Chętnie nie leży, ale leży dla zdrowia i cwiczen wkurza się na maksa. Ale wczoraj siostra była ze swoim mlodym i ona go malo kladla na brzuchu bo sie darł a teraz ma plaska glowke i to bardzo. Dzis idzie z nim do lekarza zobaczy co dalej.Dziewczyny czy wasze dzieci chętnie leżą ma brzuszku i podnoszą główkę? Ja do tej pory nie dawałam na brzuszek (no może dałam 2 razy zanim się dowiedziałam od położnej że nie powinnam bo kikut nie odpadł). We wtorek odpadł w końcu po 6 tyg ten kikut, ale mały nie chce leżeć na brzuszku... cały się czerwieni, pręży i złości... od początku przy dawaniu do odbicia kładłam się bardziej płaski i mały tak lubi, podnosi główke itd ale całkiem płaski nie ma szans...
reklama
Dziewczyna z sali w szpitalu miala to samo. Pomagala kapiel malego. On akurat chciala kapac codziennie i zaraz po kapieli karmila malutkiego przesypial noc spokojnie z przerwamy na 1 lub 2karmienia.Dziewczyny czy Wasze dzieci też płaczą i są niespokojne przy gazach?
Mój mały od dwóch nocy w pewnym momencie sie budzi, zaczyna puszczać bączki, jest przy tym niespokojny, płacze i nie moze spac, po okolo 2-3 godzinach mija i do rana juz przesypia znowu od karmienia do karmienia.
Czy to moze być kolka czy poprostu tak jest przy gazach? W dzień nie ma tego problemu...mały jest karmiony mm.
marta18691
Fanka BB :)
Ja na swoj brzuch klade do odbiciaDziewczyny czy wasze dzieci chętnie leżą ma brzuszku i podnoszą główkę? Ja do tej pory nie dawałam na brzuszek (no może dałam 2 razy zanim się dowiedziałam od położnej że nie powinnam bo kikut nie odpadł). We wtorek odpadł w końcu po 6 tyg ten kikut, ale mały nie chce leżeć na brzuszku... cały się czerwieni, pręży i złości... od początku przy dawaniu do odbicia kładłam się bardziej płaski i mały tak lubi, podnosi główke itd ale całkiem płaski nie ma szans...
Ewq9
[emoji33] to też będę go na siłę dawać, nie ma zmiłuj
Chętnie nie leży, ale leży dla zdrowia i cwiczen [emoji16] wkurza się na maksa. Ale wczoraj siostra była ze swoim mlodym i ona go malo kladla na brzuchu bo sie darł a teraz ma plaska glowke i to bardzo. Dzis idzie z nim do lekarza zobaczy co dalej.
Nie wiem czy to od tego on ma taka płaska glowke ale serio ma. Wczoraj to caly intrnet przeczytałyśmy. Oby wszysyko było dobrze.[emoji33] to też będę go na siłę dawać, nie ma zmiłuj
Sylwia99
Są poduszki jakieś specjalne, które pomagają i wraca kształt do tak jakby normalności. Ale to i tak najlepiej iść do lekarza z tym.Nie wiem czy to od tego on ma taka płaska glowke ale serio ma. Wczoraj to caly intrnet przeczytałyśmy. Oby wszysyko było dobrze.
Kupila wczoraj poduszke wlasnie, ale dzisiaj idzie na szczepienie takze i tak skonsultuje to z lekarzem.Są poduszki jakieś specjalne, które pomagają i wraca kształt do tak jakby normalności. Ale to i tak najlepiej iść do lekarza z tym.
Sylwia99
Będzie dobrzeKupila wczoraj poduszke wlasnie, ale dzisiaj idzie na szczepienie takze i tak skonsultuje to z lekarzem.
Hej dziewczyny my się ogarniamy w domu ale jest nam mega viezko. Za dwa dni mala kończy miesiąc. J megaa przemeczona i jeszcze przeziebiona, mam wrażenie że mala więcej teraz nie spi niz spi. Po karmieniu godzina usypuania żeby pospala 1.5 godziny ;/ jje mleko modyfikowane co 3h około 90ml. Zdarza się ze ulewa. Kupy raz twarde żółte raz biegunkowe. Nie wiem czy to związek z rota jeszcze. Wieczorami jest placz i krzyk jakby ze skóry obdzieral. I ciagle szukanie cyca którego nie dostaje a smoka nie chce. Juz nie wiem co robić. W łóżeczku wogole nie spi tylko wózek.
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.
reklama
KarolinaAnna.K
Ja sporadycznie dokarmiam mm, jak mam wrażenie, że mała jest dalej głodna, więc nie jestem w stanie pomóc. U mnie dokarmianie zazwyczaj kończy się to niepowodzeniem. Z butelki mała nie chce ciągnąć i koniec końców wraca do ssania piersi i dopiero tak uspokaja się i zasypia. Smoczek też stanowczo odrzuca.Zapytam jeszcze raz;
Nawet wczoraj po takich próbach z butelką myślałam o Tobie, że musi być ciężko nagle malucha od piersi odstawić i przestawić tylko na butelkę