami lubi sobie beknąć. A ja juz mialam jej dac butle. A wiem, że raz dam to już zaczne.
Definitywnie tak, az za bardzo.

Dziewczyny karmiace tylko piersia - czy zdarzyło Wam sie juz odciagac pokarm pomiedzy karmieniami? Ile ml jestescie w stanie odciagnac? U nas bieda ... 30ml wycieka w pierwsze 5min a pozniej juz ani kropelka.

reklama
Dziewczyny karmiace tylko piersia - czy zdarzyło Wam sie juz odciagac pokarm pomiedzy karmieniami? Ile ml jestescie w stanie odciagnac? U nas bieda ... 30ml wycieka w pierwsze 5min a pozniej juz ani kropelka.
Ja to tak kolo 40ml. Ogólnie zauwazylam, ze więcej jestem wstanie odciagnac recznym niz elektrycznym

Do góry