reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Rozejscie to sprawa fizjologiczna, zależy jak duże jest, ale można to łatwo sprawdzic. Trzeba się położyć plackiem najlepiej na podłodze, lekko uniesc szyję i głowę do klatki piersiowej napinajac górne mięśnie brzucha i przyłożyć palce w to rozejscie, zwykle jest na dwa-trzy palce tuż po porodzie i stopniowo zanika. Dobrze ćwiczyć mięśnie głębokie i dna macicy poprzez "przytulanie" brzucha do kręgosłupa w pozycji leżącej. Jeśli po 6tyg rozejscie się nie zmniejszy do pomoże fizjoterapeuta uroginekologiczny :)
Dzięki za odpowiedź! W takim razie muszę sprawdzić jak to u mnie jest i czekać, myślałam, że nie ma szans, że to samo zniknie po połogu, szczególnie, że mięśnie brzucha zawsze miałam słabe 🥺 ale w razie "w" poszukam już jakiegoś dobrego fizjoterapeuty 😉

Ja jak już mam kupować, to wolę 6 w 1, bo mniej wkłuć. W sumie nie wiem czemu jest to 5 w 1... W necie o szczepionkach jest sporo, często sprzecznych informacji, sama czasem się na coś natknę i potem się zastanawiam, dlatego lepiej nie czytać.
No wlasnie ja nie pamietam czemu wybralam opcje 5w1 ale cos mi sie nie pdoobalo w 6w1 tylko co. Wiem ze jest problen czasami z dostepnoscia 6w1 bo trzyma sanepid je dla wczesniakow i sa opoznienia w szczepieniach

No wlasnie ja nie pamietam czemu wybralam opcje 5w1 ale cos mi sie nie pdoobalo w 6w1 tylko co. Wiem ze jest problen czasami z dostepnoscia 6w1 bo trzyma sanepid je dla wczesniakow i sa opoznienia w szczepieniach
Hm no właśnie ciekawe jak to jest z tym 6 w 1... Pediatra mówiła, że raczej nie ma problemów z dostępnością 🤔

My dziś po wizycie patronażowej u pediatry, wszystko ok. Czaruś waży prawie 3800g już ♥️ Z tymi szczepieniami podpytałam trochę i jednak zdecydujemy się na 6 w 1, bo za dużo tych wkłuć tak normalnie 😢 Poza tym miałam mieć dziś wizytę doradczyni laktacyjnej, ale auto jej nawaliło, a ja zaczęłam się zastanawiać, czy jest sens 🤔 Dzisiaj pierwszy raz mały złapał cyca bez bólu, a głównie z tym miałam problem, minus jest niestety taki, że się nie najada tak jak modyfikowanym. Karmiłam teraz kilka razy w ciągu 2 godzin zanim zasnął a i tak śpi mi teraz na rękach i obawiam się, że próba przełożenia do łóżeczka skończy się jego pobudką. Myślę, że dopóki mam mleko, a on będzie ładnie łapał, to będę go przystawiać, ale mm też będziemy podawać, żeby znów go nie przegłodzić.
A i ogarnęłam dziś, że chyba mam rozejście mięśnia prostego brzucha (taka jakby dziura w okolicy pępka jak naduszę) i tak się zastanawiam do kogo się z tym udać i generalnie co robić, bo jak tak ma wyglądać mój brzuch to załamka totalna 😭 Ma któraś z was może taki problem albo wie co robić/do kogo się z tym udać?
Ja będę szła do fizjoterapeutki po połogu :)

reklama
Do góry