reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mi je co 3h średnio po 100 ml teraz.... dzisiaj mamy kiepski dzień i właśnie zasnął po 40 min okropnego płaczu właśnie jakby to ktoś ze skóry obdzierał a nic nie pomagało w uspokojeniu go... dopiero jak czwarty raz włożyłam go do wózka żeby go powozić to zasnął ze zmęczenia :(
Hej dziewczyny my się ogarniamy w domu ale jest nam mega viezko. Za dwa dni mala kończy miesiąc. J megaa przemeczona i jeszcze przeziebiona, mam wrażenie że mala więcej teraz nie spi niz spi. Po karmieniu godzina usypuania żeby pospala 1.5 godziny ;/ jje mleko modyfikowane co 3h około 90ml. Zdarza się ze ulewa. Kupy raz twarde żółte raz biegunkowe. Nie wiem czy to związek z rota jeszcze. Wieczorami jest placz i krzyk jakby ze skóry obdzieral. I ciagle szukanie cyca którego nie dostaje a smoka nie chce. Juz nie wiem co robić. W łóżeczku wogole nie spi tylko wózek.
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.

reklama
Mi je co 3h średnio po 100 ml teraz.... dzisiaj mamy kiepski dzień i właśnie zasnął po 40 min okropnego płaczu właśnie jakby to ktoś ze skóry obdzierał a nic nie pomagało w uspokojeniu go... dopiero jak czwarty raz włożyłam go do wózka żeby go powozić to zasnął ze zmęczenia :(
Ja wlasnie mialam 4 podejście odlozenia do łóżeczka, udalo sie. Spi juz z 10 minut😂chwilo trwaj. Próbuję sie nie zlamac i nie używać swojego lozka i wózka, zostawiam to na ostateczność 😂😂😂 bujaczek chyba zaczne używać 😁dzisiaj siedze w pizamie, tesciu odebral starsza corke z przedszkola bo u nas zima sie zrobila, śnieżyca.

Ja wlasnie mialam 4 podejście odlozenia do łóżeczka, udalo sie. Spi juz z 10 minut😂chwilo trwaj. Próbuję sie nie zlamac i nie używać swojego lozka i wózka, zostawiam to na ostateczność 😂😂😂 bujaczek chyba zaczne używać 😁dzisiaj siedze w pizamie, tesciu odebral starsza corke z przedszkola bo u nas zima sie zrobila, śnieżyca.
Ooo jednak wstala 😂 super dzień 😂

Hej dziewczyny my się ogarniamy w domu ale jest nam mega viezko. Za dwa dni mala kończy miesiąc. J megaa przemeczona i jeszcze przeziebiona, mam wrażenie że mala więcej teraz nie spi niz spi. Po karmieniu godzina usypuania żeby pospala 1.5 godziny ;/ jje mleko modyfikowane co 3h około 90ml. Zdarza się ze ulewa. Kupy raz twarde żółte raz biegunkowe. Nie wiem czy to związek z rota jeszcze. Wieczorami jest placz i krzyk jakby ze skóry obdzieral. I ciagle szukanie cyca którego nie dostaje a smoka nie chce. Juz nie wiem co robić. W łóżeczku wogole nie spi tylko wózek.
Zapytam jeszcze raz;
Dziewczyny które wyłącznie karmia mlekiem modyfikowanym ile zjadają wasze maluchy średnio i co ile godzin ? Czy tez maja taki odruch ssania i szukania cycka ? Czy tak ciezko je uśpić i tez tak krótko śpią? Jak sobie z tym radzicie ? Ja mam wrażenie że nie daje rady z własnym dzieckiem.
Ja karmię głównie modyfikowanym i tak co 3-4h daję z 3 miarek, to jest niby na 90ml wody, ale z proszkiem to wychodzi jakieś 120ml, więc nie wiem jak to liczyć :D Ale czasem daję cyca i wtedy już tracę rachubę ile je, bo zwykle trzeba dokarmić jeszcze modyfikowanym, to wtedy z 1 albo 2 porcji robię, zależy ile z cyca lub odciągniętego mleka zjadł. Ogólnie żarłok jest straszny, a ma dopiero 3 tygodnie. Co do spania, to różnie: albo nie śpi pół dnia, ew. zasypia na pół godziny (jak dziś od rana) albo śpi jak aniołek, że żal budzić po tych 3h. Teraz śpi już jakieś 2,5h ;)

Zapytam jeszcze raz;
Moja skończyła wczoraj 2 tygodnie i od wczoraj jej podajemy 100ml. Położna mówiła że możliwe że nie będzie wszystkiego wypijać ale to jest taki głodomor że wszystko zje. Karmimy co 3 godziny, w nocy robię przerwę 4 godziny. Też jej się zdarza ulewać, kupki no różne, przeważnie zbite musztardowe ale rzadsze też się zdarzają. Czasami się pręży i złości ale jak ją ponoszę to się uspokaja. Póki co śpi dobrze, aż muszę ją wybudzać na jedzonko. Ale zaśnie tylko w rożku, jak tylko chce ją odwinąć to się budzi ☺️. Słyszałam że tak do miesiąca dziecko tak dużo śpi a potem już niestety nie tak łatwo uspac. Z tym odruchem ssania to może jeszcze jest głodna i troszkę jej zwiększyć mm? Sama nie wiem. Ja podaję tyle ile opisane jest na opakowaniu mleczka.

Wrzucę wam ile mój mały je dziennie. Strasznie mało ale o dziwo ładnie przybiera na wadze. Położna twierdzi że widocznie tyle potrzebuje...
Zapytam jeszcze raz;
Screenshot_20210311-163753_Baby%2B.jpeg

reklama
Zapytam jeszcze raz;
Co 3-4 godziny po 100 ml. A jak wcześniej głodna wstaje to 70 ml.

Do góry