reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U mnie to nastąpiło jakiś tydzień temu, wtedy kiepsko spał, był marudny a teraz już nie śpi w ciągu dnia tak dużo jak do tej pory [emoji1] i jest bardzo ciekawy wszystkiego co w domu i wymusza noszenie na rękach, wtedy wszystko obserwuje [emoji2]
Moja mała chyba przechodzi skok rozwojowy [emoji26] podmienili mi dziecko.

U mnie to nastąpiło jakiś tydzień temu, wtedy kiepsko spał, był marudny a teraz już nie śpi w ciągu dnia tak dużo jak do tej pory [emoji1] i jest bardzo ciekawy wszystkiego co w domu i wymusza noszenie na rękach, wtedy wszystko obserwuje [emoji2]
No tak bywa dziecko i tak od tego 3miesiaca bedzie bardziej moze aktywne

Dziewczyny czy wasze dzieci chętnie leżą ma brzuszku i podnoszą główkę? Ja do tej pory nie dawałam na brzuszek (no może dałam 2 razy zanim się dowiedziałam od położnej że nie powinnam bo kikut nie odpadł). We wtorek odpadł w końcu po 6 tyg ten kikut, ale mały nie chce leżeć na brzuszku... cały się czerwieni, pręży i złości... od początku przy dawaniu do odbicia kładłam się bardziej płaski i mały tak lubi, podnosi główke itd ale całkiem płaski nie ma szans...

Dziewczyny czy Wasze dzieci też płaczą i są niespokojne przy gazach?
Mój mały od dwóch nocy w pewnym momencie sie budzi, zaczyna puszczać bączki, jest przy tym niespokojny, płacze i nie moze spac, po okolo 2-3 godzinach mija i do rana juz przesypia znowu od karmienia do karmienia.
Czy to moze być kolka czy poprostu tak jest przy gazach? W dzień nie ma tego problemu...mały jest karmiony mm.

U mnie taka maruda ze szok!!!! Sie zaczyna życie 😂😂😂😂

Dziewczyny czy wasze dzieci chętnie leżą ma brzuszku i podnoszą główkę? Ja do tej pory nie dawałam na brzuszek (no może dałam 2 razy zanim się dowiedziałam od położnej że nie powinnam bo kikut nie odpadł). We wtorek odpadł w końcu po 6 tyg ten kikut, ale mały nie chce leżeć na brzuszku... cały się czerwieni, pręży i złości... od początku przy dawaniu do odbicia kładłam się bardziej płaski i mały tak lubi, podnosi główke itd ale całkiem płaski nie ma szans...
Mój na brzuszku to tylko u chłopaka leżał, tak sam to raczej nie, nawet nie wiedziałam, że kikut jest przeszkodą 😯 A nie zanosi się, żeby szybko odpadł 😔 Ale jak jest na brzuszku u taty to chętnie podnosi główkę, raz nawet podniósł jak chłopak go nosił do odbicia na ramieniu i chwilę trzymał sam, aż jestem w szoku że tak szybko (dziś ma dopiero 3 tygodnie).

Mi mówili w szpitalu, że mogę kłaść na brzuszku na trochę. Przy naświetlaniu musiałam ją na brzuszku kłaść. Wczoraj po 3,5 tyg w końcu odpadł kikut. Leżała na narzeczonym i główkę podnosiła. Kładłam ją wczoraj, bo płacz był i kupka poszła, do tego masowałam plecy.

reklama
Dziewczyny czy Wasze dzieci też płaczą i są niespokojne przy gazach?
Mój mały od dwóch nocy w pewnym momencie sie budzi, zaczyna puszczać bączki, jest przy tym niespokojny, płacze i nie moze spac, po okolo 2-3 godzinach mija i do rana juz przesypia znowu od karmienia do karmienia.
Czy to moze być kolka czy poprostu tak jest przy gazach? W dzień nie ma tego problemu...mały jest karmiony mm.
Przy gazach różnie, obudzi się popierdzi i zasypia. A czasami płacz i słyszę tylko jak pierdzi. U mnie na wieczór godz 17/18 i ryk. Od soboty to trwa. Wczoraj przestawiła się i płakała jeszcze po 20. Brzuszek męczy, robiłam rowerek, leżała na brzuszku, masowałam plecy i kupa poszła. Wydaje mi się, że to też kolki, bo pręży się, wrzeszczy, że nie idzie uspokoić. A w dzień jest ok.

Do góry