No pewnie, ze nie rutynowo. Trzeba próbować najpierw metod najmniej inwazyjnych. Gdy nic nie pomaga to szkoda poprosru maluszka żeby sie meczylMoja 8 dni dłużej w brzuchu siedziała, to może doroślejsza jest
Sporadycznie można zastosować, ale gdzieś czytałam/słuchałam że nie rutynowo, bo może zbytnio rozluźnić zwieracze odbytu.
Edit: znalazłam, gdzie o tym słyszałam:
od 24:00, ale cały filmik może być pomocny
reklama
Karolina9933
Fanka BB :)
Dokładnie!No pewnie, ze nie rutynowo. Trzeba próbować najpierw metod najmniej inwazyjnych. Gdy nic nie pomaga to szkoda poprosru maluszka żeby sie meczyl
marta18691
No dlatego ja bym nie stosowala tych rurek jedynie jak naprawde juz trzeba...Moja 8 dni dłużej w brzuchu siedziała, to może doroślejsza jest
Sporadycznie można zastosować, ale gdzieś czytałam/słuchałam że nie rutynowo, bo może zbytnio rozluźnić zwieracze odbytu.
Edit: znalazłam, gdzie o tym słyszałam:
od 24:00, ale cały filmik może być pomocny
Karolina9933
Myślę, że to nie kolka. U nas jak młody ma atak kolki to nie ma szans wgl przystawić go do piersi, tak wyje, że niczym nie daje się go uspokoić. Ale każde dziecko jest inne i może inaczej przechodzićZastanawia mnie tylko, jesli ona uspokaja sie przy piersi - w takim razie czy to kolka?
a moze jedno i drugie, kolka o potrzeba bliskosci...
Karolina9933
A ma twardy brzuszek i podkurcza nóżki? U nas po tym można poznaćZastanawia mnie tylko, jesli ona uspokaja sie przy piersi - w takim razie czy to kolka?
a moze jedno i drugie, kolka o potrzeba bliskosci...
U nas na początku jak myśleliśmy, że ma kolki, był zwyczajnie głodny przeraźliwie płakał, podkurczał nóżki i wydawało nam się, że ma twardy brzuszekA ma twardy brzuszek i podkurcza nóżki? U nas po tym można poznać
podkurcza i wije sie tak jakby chciała kupe wycisnąć własnie. Ja nie sprawdzałam ale mąż twierdzi że ma twardy, Ale to akurat cięzko ocenić bo ona ma twardy chyba od samego wicia się (miesnie brzucha napina).A ma twardy brzuszek i podkurcza nóżki? U nas po tym można poznać
i co? zaczęliście dokarmiać i przeszło?U nas na początku jak myśleliśmy, że ma kolki, był zwyczajnie głodny przeraźliwie płakał, podkurczał nóżki i wydawało nam się, że ma twardy brzuszek
reklama
a tracił na wadze?U nas na początku jak myśleliśmy, że ma kolki, był zwyczajnie głodny przeraźliwie płakał, podkurczał nóżki i wydawało nam się, że ma twardy brzuszek