reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Widzę, że nie tylko moje takie młode i gniewne. Dzień wrzeszczenia.. Ze zmęczenia sama z nią zasypiałam. Jedynie przy jednej drzemce zdążyłam odciągnąć mleko, zapakować na strych ubranka 56, bo dawno już to miałam zrobić i zadzwoniłam po skierowanie na usg bioderek. Tyle mojego..

reklama
Ja wlasnie mialam 4 podejście odlozenia do łóżeczka, udalo sie. Spi juz z 10 minut😂chwilo trwaj. Próbuję sie nie zlamac i nie używać swojego lozka i wózka, zostawiam to na ostateczność 😂😂😂 bujaczek chyba zaczne używać 😁dzisiaj siedze w pizamie, tesciu odebral starsza corke z przedszkola bo u nas zima sie zrobila, śnieżyca.
Ja od czasu porodu codziennie w koszuli nocnej chodzę, bo raz, że wygodniej do karmienia/odciągania, a dwa, że i tak nigdzie nie wychodzę 😂 u nas też śnieżyca, biedny ten mój Czaruś cały czas w domu, ale nie mam jeszcze w co go ubrać na spacer w takie zimno 😔

Ma której z was dzieciaczek trądzik niemowlęcy? Mojemu wyszła taka jakby kaszka na czole i nie wiem, czy coś z tym robić czy samo zejdzie 😔

Ma której z was dzieciaczek trądzik niemowlęcy? Mojemu wyszła taka jakby kaszka na czole i nie wiem, czy coś z tym robić czy samo zejdzie 😔
U mojej córci pojawiła się wysypka, takie pojedyncze krostki. Nie swędzi. Prawdopodobnie to od przegrzania, grzejniki mamy pozakręcane a i tak ciepło jest. Położna radziła przecierać buzię takim rzadkim krochmalem.

Ja od czasu porodu codziennie w koszuli nocnej chodzę, bo raz, że wygodniej do karmienia/odciągania, a dwa, że i tak nigdzie nie wychodzę 😂 u nas też śnieżyca, biedny ten mój Czaruś cały czas w domu, ale nie mam jeszcze w co go ubrać na spacer w takie zimno 😔
Ja miałam trochę koszul do karmienia kupionych do szpitala, ale nic się nie zmieniło i dalej koszul nocnych nie cierpię. Na noc zakładam, ale potem zmieniam jak najszybciej, bo inaczej się czuję źle

To ja dzis tylko cały dzien w piżamie, tak to ubieralam sie codziennie. Jutro nastawiam budzik na 6 i robię pelen makijaż 😂 mowia jak wygladasz tak się czujesz, jutrp to sprawdze. Dzis jak mąż mnie zobaczyl powiedzial,, wygladasz jak prawdziwa mamusia"nie wiem czy to byl komplement 😂 jeszcze nie bylas ani razu na spacerku?

U mojej córci pojawiła się wysypka, takie pojedyncze krostki. Nie swędzi. Prawdopodobnie to od przegrzania, grzejniki mamy pozakręcane a i tak ciepło jest. Położna radziła przecierać buzię takim rzadkim krochmalem.
My w sumie też ciepło mamy i tak myślałam, że może od tego... A moja mama i tak dziś poleciała babcinym klasykiem "a w nóżki mu nie za zimno?" 😂 Daje coś to przecieranie?

Ja miałam trochę koszul do karmienia kupionych do szpitala, ale nic się nie zmieniło i dalej koszul nocnych nie cierpię. Na noc zakładam, ale potem zmieniam jak najszybciej, bo inaczej się czuję źle
Ja w sumie wcześniej też nie nosiłam zbytnio koszul, ale teraz tak mi najwygodniej i nic mi rany nie uciska. Kupiłam takie ładne że jak w sukience 😉 A na noc i tak niepotrzebne, bo w nocy nie karmię. Ubrań do karmienia w sumie za wiele nawet nie mam 😁

reklama
To ja dzis tylko cały dzien w piżamie, tak to ubieralam sie codziennie. Jutro nastawiam budzik na 6 i robię pelen makijaż 😂 mowia jak wygladasz tak się czujesz, jutrp to sprawdze. Dzis jak mąż mnie zobaczyl powiedzial,, wygladasz jak prawdziwa mamusia"nie wiem czy to byl komplement 😂 jeszcze nie bylas ani razu na spacerku?
Nie no 2 razy już byliśmy, jak było cieplej, ale teraz znowu zima i jest klops a nie spacery 😔 Ja w jeden dzień też zrobiłam makijaż, ale jakoś mi to nie pomogło poczuć się lepiej, szczególnie, że miał być spacer, ale się okazało, że ten kombinezon jest mu dużo za duży no i nici że spaceru. Potem tylko problem, bo mi się zmyć tego makijażu nie chciało i poszłam spać z niezmytym, a rano jak po jakiejś imprezie 😂

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry