reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Hej - my wczoraj po jedzeniu dokarmilismy, i dzisiaj z rana to samo. Tzn wczoraj dostala cala porce jedzenia po kapieli a dzisiaj zjadla po karmieniu tylko 40ml mm. Nareszcie jest spokojna, chyba faktycznie byla glodna. A mi w koncu tez uzbieral sie pokarm w piersiach bo od tego wiecznego wiszenia przy cycu pewnie byly niezle braki. Zaczynamy dokarmiac, plan jest taki: karmimy piersia a pozniej dokarmiamy mm tyle ile bedzie potrzebowac. Nie odciagam dodatkowo swojego pokarmu bo to nie ma sensu. Dam znac jak sie u nas sprawdzilo.

reklama
Wow! ,Chciałabym za tydzień i dwa dni tak wyglądać🙂.
Słuchajcie, u mnie bieda z mlekiem straszna, ja już nie mam siły, walczę z tym do półtora tygodnia, a efekty kiepskie są. W moich cyckach mleka jak na lekarstwo jest, po odciąganięciu laktatorem może być ok20- 30 ml. Moja córka nie dojadała, dokarmiam ją teraz mm, ale ona teraz je tak nieregularnie, że trudno za tym trafić, raz zje 60ml po cycu, innym razem 90ml jej za mało, a w nocy o 3 i 6 tylko cyc jej wystarcza, chyba.... ja mam dość, jeszcze wczoraj około 22 tak krzyczała, jakby kolkę miała, albo z przejedzenia, no właśnie nie wiem, taki galimatias z tym dożywianiem mi powstał. Jak tylko się obudzi, jadę z nią do przyszpitalnej przychodni dla noworodków pogadać z jakimkolwiek lekarzem, bo rendez-vous na dzis nie mam i nastawiam się na mm od dziś albo od jutra.
Moja miala wagę przy urodzeniu 3120gr wyjscie ze szpitala 3000gr, a w czwartek bylo zaledwie 3350gr. Dzis konczy 3 tygodnie🥰.
No tak czasem niw warto sie meczyc bo depresji mozna dostac😣

Do góry